Marie Le Pen. França surt de la Unió Europea?

Marie Le Pen. França surt de la Unió Europea?

per Alfonso Sánchez Cabrero -
Nombre de respostes: 3

Aquest diumenge es va celebrar la primera volta de les eleccions presidencials a França amb victòria de Macron, pertanyent a un partit polític de centre. Tot i això Marie Le Pen, d'extrema dreta, és l'altra candidata a la segona volta de les presidencials.

 

Le Pen, que no guanyaria les eleccions segons les estimacions (només obtindria un 32% dels vots), és partidària de la sortida de França de la Unió Europea. Tenint en compte que és un dels estats que més contribueix a la Unió, suposaria un fracàs pel futur de l'associació. Imaginar-nos una U.E sense un dels seus estats fundadors resulta com a mínim difícil. I això no acaba aquí. A Holanda (que va ser també un dels fundadors) també estan apareixent alguns partits polítics que volen seguir el mateix camí que Regne Unit. Una sortida de França podria significar un efecte dominó. 

 

Per aquesta por la Unió Europea (i els perdedors de l'anada de les presidencial) estan donant suport a Macron, un projecte molt més estable que el que proposa Le Pen. Espero i crec que Macron es farà amb la victòria, però el mateix dèiem amb Donald Trump... Què penseu?

 

En resposta a Alfonso Sánchez Cabrero

Re: Marie Le Pen. França surt de la Unió Europea?

per Coordinació Filosofia Girona -

És un tema polític... i no sé, però - des del punt de vista de la riquesa de la Unió i de la centralitat de França - seria un desastre. Suposo que no passarà res.
De fet, a UK va ser només un 52% (s'ha d'acceptar, però només va ser això): hi he fet referència a: http://www.valors.org/te-sentit-sortir-deuropa-per-xavier-serra/

En resposta a Coordinació Filosofia Girona

Re: Marie Le Pen. França surt de la Unió Europea?

per Alfonso Sánchez Cabrero -

Exactament, seria un fracàs per la Unió Europea. La popularitat d'aquests partits polítics en contra de la Unió posa en evidència que la gent està perdent aquest sentiment europeu. És molt interessant el que dius a l'article, en relació al Brexit i la incredulitat que haurien mostrat els seus pares fundadors: "ni els pares fundadors de l’actual Unió Europea, ni tampoc els seus precedents intel·lectuals, de Leibniz a Kant, ni molts altres, mai s’ho haurien imaginat.". Crec que hem de reflexionar sobre el projecte de la Unió Europea. El lema "Units per la diversitat" és fantàstic, però si els països van fent referèndums per sortir de la unió... alguna cosa no va bé. Hem de posar en pràctica el lema: hem d'estar units i defensar la riquesa de la identitat europea.

En resposta a Alfonso Sánchez Cabrero

Re: Marie Le Pen. França surt de la Unió Europea?

per Alba Planella Blanch -

Estic totalment d'acord amb el que heu dit, però, en el cas que guanyés les eleccions Marie Le Pen també ens hauríem de qüestionar l'actitud de xenofòbia que tenen els ciutadants francesos. Le Pen com a presidenta significaria que la major part dels francesos estan d'acord amb la seva campanya, un dels eixos principals de la qual és la defensa de tot el francès - la seva llengua, la seva cultura, les seves industries - enfront dels estrangers i, sobretot, davant dels immigrants. A més, la líder del Front Nacional també ha anunciat en la seva campanya que els fills d'immigrants no poguin anar a l'escola publica, una mesura contrària a la Constitució francesa i a la Declaració universal de Drets Humans de l'ONU. I el FN pretén reduir el saldo migratori a 10.000 persones.

 

Per tant, amb la victòria del Front Nacional es privaria gran part de la diversitat cultural, es negarien les formes d'entendre el món que tenen les altres cultures, les quals poden ajudar a enriquir la vida en societat ja que les diferents maneres de pensar juntament amb el diàleg pacífic han estat fonamentals per sobreviure des dels primers humans fins ara. Penseu el mateix? O creieu que la campanya proposada per Le Pien beneficiarà la vida en societat que té França?