Amistats a distància

Amistats a distància

per Joan Gonzàlez -
Nombre de respostes: 28

Les noves tecnologies ens han ofert una nova manera de mantenir el contacte amb amics que per alguna raó, es troben allunyats de nosaltres físicament.

Creieu que es possible mantenir una amistat a distància? Podrà ser igual de valuosa? Perdrà consistència amb el temps?  

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Mar Diz Sánchez -

Crec que les possibilitats de mantenir una amistat a distància són mínimes, ja que potser al principi si que et poses en contacte amb l'altra persona, però a mesura que passa el temps, inevitablement, cada un segueix el seu camí allà on sigui i per una cosa o altra els amics a distància es deixen de banda. 

Finalment també cal dir que no es el mateix la sensació de parlar amb una persona cara a cara que darrera d'una pantalla.

En resposta a Mar Diz Sánchez

Re: Amistats a distància

per Sàmia Stitou -

Personalment discrepo amb l'opinió de la Mar Diz Sánchez. Cert és que dificulta més estar amb certa persona, però gràcies a la tecnologia cada vegada tenim menys impediments (tot i que encara no podem fer de tot), així que per a mi és només un repte més, però no el fi inevitable de la relació. 

En resposta a Sàmia Stitou

Re: Amistats a distància

per Mar Diz Sánchez -

Respecte al que ha dit la Sàmia Stitou, crec que té raó en què la tecnologia ens facilita el contacte però sent realistes la distància provoca la separació de les persones i no ha de ser la causant del fi de la relació però sí que no és comparable amb una relació que no és a distància.

És a dir, quan és a distància ja no és una amistat tan forta, i sembla increïble però des del meu punt de vista uns simples números debiliten la relació.

En resposta a Mar Diz Sánchez

Re: Amistats a distància

per Patrisia Nzhionkhu Tshula -

Jo no opino el mateix. Com a experiència personal vull dir que jo vaig fer-me més amiga d'una persona quan aquesta es va canviar de casa i vam passar de veure'ns cada a l'institut a no veure'ns casi res però parlant per Skype, Whatsapp i trucades per telèfon (sí, encara hi ha gent que truca) . Amb això vull destacar que una amistat pot ser possible a distància. Es veritat que com a mínim crec que s'ha de quedar algún dia en persona. Però penso que no hi hauria d'haver cap problema.

En resposta a Sàmia Stitou

Re: Amistats a distància

per Xavier Serra Besalú -

Les eines digitals poden facilitar moltes coses (i m'encanten), però de tant en tant cal un contacte "físic" o, al menys, proper... Si no, s'dealitza virtualment l'altre o un no el té tan present. La intimitat és també "corporal", sense que tingui res de negatiu mo atrevit.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Alexandra Barriuso Martínez -

Crec que és possible mantenir una relació d'amistat a distància, però crec que és essencial que les persones aportin interés en mantenir aquella amistat i aportin coses noves i que mai es perdi el contacte. Actualment és molt més fàcil mantenir-la gràcies a les tecnologies, en tot moment podem saber què esta passant, podem fer Skype, enviar correus, whatsapp... Penso que abans era molt més complicat i gairebé impossible.

 

En resposta a Alexandra Barriuso Martínez

Re: Amistats a distància

per Aleix Pinsach Bosch -
Aquesta amistat a distància caldria veure el grau de confiança que s’estableix entre aquestes persones ja que si és simplement una amistat indiferent i poc significant doncs seria correcte establir una amistat a distància, però si es tracta d’una persona propera i amb molta confiança seria molt difícil tenir una amistat a distància ja que no podries verure-la i resultaria molt incómode i estrany.
En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Eric Müller -

Penso que és perfectament possible mantenir una amistat a distància. De fet, pot ser que sigui més intensa que una amistat propera a causa de les ganes de retrobar-se amb l'amic. 

Ara bé, això només és possible si hi ha un interés de mantenir la relació pels dos costats. També s'hauria de tenir un contacte a dirari tant sigui visual com auditiu, de forma escrita és més difícil. A més a més, de tant en tant, hi hauria d'haver una trobada física, sinó no és possible. 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Eloi Casellas Ayala -

Per molt contraris i crítics que siguem amb les noves tecnologies per la gran quantitat de problemes que porten tan a nivell de salut com a nivell d'ètica, penso que el fet de permetre tenir la relació a distància, és un cosa a celebrar. 

Això si, sempre partint des de la bona fe i la bondat de la gent. Jo ho enfoco més cap a gent que ja es coneix i per circumstàncies de la vida s'han de separar. 

Aquest fet ha obert un nou món a gent que no està a prop de les seves famílies, parells i amics. 

Cert és que l'amistat quedarà un pèl ferida. Veig força complicat que la relació continuï com si res hagués passat. La flama s'anirà apagant i el temps la pot acabar d'extingir. 

