Amistats tòxiques

Amistats tòxiques

per Fàtima Balhalal -
Nombre de respostes: 15

Hola a tothom, sempre em pregunto "Si una persona s'ajunta amb una altre persona que té aficions tòxiques, es converteix igual que aquesta persona (la tòxica) o es queda igual que sempre? ". Vosaltres què creieu? 

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Solomiya Yurkiv -

Hola Fàtima,


Des del meu punt de vista, crec que una persona es deixarà influenciar per una altra depenent del seu caràcter i la seva autoestima. Hi han persones que tenen un caràcter més fort que d'altres i per molt que s'ajuntin amb una persona amb aficions tòxiques poder no els afecta en cap dels sentits i es queden igual que sempre i encara més si tenen l'autoestima alta. En canvi, una persona amb un caràcter fluix, sense personalitat i amb autoestima baixa, poder se sentiria inferior i voldria seguir els mateixos passos i aficions que els que l'envolten i en cas que sigui tòxica la persona de la qual n'agafa exemple, la persona influenciada canviaria.

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Nadia Pera -

Crec que l'únic que depèn en si una persona es pot tornar tòxica per la influència d'una altra o no és la personalitat.

Les persones que tenen molta personalitat tendeixen a no deixar-se influir per res ni per ningú, ja que només segueixen els seus principis i les seves decisions. Però, les persones que no tenen molta personalitat tendeixen a no prendre decisions per si soles, deixar-se influenciar pels altres i fer el que fan els altres.

Per tant, una persona pot esdevenir tòxica per la influència d'una altra que ja ho és, si no té molta personalitat. 

 

 

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Ariadna Lozano Iglesias -

Personalment opino que totes les persones canviem quan coneixem algú. Independentment que sigui una bona persona o algú tòxic.
Quan estem amb algú, modelem el nostre caràcter. No ens mostrem igual amb totes les persones.
Depèn del caràcter de cadascú que canviem més o menys.
Per tant, opino que sí que canviem amb les persones, i que moltes vegades aquest canvi és més notable, si és un canvi cap a pitjor.
D'aquí ve el famós refrany castellà: "dime con quién andas, y te diré quién eres".

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Eloi Casellas Ayala -

Quan t'ajuntes amb algú o algun grup de persones, tendeixes a fer el que fa la majoria. És veritat que depèn molt de la personalitat i de l'autoestima de cadascú. Molta gent cedirà i molts altres aguantaran i seguiran igual. 

També dependrà de la classe d'amics que siguin. Al ser una afició tòxica, on tots coneixen els efectes que té, un bon amic ja des d'un principi podria intentar que l'altre no s'iniciés i ho fes també.

Com sempre, dependrà de si són amics vertaders o no.

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Teia Masó i Climent -

Davant la situació plantejada es poden donar diversos resultats. Si una persona s'ajunta amb una que és tòxica, hauria d'adonar-se'n i decidir si es vol apartar d'aquesta persona o ajuntar-s'hi per ajudar-la.

Però crec que sí que pot ser que en l'ajuntar-te amb una persona tòxica t'acabis tornant igual inconscientment. Per exemple, si t'ajuntes amb una persona que sempre està trista, t'acabarà encomanant la seva tristesa perquè els éssers humans som empàtics. Seria un cas semblant al que quan llegim un capítol trist d'un llibre o veiem en una pel·lícula una escena trista, ens posem a plorar. 

El que hauríem de saber fer és adonar-nos del que ens està provocant aquesta persona i posar-hi remei, sense fer-li mal i inclús podent-la ajudar. 

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Sandra Díez -

Hola Fátima. Jo penso que l'influència que pot exercir una persona sobre una altra depèn molt de la personalitat que tingui cadascú.

Per exemple, crec que un amic influirà en les seves males decisions a un altre, si aquest altre no té fixats uns ideals personals i immutables, una personalitat propia. En canvi, si aquesta persona té una personalitat i manera de ser forta i única, no canviarà la seva manera de ser i fer les coses encara que l'amic sigui una mala influencia.

Cal ser un mateix en tot moment i no deixar-se portar per tot el que ens diuen que hem de fer.

