Darrere moltes burles s’hi amaga la postveritat?

Darrere moltes burles s’hi amaga la postveritat?

per Enia Expósito Collell -
Nombre de respostes: 2

 

Aquí us deixo un enllaç on podreu veure una situació escolar de la qual tots n’estem informats, el bullying. 

Des del meu punt de vista, darrere moltes burles s’hi amaga la “postveritat”, on es van escampant burles manipulades per les escoles i uns a partir de les emocions convencen als altres, fins i tot això pot causar un assetjament escolar on tot els alumnes s’enriuen de la víctima. Finalment, quan els alumnes miren més lluny de les emocions, és quan se n’adonen del que realment és la veritat.

Vosaltres creieu que en aquest cas la postveritat ha influït en el motiu pel qual els alumnes s’han rigut d’un company?

En resposta a Enia Expósito Collell

Re: Darrere moltes burles s’hi amaga la postveritat?

per Afra Esteba Tarrés -

Estic totalment d'acord amb el teu punt de vista sobre el bulling Enia. La postveritat ha estat i està present en els assetjaments que pateixen els nens a les aules degut a les burles i els insults que altres inventen per fer mal i enriure's del diferent. Aquestes males paraules i menyspreus que mostren els nens no són res més que mentides emocionals manipulades per atraure a la majoria a la banda del que les crea i allunyar-los del que les pateix, per aquesta raó, la persona que les pateix, és aïllada de la resta i normalment de tothom donat que es troben sols. 

Aquesta seria principalment una de les raons més importants per les quals les persones, des de nens fins a adults, ens hauriem de mobilitzar i aprendre a distingir les postveritats dels veritables fets, degut a que, sense voler, poden fer mal a altres persones i hauriem d'aprendre a creure el que realment és veritat i no estar de part de cap mena de mentida, però tampoc de cap mena de menyspreu cap a les altres persones. 

En resposta a Enia Expósito Collell

Re: Darrere moltes burles s’hi amaga la postveritat?

per Eva Huix Culubret -

Tens tota la raó Enia. Crec que l’exemple que has posat relacionat amb el bullying és un exemple on es veu clarament que la postveritat hi es present. Les accions negatives que fan moltes persones cap a altres del seu voltant moltes de les vegades són accions manejades per així poder posicionar a una gran part del grup a favor d’aquelles persones que generen les accions negatives, és a dir el bulying i deixar de banda a les altres, que pateixen el bullying. Per això es important no creure amb tots els fets que raonen les persones ja que, és allà quan ens posicionem a una banda del grup i podem ferir a l’altre perona.