L'amistat entre sexes

L'amistat entre sexes

per Anna Gómez Collado -
Nombre de respostes: 21

Hola, un dia em van fer una pregunta i no vaig saber ben bé que respondre, m'agradaria saber el que n'opineu.

Creieu que és possible l'amistat entre un home i una dona?

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Mar Diz Sánchez -

Des del meu punt de vista, sí que es pot mantenir una relació d'amistat entre un home i una dona.

Sí que és veritat que dues persones del mateix sexe tenen més coses en comú pel simple fet de ser del mateix sexe i es poden entendre millor en alguns aspectes però no treu que amb una persona del sexe oposat també puguis tenir una amistat. 

Per exemple, quan tu t'enamores d'algú, t'enamores de la persona, no del sexe, t'enamores de la seva forma de ser, de pensar, del seu caràcter. Doncs amb l'amistat passa exactament el mateix, t'agrada l'interior del teu amic, el físic no influeix, per tant, que dos amics siguin de sexes diferents no té res a veure.

En resposta a Mar Diz Sánchez

Re: L'amistat entre sexes

per Eric Müller -

Hola Mar,

estic força d'acord amb el que expliques al principi, però discrepo amb el que dius al final sobre la manera en que un s'enamora. Quan dues persones s'enamoren, sí que ho fan parcialment del sexe degut a que hi ha una atracció física. També és evident, que com tu dius, t'agrada el seu "interior", però no únicament això.

T'ho puc argumentar dient que si no, tots seriem bisexuals, ja que només et veuries atret per la forma de ser d'una persona i no per el seu sexe. A més, no hi hauria casi diferència entre amic i parella.

Eric Müller

En resposta a Mar Diz Sánchez

Re: L'amistat entre sexes

per Lidia Ainoa Martínez Bèjar -

Hola Mar, 

Com bé ha dit l'eric aquesta manera d'entendre l'enamorament crec que aniria més lligada a una orientació sexual que s'anomena pansexualitat (definició:  orientació sexual humana caracteritzada per l'atracció romàntica o sexual cap a individus independentment dels seu gènere o sexe.)

Tampoc estic d'acord amb el que dius que les persones per ser del mateix sexe tenen més coses en comú entre ells ja que jo considero que això té a veure amb el tipus de personalitat de cadascú. 

Igual que tu, crec que persones de diferents sexes sí poden ser amics perquè l'amistat no depen del sexe sino de la personalitat. 

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Elisabeth González García -

Crec que sí que es poden tenir amics de sexe diferent al teu ja que no sempre t'han d'atraure les persones, però és difícil mantenir aquest tipus de relació.

El problema entre les amistats de sexe diferent està en què des petits ens influeixen dient amb qui hem d'estar i quan pel carrer es veu un noi i una noia junts, de seguida es pensa que són parella. Si tots tinguèssim una manera diferent de veure les relacions entre sexe diferent crec que seria més fàcil tenir amistats entre sexe diferent. Gràcies a Déu, tot això està canviant.

Malgrat tot això que he esmentat que ho dificulta, existeixen amistats entre persones de diferent sexe i molts de nosaltres tenim un millor amic i una millor amiga, això aprova que aquestes amistats són possibles.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Genís Martí Casado -

L'amistat entre sexes és un tema bastant curiós. És curiós  ja que hi ha moltes ideologies arreu del món i moltes maneres d'interpretar els fets.

Però quan una persona s'acosta a una altre del sexe oposat, només pel simple fet de fer un nou amic, es estrany. En canvi quan vas en busca d'algú més llavors si que succeíx aquest fet (segons el meu pare, tot i que sempre hi pot haver excepcions).

En el moment en que et poses a pensar les amistats que tens del sexe oposat, podria ser que te n'adonessis que una gran part d'aquesta consistirà en persones les quals o tu o l'altre ha sentit alguna cosa.

he trobat una pagina on explicat un seguit d'estudis sobre el tema: https://www.elmundo.es/f5/comparte/2016/12/02/58406f8c22601dbf098b45e6.html 

on explica que els missatges que una persona li envia a una altre poden variar molt segons el punt de vista i que majoritàriament son malinterpretats pels homes.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Nadia Pera -

Penso que sí que és possible l'amistat entre una dona i un home.