 

Amb tot, penso que és una eina exel·lent que dona noves oportunitats.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Stefan Eduard Balinisteanu -

En la meva opinió personal, es possible mantenir una amistat a distància gracies a les tecnològiques que s’han desenvolupat. Aquella amistat costarà més de mantenir perquè no es el mateix tenir un amic al mateix poble que un a 4000 km de distància. Perquè aquesta o aquella amistat sigui possible hi ha d’haver una cooperació entre les dues persones per poder fer possible aquella amistat.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Teia Masó i Climent -

Penso que les relacions a distància en general són complicades. Clar que actualment hi ha molts de mitjans per mantenir el contacte però no crec que sigui el mateix. 

Ara bé, tot és qüestió de ganes, si realment no es vol perdre el contacte per part de les dues persones, no passarà, l'amistat seguirà igual. He de dir que també, hi ha qui diu que aquest tipus de relacions es fan més fortes per l'esforç que s'ha de fer o la consistència en preocupar-se per aquesta persona que es troba a no sé quants quilòmetres de tu.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Nadia Pera -

Personalment crec que si una amistat és verdadera i per les dues parts hi ha interès a conservar-la és molt probable que perduri. Les tecnologies són una eina molt important per poder mantenir el contacte entre amics sense que influeixi la distància. 

Però si entre dos amics no hi ha un fort vincle, la distància pot ser la causa per posar fi a la relació, ja que al principi sí que hi haurà contacte però a mesura que passa el temps cada vegada hi haurà menys. 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Lidia Ainoa Martínez Bèjar -

Des del meu punt de vista sí es poden tenir amics a distancia. 

Als meus amics de veritat no a tots els veig cada dia, ni hi parlo tots els dies però sí que quan ens necessitem mútuament l'un estem per l'altre i això és el que veritablement per mi important. 

Amb una persona que viu lluny poder no et pot abraçar però tot es questió de buscar alternatives i ser positius, et pot trucar i en deu minuts posar-vos al dia de tot el que li ha passat durant un mes. 

 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Karla Elisabeth Góngora Roque -

Hola, yo opino que va dependiendo de la persona, si tú de verdad no quieres perder esa amistad, tratarías por todos los medio no perder el contacto con esa persona.

Claramente la valoración que tenías con esa persona cambiara, ya sea porque uno de los dos conoce más personas y decide olvidarse de sus anteriores amistades. Y viendo lo jóvenes que aun somos, las pérdidas de amistades se empezaran a volver comunes por lo cual, yo si veo probable que se pierda contacto con una persona (y más si es a distancia).

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Aina Gomez Salinas -

Mantenir una relació d'amistat a distància no és tan difícil com algú creu o pensa. Sé que molta gent diu que s'acaba trencant o simplement es perd l'interès, però personalment m'he hagut de separar de gent, ja sigui per temes personals, de treball o de família, que avui en dia segueixen sent igual d'importants. Costa adaptar-se a tot el canvi que provoca quan una persona que estimes s'allunya de tu, però per sobre la distància hi ha les ganes, i quan dues persones han tingut una amistat vertadera la distància no és res comparat amb l'amistat.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Mafalda Abellaned -

Estic a favor de les amistats a distancia ja que cada cop a vegades és més difícil poder conciliar amics, família i feina ja que vulguem o no ens ocupa molt temps del dia i ens roba molts moments de la vida que en perdem i que gràcies a les noves tecnologies intentem no fer-ho ja que es pot combinar millor per parlar amb qui vulguis i necessitis en qualsevol moment des de qualsevol lloc del món. És cert però que parlar cara cara i el contacte físic, una abraçada, uns petons, jugar i divertir-se amb la persona que realment trobes a faltar es nota molt i no estàs amb ella i no pots transmetre de la mateixa manera el missatge que vols expresar,  o si en aquell moment necesites refugiar-te en una persona que saps que et compren i que t'ajudarà potser no pots o ho has de fer per escrit amb un Whatsapp, correu electrònic, etc, el cas és que t'ho miris com t'ho miris estàs sol perquè no tens ningú al teu voltant, si virtualment però com repeteixo no és el mateix, així que estic molt a favor de intentar mantenir el contacte físic i directe amb els amics i familiars.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Àlex Turon Reixach -

Avui en dia, mantenir una amistat a distància és molt senzill ja que gràcies a les noves tecnologies pots estar parlant amb una persona tot el dia.

