"Fake news"

"Fake news"

per Macarena Lanzas Brito -
Nombre de respostes: 11

He trobat una foto amb un article que és basant interessant.

La foto és el que més m'ha cridat l'atenció, ja que avui dia del que més ens en refiem és del que surt per les notícies de la televisió i no sempre ens diuen tota la veritat.

Vosaltres que opineu?

Aquí us deixo el link.

http://letraordinaria.blogspot.com.es/2017/01/medios-posverdad.html

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Xavier Serra Besalú -

Efectivament, Macarena, però no és només en "fake news" que passa això, sinó en general, sempre!.
Fixa't què diu l'enllaç que has proposat: "Se trata de toda una construcción social de la realidad a partir del poder generado a través de los medios de comunicación". Per tant, "passa sempre" que els mitjans modifiquen els fets, oi?

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per judit servia -

Estic d'acord, la foto és interessant ja que té tota la raó. Molta gent no ho veu o no ho vol veure, i és que hem arribat a un punt que depenem tant de les noves tecnologies i confiem tant en el mitjans de comunicació també sense comprovar si són oficials o no, que només escoltem o veiem el que ells volen que mirem sense saber realment si són reals, és com una mena de manipulació i sembla que cada vegada és més forta i la podem trobar en més llocs. Això no hauria de ser així, hauriem de lluitar per evitar les "fake news".

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Viorel David -

Hola Macarena,

La vinyeta és molt interessant i mostra part del que vivim actualment en relació a les notícies que veiem dia rere dia. Crec que on més passa és en la política ja que volen donar una imatge del que realment no són i no poden oferir. D'aquesta manera, atrauen a la massa. També passa amb les notícies per el fet que no volen que nosaltres sapiguem la veritat total del què passa al nostre voltant per raons econòmiques o bé socials. D'alguna manera, sóm manipulats. Fins i tot en els anuncis, poden fer-te creure que el producte és tal com a tu t'agrada i en realitat, no és ni la meitat de com el presenten.

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Sira Ausellé -

Estic totalment d'acord amb tu. La societat d'avui en dia és molt mandrosa i no es dedica a comprovar si les informacions que llegeix són vertaderes o falses sinó que les qualifica de veritat o fals segons si li agrada o no el que l'article, notícia... diu.

Així doncs, és fàcil per les televisions (i també per tots els altres mitjans de comunicació) confondre als seus espectadors, ja que, si la veracitat dels fets no té importància, és molt fàcil trobar-se, com a espectador, amb dues notícies contaries sobre el mateix fet.

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Alba Fernandez -

Estic d'acord. Moltes vegades trobem notícies o articles que des d'un principi semblen reals, però com que no comprovem d'on vé no sabem si són realment veritables o ens estàn enganyant. Sobretot passa a internet, on només ens donen informació d'allò que ens agrada, ja sigui fals o real.

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Marcos Carrasco Brea -

Hola Macarena, 

Crec que la imatge representa molt bé el problema de la societat, i no és el que tenim a primer plà. El problema principal, és que els ciutadans no inverteixen el seu temps en comprovar les informacions que reben. 

Segons el meu punt de vista, els periodistes, no intenten confondre a la població, sinó persuadirla.

Tampoc ens podem enrefiar dels mitjans de comunicació, ja que estan molt manipulats allà on els miris, per tant, cap es de fiar.

En resum, que cap informació és del tot fiable, i per tant, lo important és tenir la capacitat de contrastar informacions.

Salutacions cordials.

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Omaima Azahaf El Farri -

 Aquesta vinyeta representació de les actuals xarxes socials ja que aquestes estan plenes de “fake news” i com que nosaltres som tant dependents de la tecnologia ens creiem tot allò que es troba dins una pantalla sense dubtar ni un moment sobre les noticies que ens estan oferint i aquestes sempre presenten aquells arguments que nosaltres volem escoltar amb l’objectiu de mantenir les masses de les societats controlades i calmades. 

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Manpreet Kaur -

Estic d’acord amb tu i la foto mostra la realitat que vivim avui en dia. actualment els mitjans de comunicació ens permeten tenir molta informació i de diferents temes, però plataformes digitals només ens ofereixen notícies sobre coses que ens puguin interessar sense tenir en compte si són falses o no.  I com que nosaltres depenen molt d’aquests mitjans de comunicació, ens creiem el primer que trobem a la xarxa, sense comprovar si és veritat o simplement és una mentida.  I si trobem dues noticies contraries sobre el mateix fet, moltes vegades acabem acceptant la notícia que ens agrada més com a veritat.

En resposta a Macarena Lanzas Brito

Re: "Fake news"

per Elsa Bohórquez Ángel -

Estic totalment d'acord amb el que mostra la imatge que apareix en el link. Avui dia, a qualsevol xarxa social, canal televisiu i, fins i tot, la ràdio apareixen informacions que han estat manipulades, poc contrastades o que directament són falses i procedeixen dels típics "bulos" o rumors. El problema surgeix quan, a més, la gent creu en aquestes informacions sense parpellejar, sense tan sols pensar que aquella informació podria no ser correcta. Per tant, trobo que el problema resideix en aquesta confiança excessiva en els medis, ja que, si no hi fos, de forma indirecta es forçaria a aquests medis a ser acurats per tal que la gent els comprés la moto.