És impossible arribar a la veritat absoluta d'un fet identificant la postveritat?

És impossible arribar a la veritat absoluta d'un fet identificant la postveritat?

per Pol Peracaula -
Nombre de respostes: 4

Bé, la paraula veritat pot tenir diferentes limitacions per com l'entenguem. Per això, primer cal tenir una idea clara pel que és cadascú la veritat. Tot i què, és molt més senzill que tot això. Com nosaltres podem trobar l'autèntic fet d'allò que nosaltres no hem estat subjectes de la situació?, Bé, sí, contrastar idees, buscar altres fonts d'informació etc. Però, si nosaltres no hem estat subjectes, no podem saber si cap d'aquestes fonts d'informacions contenen l'autèntica realitat del fet. Així doncs, donem pas a la nostra confiança, però donant pas a la confiança res tendirà a ser objectiu perquè entrarant en joc els nostres sentiments. Per tant, és impossible trobar l'autèntic fet d'allo que nosaltres no hem percebut per nosaltres mateixos?

En resposta a Pol Peracaula

Re: És impossible arribar a la veritat absoluta d'un fet identificant la postveritat?

per Aldana Madera -

La teva pregunta dona molt per pensar. Des del meu punt de vista crec que no podem arribar a una veritat absoluta si no hem estat nosaltres subjectes, només podem arribar per casualitat. Avui dia podem trobar informació per moltes plataformes diferents, i en cada una trobarem respostes diferents, per tant, que hem de creure? La nostra veritat la acabarem extraient de la informació rebuda i la que més predomina, deixant-nos portar més per els nostres sentiments i el que creiem, però mai podrem estar segurs, per tant crec que difícilment podem arribar a la veritat absoluta d'un fet en el qual no hem estat presents.

En resposta a Pol Peracaula

Re: És impossible arribar a la veritat absoluta d'un fet identificant la postveritat?

per Afra Esteba Tarrés -

Segons el meu punt de vista, sí és impossible o gairebé impossible trobar l'autèntica realitat a partir de la post veritat, ja que, com tu bé dius, si nosaltres no som el subjecte no podem distingir si les informacions que rebem i llegim són relats o si realment són els veritables fets. Per tant, tot i analitzar i contrastar les diferents informacions no podrem saber mai al 100% si el que estem rebent són veritats o postveritats, degut a que avui dia les postveritats són la que predomina més en el periodisme, internet, etc. i a través de la  de la credibilitat que els hi podem donar no sabem si el que ens creiem és l'autentica realitat. 

En resposta a Pol Peracaula

Re: És impossible arribar a la veritat absoluta d'un fet identificant la postveritat?

per Àlex Valverde -

Bones Pol, la teva opinió m'ha semblat molt interesant i per això vull donar jo també la meva, estic totalment d'acord amb tu que és molt dificil mantenir la objectivitat davant d'uns fets els quals tu no has pogut presenciar, com podria ser per exemple manifestacions, atentats o de qualsevol aconteixement del que s'hagi parlat.  Trobo que al final, com tu dius, resulta molt díficil no posar-te en part de manera subjectiva davant fets així, per això trobo important la possibilitat que ens donen aquests espais de debats, per a poder donar la opinió (que al final és una mica subjectiva) sobre els fets que ens enterem ja que al final podem contrastar la informació que ha rebut una persona que pensa diferent i que s'ha informat des de lloocs diferents als teus i arribar a una conclusió que intenta ser menys subjectiva d'una sola persona i intentar fer-se objectiva ajuntant les opinions de gent amb pensaments diferents.

En resposta a Pol Peracaula

Re: És impossible arribar a la veritat absoluta d'un fet identificant la postveritat?

per Iburahima Ceesay Hydara -

En la meva opinió la postveritat el que fa és dificultar-nos aquest accés a la veritat fins a arribar a imposibilitar-la. Per a arribar aquesta veritat primer has de saber què consideres com a veritat ja que n'hi ha moltes variants d'aquesta segons cada persona o cada pensament, llavors si t'arriba una postveritat que no s,acosta a la teva afirmació, doncs tu la consideraras incerta. El problema es troba en que quan ens arriba aquesta postveritat ens la creiem per sobre de la nostra antiga creença i es torna impossible la capacitat de poder arribar a la veritat.

Comparteixo que la veritat absoluta és la percebuda per nosaltres mateixos.