Tot i això, la falta de contacte físic influeix molt perquè al final et canses de parlar amb una persona que saps que no veuràs fins d'aqui molt de temps. Per altre banda, si de tant en tant quedes amb aquella persona, les xarxes socials t'ajuden a mantenir el contacte.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Roger Boïgues Prat -

És evident que les noves tecnologies ens faciliten molt la comunicació a distància; per això, també és més fàcil mantenir una amistat sense veure'ns gaire. Personalment, crec que es pot mantenir una amistat a distància sempre que les dues parts vulguin i es tinguin temes en comú per parlar. Tot i això, crec que aquesta amistat serà millor si de tant en tant les parts queden físicament per parlar. 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Sandra Gutierrez Segovia -

Jo crec que si que es pot mantenir perfectament una relació a distancia amb una persona i amb les noves tecnologies que hi ha avui dia que et permeten comunicarte millor, encara més. Personalment, jo he conegut a gent a través de grups de whatsap o per instagram, per exemple,  amb les quals m'he fet molt amiga i m'han demostrat inclús més que alguns amics que veig cada día. Per mi l'amistat consisteix en donar el millor de tu sense esperar res a canvi, estimar, respectar a l'altre persona i tenir molta confiança i crec que per tenir totes aquestes qualitats i per tant, ser un bon amic (segons el que significa per mi l'amistat) no cal estar amb contacte fisicament amb la persona. 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Aleix Papió Cos -

Jo crec que les xarxes socials ens ajuden a poder mantenir millor les amistats a distància, però tot i així veig complicat seguir mantenint un fort vincle amb una persona que no veus en persona. Considero que l'amistat s'incrementa amb les experiéncies que viviu els dos junts. Si en canvi estem separats i només parlem per internet cada vegada s'anirà perdent més el vincle. 

 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Gerard Valencia Padín -

Jo crec que si és una bona amistat i realment hi ha interès per part dels dos a mantenir-la ho faran. Jo crec que podrà ser igual de valuosa que si estès a prop teu perquè no necessites tenir-lo a prop per poder comunicar-te o simplement passar una estona amb ell encara que no sigui físicament. 

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Júlia Casals Cullell -

Jo crec que sí que podria mantenir una relació a distància, ja que si l'amistat és real i verdadera, no hi ha motius per deixar de ser amics, sempre i quan tots dos posin de la seva part.

Una amistat pot ser igual de valuosa amb un amic que estigui amb tu i un que visqui més lluny, perquè no perquè sigui més a prop vol dir que us porteu millor o que hi hagi més confiança.

Com he dit anteriorment, si els dos posen de la seva part l'amistat pot perdurar, però si un no fa tot el possible per seguir estant amb contacte, llavors sí que amb el temps aquesta amistat no serà tan forta o fins i tot no hi serà.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Jan Gasulla Rabionet -

En la meva opinió, una amistat a distància difereix ben poc d'una en persona, pero si que es cert que tendeix més a perdre consistència amb el temps.

Crec que la distància no ha de ser mai un obstacle per a l'amistat.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Natàlia Caballé -

Hola a tothom,

Jo crec que, com heu dit alguns/es de vosaltres, les tecnologies són un gran avenç quant a l'evolució de la comunicació en els nostres dies.

Encara que de vegades no sigui creïble, es pot mantenir una relació a distància, ja que l'amistat no entén de quilòmetres. És cert que potser no podríem veure aquesta persona tan sovint com voldríem ni podríem anar al cinema amb ella, però ens mantindríem més en contacte, ja que en qualsevol hora, amb qualsevol dispositiu i en qualsevol lloc ens podríem comunicar o inclús veure'ns.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Didac Pla -

Personalment crec que sí, que es pot tenir amistats a distancia. Però des del meu punt de vista, una amistat a distancia no és igual que si pots quedar amb un amic o amiga i parlar cara a cara, ja que personalment crec que si esteu cara a cara és més fàcil transmetre’s el sentiments, les emocions... i també perquè interactueu més entre vosaltres.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Alba Estrada Meléndez -

Personalment opino que mantenir una relació a distància és complicada, encara que actualment, gràcies a les noves tecnologies se'ns facilita molt. El fet de poder utilitzar aplicacions com Whatsapp, Skype, Instagram... ens facilita mantenir el contacte. Encara que per mantenir-lo crec que ha d'haver-hi una voluntat de mantenir-la per part de les dues persones i haver-hi un contacte constant, sigui de manera escrita, oral o visual.

En resposta a Joan Gonzàlez

Re: Amistats a distància

per Santi Cabero -

Mantenir una relació d'amistat a distància des del meu punt de vista, és pràcticament impossible. Per exemple, des de la meva experiència, aquella gent amb la que havia anat a classe o havia compartit alguna activitat i ens havíem fet amics pel fet de compartir aquella activitat i passar temps junts. Però a la que ja no ens veiem, per qualsevol fet, per molt que seguim xerrant per alguna plataforma, amb el temps l'amistat s'anirà deteriorant i perdent importància i valor, encara que fes molt que fóssim amics. Per tant, per a mi, per aquesta senzilla raó, no veig factible les amistats a distància.