La ficció no reflecteix la diversitat

Re: La ficció no reflecteix la diversitat

per Sira Ausellé -
Nombre de respostes: 0

En el meu cas, igual que l’Afra i en Joel, tampoc puc aportar molts coneixements sobre la producció cinematogràfica catalana ja que, com ells, acostumo a veure series i pel·lícules de producció Nord-Americana. Tal i com ja han dit, hi ha moltes pel·lícules i sèries d’aquesta provinença en les que s’hi pot apreciar la diversitat cultural i es pot veure clarament com s’afavoreix aquesta però, tot i així, n’hi moltes i moltes a les que els hi passa el mateix que has explicat que els hi passava a les de producció catalana. Potser les productores ho fan, tal i com ha dit en Joel, perquè els espectadors ho sentin més proper però jo considero que el que estan fent és justament el contrari. En la vida real hi ha molta diversitat cultural, i a Estats Units especialment, per tant, mostrar una societat fictícia on la diversitat cultural no existeixi no fa res més que fomentar el racisme i punts de vista negatius envers aquesta diversitat.

Des del meu punt de vista, i com una cinèfila i amant de les sèries, puc dir que prefereixo una sèrie o pel·lícula on pugui apreciar-hi la societat en la que visc que no pas una amb una societat totalment impostada.

A part, el cinema i la televisió en general és un molt bon medi per transmetre l’afavoriment a la diversitat cultural que tant es busca ja que arriba a gairebé arreu del món i, per tant, influeix en l’educació dels infant i joves que, com s’ha comentat en un altre debat, és fonamental per el bon desenvolupament de les societats.