''¡Lo quiero ya!''

''¡Lo quiero ya!''

per Umayma Taouil Jiach -
Nombre de respostes: 13

Amb això del Black Friday i el Cyber Monday, no fa pensar en el fet que sempre necessitem l'aparell més nou que acaba de sortir a la venda?, encara que no el necessitem, el comprem. No fa pensar que estem realment aferrats a la tecnologia?, tenint en compte que molts anys enrere es podia viure perfectament sense tecnologia.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Ruben Martin -

No, més que un problema de la tecnologia és un problema del sistema econòmic actual. El capitalisme ens fa ser consumistes i ens envia tunelades i tunelades de propaganda per fer-nos creure que tenim la necessitat de comprar, i nosaltres com idiotes ho fem.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Maria Lucas Parra -

Com bé ha dit en Ruben, no és un problema de dependència a la tecnologia, sinó un problema de consumisme en general, inculcat per la societat amb els anuncis i considerant "normal" aquesta conducta. La necessitat per tenir certs productes no és una necessitat real però en canvi nosaltres ens pensem que sí que ho és perquè això és el que ens han dit des de petits. La humanitat ha sobreviscut molts anys sense la tecnologia i això demostra que no és estrictament necessària per fer les funcions vitals, encara que en el món actual si volem viure al ritme que segueix sí que en necessitem algunes; però fer-ne un ús adequat crec que no només no és dolent, sinó que és beneficiós. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Sehaam Khorurouch -

És bàsicament per la bona propaganda que ens donen i que nosaltres ens ho creiem. No crec que fa molt anys enrere es podia viure perfectament sense tecnologia, pensa que hi ha moltes coses d'avui en dia, que sense les noves màquines no ens ensortiriem, i en el meu cas, agraeixo bastant aquestes màquines..

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Laura Tarrés i Pidemont -

Tot i ser una fanàtica de la història crec que tots els humans vivim cercant i aconseguint objectius, tots amb la idea d'avançar i conèixer, és per això que no estic d'acord amb l'última frase de la teva reflexió envers el Black Friday ja que si una cosa tenim clara és que les noves tecnologies ens han permés avançar tant científicament com mentalment. Si comparem el pensament d'anys enrere amb l'actual, descobrirem una evolució psicològica impressionant!

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Neus M -

Des del meu punt de vista, és ben cert que estem aferrats a la tecnologia, i aquest fet pot ser comprovat molt fàcilment: parem-nos a pensar quantes persones conegudes no disposen d'algun tipus de dispositiu mòbil? Ben poques.

No estic dient que els mòbils, els ordinadors o qualsevol altre tipus de dispositiu siguin superflus, ja que aquests elements resulten molt útils en segons quines situacions.

Des del meu punt de vista, en aquest cas, el problema més gran no es troba en l'ús que en fem de la tecnologia, sinó en els motius pels quals la volem. Considero que el fet de comprar-se un mòbil nou quan se'n té un que funciona en perfectes condicions és totalment innecessari. Crec que nosaltres mateixos hauríem de preguntar-nos si realment neccessitem allò que estem pensant adquirir per així poder canviar els nostres hàbits de consum.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Ona Santané -

En primer lloc, crec que sí, estem totalment aferrats a la tecnologia, ja que durant tot el dia invertim desmesuradament moltíssim temps al mòbil, per exemple, fins al punt de dependre d'aquest. Aquest extrem ens porta a ser bombardejats de publicitat, propaganda... i aquesta fa que ens creiem que obtenir aquest bé, el qual està de moda, ens farà formar part de la societat i així, evitar l'exclusió. Per tant sí, de vegades la tecnologia ens fa comprar molt més del que realment necessitem i per aquest motiu, és aconsellable autocontrolar-nos i ser conscients d'aquest fet. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Estel Turon Pulido -

Des del meu punt de vista estem molt enganxats a les tecnologies i no passem ni un dia sense elles. Quan a una persona se li trenca el mòbil i ha d'estar uns dies sense ell (tant per reparar-lo com per comprar-ne un de nou), el troba a faltar, per dir-ho d'alguna manera, encara que tingui ordinador i altres tecnologies per continuar activa en xarxes socials o parlar amb amics. Fins i tot, quan algú es troba fora de casa i veu que el seu mòbil no té bateria, es pot sentir incòmode en diverses situacions com pot ser caminar pel carrer sol, esperar l'autobús..., ja que no sap què fer sense el mòbil. És com si sense les tecnologies estiguéssim insegurs.
Hem arribat a un punt que, pràcticament, tothom està enganxat a les tecnologies. I, a més, tothom desitja tenir els últims models d'aquestes. Sembla com si algú que anés amb un mòbil de fa deu anys no estigués acceptat.
Però de què serveix comprar un mòbil nou cada any, per exemple, si l'anterior funciona perfectament i els nous retocs són irrellevants? Crec que volem que la gent que ens envolta s'adoni que som "guays" per tenir-ho, però realment és així? Només seguim a una societat consumista, seguim a una massa.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Clàudia Hidalgo Rabionet -

Sí, estem realment aferrats a la tecnologia.

En la meva opinió les persones d'avui en dia veiem el fet de tenir aparells tecnològics com una necessitat, ja sigui per estar en contacte amb altres persones o per buscar informació sobre un tema interessant a la xarxa. Però tot i així jo crec que podríem viure perfectament sense tecnologia, sortint al carrer si volem parlar amb algú o investigant entre llibres per trobar la informació desitjada. De fet, així és com es vivia antigament i les persones que van viure en aquells temps no tenien aquesta necessitat que tenim nosaltres, però el problema està en que com que ara estem acostumats a viure d'aquesta manera i amb aquesta innovació tecnològica, se'ns fa extrany imaginar-nos la vida sense aquests aparells.

Però realment creieu que seria molt dificil recuperar l'estil de vida de fa uns anys? O trobeu que la tecnologia és essencial en les nostres vides?

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Carla Luz Felip -

Des del meu punt de vista, no és un problema de la tecnologia, sinó que, és un problema de la societat, sempre volem tenir el millor encara que no ho necessitem. La societat és la que ens comporta a tenir aquest problema, sempre volem ser millors que els altres.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Ànnia Gonzàlez -

És cert que estem totalment aferrats a la tecnologia però tot i això som els propis humans que, a més de dependre d'aquesta, volem tenir-ne la millor. M'explico, vivim constantment rodejats d'aparells electrònics però d'aquests sempre escollim i tenim la "necessitat" de tenir els millors. Així doncs, tot i estar tant enganxats a la tecnologia cal tenir en compte que som els propis humans que portem dins la necessitat de tenir allò que és més car, allò que està més de moda o el més nou. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Alicia Gala Aldana -

Jo considero que no tan sols comprem les tecnologies més novedoses pel fet de ser millors que les anteriors, sinó que també hi influeix molt l'aspecte social. Com més nou sigui el meu mòvil, més cridaré l'atenció de la gent i per tant el meu estatus social pujarà més. Encara que ho neguem, moltes vegades ho fem per cridar la'tenció de les altres persones.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: ''¡Lo quiero ya!''

per Sergi Angelats Lobo -

Hem de tenir en compte que la tecnologia seguirà avançant dia a dia, crec que el fet de voler el més nou té a veure amb el consumisme al que ens hem acostumat per culpa del sistema capitalista, que ens provoca a comprar coses que realment no necessitem.