Antigament estava mal vist l'amistat entre dues persones de sexes oposats, però crec que actualment no hi ha cap problema en què una dona i un home siguin amics.

En l'amistat no ha d'influir el sexe, sinó la manera com aquella persona et tracta, et respecta, et dóna consells i suport, et valora i tots els moments que junts passeu.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Sandra Díez -

Una amistat entre sexes oposats és possible. Tot i que, pel que he observat i per experiencia propia, en la majoria de casos hi ha una atracció física sobretot a l'etapa de l'adolescència. En aquest cas es barrejen els sentiments amb l'atracció únicament física. Cal un esforç per saber separar el sentiment d'atracció o amorós cap a una persona i una relació d'amistat; i de vegades és un esforç molt costós perquè tendim a comfondre els dos conceptes quan es tracta de sexes oposats (amor/atracció i amistat).

Sandra Díez :)

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Patrisia Nzhionkhu Tshula -

Jo crec que sí. Jo trobo que a vegades hi ha noies que tenen més en comú amb nois i nois que tenen més en comú amb noies. Per tant el sexe no influeix a l'hora de ser amic d'algú. Jo crec que influeix el pensament, els interesos, el caràcter i les bones experiències. Potser un noi troba més confiança en una noia i no pas un altre noi o al inrevés. Ded del meu punt de vista la majoria de persones s'ajunten amb persones del seu mateix sexe però sempre hi ha aquelles que troben a algú del sexe contrari i es tornen inseparables.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Ariadna Lozano Iglesias -

"L'home és un ésser social per naturalesa." Aristòtil.
Les persones ens comuniquem i convivim els uns amb els altres. Una comunicació habitual amb una persona pot fer que terminis tenint un gran lligam d'afecte, independentment del sexe, i, per tant, amistat.
Aquesta pot terminar de moltes maneres, pot acabar sent la teva parella o un amic més. Sigui com sigui, hi ha hagut un moment concret en el qual, aquest, només ha sigut el teu amic i no la teva parella.
També, vull destacar que per mi una relació de parella, es basa en l'amistat i en altres condiments, per tant, també engloba aquest terme.
Per tant, la relació entre homes i dones sí que pot ser, ja que més enllà del sexe, som persones, i les persones som socials i ens comuniquem, i per tant, sorgeixen vincles afectius que no tenen per què acabar derivant en alguna cosa més.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Karla Elisabeth Góngora Roque -

Hola,

Hablando por experiencia, la amistad entre un hombre y una mujer es 100% posible, a mi parecer, las mejores amistades que he tenido (y aún mantengo) son con hombres y es curioso porque he tenido mejores relaciones con hombres que con mujeres (por las situaciones que he pasado, son más sinceros al momento que les preguntas por opiniones, son leales y a pesar de tener diferencias, siempre tratan de hacerte sentir parte del grupo).

Pero, en el sentido de la atracción, me parece imposible que no haya por ahí un ligero "enamoramiento" entre los amigos (yo incluso la he llegado a sentir), en el país donde yo provengo, las relaciones entre hombre y mujeres (únicamente en el entorno de la amistad), son muy comunes e incluso podrás ver que hay diversos grupos donde ambos sexos pueden llegar a relacionarse sin pasar a algo romántico, pero supongo que va dependiendo de la persona y el grupo en el que esté.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Stefan Eduard Balinisteanu -

Des del meu punt de perspectiva es possible tenir amistat entre una persona del sexe oposat. Es cert que en una persona del mateix sexe pots comentar o dir coses que a una persona del sexe contrari no pot acabar de convèncer però això no significa que no hi pot haver una amistat entre un home i una dona. El problema d’aquesta amistat es la societat d’avui en dia perquè pensen que si un home i una dona van junts, ja pensen que són parella i realment són només amics.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Aina Gomez Salinas -

En qüestió a la pregunta que has plantejat, et puc assegurar que sí que és possible l'amistat entre una dona i un home. Crec que a vegades et pots arribar a entendre molt millor amb una persona del sexe oposat que no pas amb un del mateix. No es fàcil trobar un amic en el qual poder-li parlar de qualsevol tipus de problema, perquè és veritat que poder no t'entendrà igual amb depèn de quines coses però crec que la confiança és el primer i un bon amic, sigui dona o home intentarà ajudar-te i entendre't el millor que pugui. 