 

 

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Toni Repiso Jimenez -

Jo crec que tot dependrà de la personalitat de la persona, si te una personalitat forta no passara res, pero si es una persona molt influenciable si que acabarà per seguir el camí de l'altre persona tot i que sigui dolent

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Karla Elisabeth Góngora Roque -

Hola,

Sobre el tema las influencias, es algo que depende de la persona.

Conozco a varias personas que tienen amistades con personas que realizan cosas “tóxicas” y aun así no siguen su ejemplo y se cuidan. Pero por otro lado, hay otras que piensan que para ser aceptados en su grupo deben hacer lo mismo que ellas, y lo hacen.

Pero supongo que eso es por el nivel de autoestima que tengas, si te amas a ti mismo y sabes que hacer esas actividades no te dan un beneficio, no las haces (a pesar de que pueda haber una posible pérdida de amistad). En cambio, si tienes una autoestima baja, tratas por todos los medio encajar en un grupo para sentirte aceptado.

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Mireia Vila i Pintó -

Bona tarda Fàtima, molt bona pregunta!

Pel que fa a aquesta, crec que la persona que s'ajunta amb unes altres (tòxiques com has dit tu) adoptarà algunes de les seves expressions, característiques, mètodes, aficions... És a dir, sí que pot canviar una mica la seva manera de ser per "culpa" d'elles. Això tampoc vol dir que es torni totalment tòxica, ja que crec que cadascú té la seva pròpia personalitat i la de defensar a mort.

Per tant, les persones canvien depenent d'amb quines companyies van, però sempre conserven una mica de la seva forma de ser.

En resposta a Mireia Vila i Pintó

Re: Amistats tòxiques

per Júlia Casals Cullell -

Estic totalment d'acord amb la Mireia quan diu que si ets amiga d'una persona que té alguns aspectes tòxics pots adoptar-ne alguns però no tots, però el que si que és evident és que si la persona que t'ajuntes t'influeix, evidentment voldràs ser com ella encara que et perjudiqui a la teva manera de ser, tot i que penso que la nostra personalitat sempre la tenim però en aquest cas està "amagada" i realment no demostres el que ets i el que pots arribar a ser a causa d'una persona que influeix en tu.

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Salma Halhoul -

Hola Fatima,

La veritat és que una pregunta realment interessant, personalment penso que no té per què influir el comportament o les aficions tòxiques d’aquesta persona, perquè realment si tu consideres que aquesta persona està sent tòxica i això no t’agrada el que no entenc és perquè tu voldries ser igual i fer el que odies d’ell, així que sí, penso que et quedes igual, ja que suposadament a tu no t’agrada aquest comportament. I també vull dir que penso que no té res a veure amb la teva autoestima com han dit alguns dels meus companys sinó que té més a veure amb els teus gustos, és a dir amb una part de la nostra personalitat.

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Aleix Pinsach Bosch -
Jo crec que quan coneixes algú, sigui tòxic o no, sempre acabes fent expressions o gestos que fa aquesta persona. En cas que aquesta persona sigui "tòxica" és millor allunyar-s'hi ja que et pot perjudicar en molts aspectes. Sempre hem de procurar anar amb gent que ens sentim a gust i que tinguem "bones connexions" per dir-ho d'alguna forma.
En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Jan Gasulla Rabionet -

Pot ser que si i també pot ser que no, dapèn de l'influenciablr que sigui la persona no tòxica i de la toxicitat de la tòxica.

El més probable és que l'influencii ja que tots ens influenciem entre tots.

El que no tinc gaire clar és que defineix a una persona com a tòxica.

En resposta a Fàtima Balhalal

Re: Amistats tòxiques

per Natàlia Caballé -

Hola a tothom, 

Jo crec que si ets una persona que no té amics o que se sent sola, i algun dia fas una amistat voldràs fer tot el que fa ell/a, encara que no t'agradi, per conservar-lo/la. De vegades aquest fet pot influenciar en la personalitat d'un mateix, ja que "sacrifiques" les teves aficions o fins i tot la teva manera de ser i pensar per tenir companyia i algú amb qui compartir moments.

Un altre exemple semblant seria el següent: si tot el teu grup d'amics fuma, el que seria més comú és que tu també ho fessis per encaixar i no semblar "inferior" a ells.

A contrapartida, crec que això s'hauria d'evitar, ja que cadascú té la seva manera de ser, és a dir, la seva pròpia identitat i canviar-la per encaixar millor en la societat no és la manera apropiada de fer amics.