L'amistat és un concepte només per a persones?

Re: L'amistat és un concepte només per a persones?

per Berta Coll i Bosch -
Nombre de respostes: 0

Bona tarda, després de llegir tots els comentaris d’aquesta entrada, haig de confessar que estic una mica perduda; no sé ben bé què respondre perquè les dues posicions em semblen prou convincents. Ara bé, tot seguit ho intentaré.

El concepte —i la paraula— «amistat» ha estat inventat pels humans per fer referència a un vincle entre dues persones, de manera que considero que és totalment coherent que alguns de vosaltres penseu que els animals, en aquest espai abstracte, no hi tenen cabuda. Potser, doncs, la frase feta del gos sorgeix, com ha dit en Xavier, només «per analogia».

Això no obstant, tot i tenir en compte que la idea d’«amistat» és el resultat de l’intent dels humans de descriure allò que ens uneix, aquella xispa afectiva que relaciona dos éssers, hem de contemplar la possibilitat que entre els animals —o, fins i tot, entre una persona i un altre tipus d’animal— existeixi un lligam similar. És a dir, que algú decidís d’anomenar «amistat» a això que teixim entre els humans no vol dir que els animals no experimentin res semblant. Per tant, potser, seguint la definició del diccionari, no és oportú parlar d’una amistat entre dos gossos, però no descarto la possibilitat de parlar d’una unió que, sens dubte, s’hi aproxima molt.