Acceptació total de la diversitat cultural, realitat o utopia?

Acceptació total de la diversitat cultural, realitat o utopia?

per Meritxell Danés Carrillo -
Nombre de respostes: 2

L'etnocentrisme, la xenofòbia... Són postures que no accepten la diversitat cultural i que encara avui dia molta gent segueix, malauradament. Aquestes ideologies no són humanes, ja que el que volen és una societat homogènia i per això han hagut de matar milers de persones, ja sigui per motius bèl·lics, esclavitud, el nazisme...

Des del meu punt de vista, opino que la diversitat ens aporta coneixement, ens aporta maduresa, ens aporta vida. És per això que la gent ho hauria de veure com un fet correcte i respectar la cultura de cada individu. 

Creieu que l'acceptació de tot el món a la diversitat cultural podria ser realitat o solament utopia? 

Salut!!

En resposta a Meritxell Danés Carrillo

Re: Acceptació total de la diversitat cultural, realitat o utopia?

per Sergi Cañabate Ros -

Estic d'acord amb tu Meritxell.

Crec que la diversitat ens aporta coneixement, altres maneres de veure la vida, riquesa i ens ha permès i ens permet millorar. S'ha de veure la diversitat com a un projecte i compratir i conviure amb tothom. Opino que aquestes postures en contra d'algunes cultures s'haurien d'eliminar, però també crec que és difícil que es pugui produir.

En conclusió, veig l'acceptació de tot el món a la diversitat cultural com una necessitat, però alhora ho veig impossible ja que molta gent té por i desconfia en les coses diferents a les seves i mai els podríem fer canviar la seva opinió. 

Per tant, ho veig solament una utopia

En resposta a Meritxell Danés Carrillo

Re: Acceptació total de la diversitat cultural, realitat o utopia?

per Anouar Jaatit -

Hola Meri!

Amagar la diversitat cultural pot ser una de les pitjors opcions que pot tenir un esser humà, perquè ens dona informació de que la seva capacitat intel·lectual es molt baixa respecte al seu enriquiment cultural, cal dir, que molts cops, una persona afavoreix amagar-la perquè en té una mala imatge de les cultures diferents a la seva i  prefereix evitar la proximitat a elles. Això, a vegades, pot comportar a unes posicions molt mal vistes, com ja ve comentaves el racisme, la xenofòbia, entre altres.

Responguen a la teva pregunta la meva resposta és que NO, jo ho veig imposible des del meu punt de vista,perquè hi ha un alt persentatge de persones que demostren rebuig a les cultures diferents a la seva. Un exemple molt simple és les votacions que van tenir lloc als Estats Units, el guanyador va ser en Trump que demostava una actitud de rebuig a les altres cultures i per això molta gent el va votar, és a dir que hi ha més gent que rebuiga la diversitat a la que l'afavoreix.

En conclusió, cadascú pot pensar el que vulgui sobre les altres cultures, mentre no hi hagi conflictes tots podem viure junts, això si, que tothom afavoreixi la diversitat és un fet quasi imposible.

 

Anouar Jaatit.