La veritat i la post-veritat en situacions cotidianes

Re: La veritat i la post-veritat en situacions cotidianes

per Sira Ausellé -
Nombre de respostes: 1

Bona tarda Magalí,

coincideixo amb tu en aquesta situació que has explicat, ja que, tot i que dir mentides pot fer-te estalviar alguna situació desagradable per ser massa directe, a la llarga les mentides acabaran sortint a la llum i la situació pot acabar sent més desagradable que havent dit la veritat.

Tot i això, penso que, en alguns casos, que no en aquest en concret, dir mentides no és una mala opció sempre i quan sigui per no ferir els sentiments d'una persona que t'estimes o per alguna altra raó justificada. 

En resposta a Sira Ausellé

Re: La veritat i la post-veritat en situacions cotidianes

per Ània Costa Pérez -

Hola Magalí, 

Estic totalment d'acord amb tu amb el fet de que les mentides, tard o d'hora acaben sortint a la llum, i llavors el que tu volies cobrir amb la mentida, acaba sent una bola més gran que quan estalla es reben conseqüències pitjors a les esperades.

Fent referència al que ha comentat la Sira sobre les mentides per no ferir els sentiments, en la meva opinió sempre s'ha d'anar amb la veritat per davant, encara que puguis ferir a una persona ja que tard o d'hora la mentida s'hagués acabat descobrint, i llavors la persona s'hagués pogut ofendre o agafar-se malament l'engany, encara la intenció no fos aquesta.