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Ariadna Sunyer -

Jo opino que l'amistat entre sexes diferents és totalment viable, és més no crec que en el concepte d'amistat hi interfereixi la diferència o igualtat entre els sexes de les persones que la comparteixen. 

A part d'aquesta primera resposta m'agradaria encaminar la pregunta cap a un altre punt.

Molts cops aquesta pregunta sorgeix de la creença que dos persones de diferent sexe i que es senten atrets pel sexe contrari podrien arribar a confondre l'amistat amb enamorament. O sigui, que pel simple fet de sentir-se atrets pel sexe de l'altre persona els seria més difícil mantenir una amistat. No crec que la pregunta vagi del tot encaminada cap a aquest punt però m'agradaria respondre-la d'aquesta manera ja que pocs han tractat aquest tema.

Algunes persones opinen que en aquest cas que he plantejat no seria possible establir una amistat per les raons que he dit. Jo opino que l'atracció sexual no té perquè influir ja que el fet que a una noia es senti atreta pel sexe masculí no vol dir que es senti atreta per tots els nois, i viceversa. El mateix passa amb les altres orientacions sexuals. 

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Mireia Gracia Saus -

Penso que no hi ha d’haver cap problema amb una amistat en la qual hi hagi un home i una dona.

Des del meu punt de vista, potser sí que en certs períodes de la vida és veritat que amb persones del teu mateix sexe comparteixis més afinitats i coses en comú, però això no vol dir que aquest vincle no es pugui aconseguir amb una altra persona que tingui diferent sexe que tu, ja que l’amistat es fa més forta quan més es comparteix.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Lídia Fábregas Sánchez -

Jo crec que l'amistat entre els dos sexes és possible pel simple fet que ets tu mateix qui tria amb qui vols ser amic i amb qui no independentment del sexe que sigui. Perquè pot ser que no t'avinguis gens amb algú del mateix sexe que tu i que per tant no sorgeixi una amistat, i en canvi que sí que en sorgeixi una amb algú del sexe contrari, ja sigui pels mateixos gustos o interessos o perquè simplement "connecteu".

D'altra banda també crec que una amistat entre un home i una dona és possible sempre i quan cap dels dos s'enamori de l'altre, ja que després potser hi hauria un problema.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Pol Santané Serra -

Jo crec que és possible, però sí més difícil a una amistat del mateix sexe, és a dir, una relació d'amistat entre nois o entre noies soldrà tenir més punts en comú que no pas entre noi i noia. Una amistat de diferents sexes no sembla del tot possible degut a l'enamorament, però a vegades no té per què ser-hi.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Yousra Charri -

Hola a tothom!

L'amistat entre un home i una dona és un tema molt debatut en la societat, fins i tot moltes persones consideren que és pràcticament impossible que realment es pugui establir una amistat duradora i verdadera entre homes i dones. Oscar Wide va defensar aquesta postura: entre un hombre y una mujer no hay amistad posibleHay amor, odio, pasiónpero no amistad.

Des de el meu punt de vista  que és possible l'amistat entre un home i una dona sempre que no hi hagi atracció física o sentiments amorosos per una de les partsÉs més crec que l'amistat entre dos sexes oposats pot ser més enriquidora que una amistat entre dues persones del mateix sexe.

En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Anna Costa Rodríguez -
Jo penso que evidentment sí és possible l'amistat entre diferents sexes. Jo personalment tinc amics nois i amigues noies. Encara que els dos m'aportin coses molt diferents, sé que puc confiar en tots ells i explicar-los el que sigui, i considero amics tant els uns com els altres.
En resposta a Anna Gómez Collado

Re: L'amistat entre sexes

per Pia Bonadona i Puigdemont -

Crec fermament que l'amistat entre diferents gèneres és possible, de la mateixa manera que l'amistat entre persones d'un mateix gènere també ho és.

El principal argument en contra que podríem considerar, és que les maneres d'entendre l'amistat entre homes i la manera d'entendre-la entre dones pot ser diferent; i és cert. Però les diferències entre la concepció de l'amistat es troben entre persones de diferent gènere, entre persones d'un mateix gènere i entre persones de diferents edats, entre d'altres.

Per tant, considero que una amistat pot sorgir, definitivament, entre persones d'un mateix gènere, només és necessari que les intencions, interessos, etc. que determinen l'amistat siguin compatibles.