L'amistat entre familiars

L'amistat entre familiars

per Teia Masó i Climent -
Nombre de respostes: 12

Segons Wikipedia.org l'amistat és una relació afectiva entre dues persones que no són família, un sentiment convingut amb una altra persona, en què es cerca confiança, consol, amor i respecte.

Segons aquesta definició, els germans o cosins no es poden considerar amics. I en el cas que es tingui parella (tant com si s'està casat o no), no es pot considerar tampoc una relació d'amistat? 

No s'acaba d'entendre, no es pot tenir aquesta relació de confiança, consol, amor i respecte amb aquestes persones?

Què en penseu? Creieu que hi pot haver una amistat entre familiars? Es pot considerar també una relació en parella com, també d'amistat?

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Tomas Dilmé Caro -

En primer lloc crec que l'amistat es una paraula impossible de descriure ja que per cada persona es diferent la forma de viure-la. Respecte la teva pregunta jo considero que amb qualsevol persona o cosa pots considerar-la una amistat ja que per exemple el meu germa com ve diu la paraula es el meu germa pero per altre banda es un amic, ja que comparteixo molts moments amb ell, moments que perfectament hem compartir com amics. La meva pregunta es si el problema realment es troba quan no tens una relació d'amistat amb el teu o els teus germans?

En resposta a Tomas Dilmé Caro

Re: L'amistat entre familiars

per Patrisia Nzhionkhu Tshula -

Per respondre a la teva pregunta diaria que la relació de germans i germanes és quasi el mateix que amb un amic o amiga. Penso que l'únic que hi ha de diferent pot ser que conviviu junts i teniu la mateixa sang però en quant a sociabilitzar a mi em sembla el mateix. Sempre es clar, depenent de la família o relació. Cada casa és un món. 

En quant al que diu la Teia. Jo consider-ho a la meva mare com la meva millor amiga. Obiament hi ha uns límits entre mare i amiga però la relació és d'amistat. L'amistat no és pot definir exactament però puc dir que un amic t'ajuda, t'escolta, tens confiança i t'ho passes bé amb ell. I aquestes coses tant les pots fer amb un membre de la teva família o no.

En resposta a Tomas Dilmé Caro

Re: L'amistat entre familiars

per Carles Garcia Flores -

Comparteixo la idea general d'aquest fil sobre la pregunta de la Teia: si que hi ha una relació d'amistat entre familiars, perquè l'amistat implica uns determinats valors que sense ells el món seria molt diferent (pitjor). 

Responen a la teva pregunta Tomas, si que hi ha un problema. Per mi, un dels principis de l'amistat és el respecte i l'amor, i sense ells crec que seria impossible qualsevol tipus de convivència, tant a nivell social com familiar. Per tant, el fet de no tenir una relació d'amistat i tot el que implica aquest concepte amb el teu germà o germans, és un problema de conviència i serieu germans per raons legals, perquè per raons sentimentals no ho serieu gens.

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Carla Cano Redondo -

Segons la meva experiència, un@ germa@ pot ser la teva amiga, a l'igual que una parella. És més crec que és important tindre una amistat amb la teva parella i familiars que t'envolten, perquè arribes al punt màxim de confiança, de consol, d'amor i respecte, i que millor trobar això que amb les persones que més t'estimen i crear una relació ben consolidada.

Tornant a la pregunta, crec que la definició donada per Wikipedia no seria del tot correcte, ja que delimita amb les persones amb què pots tindre o no una relació d'amistat.

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Mireia Gracia Saus -

Des del meu punt de vista, penso que pots tenir una amistat amb algun familiar, ja que convius i comparteixes la teva vida diàriament amb ell/a.

 

No obstant això, penso que potser no tindràs la mateixa confiança i et costarà més obrir-te de cara a explicar alguna cosa més intima. Però bàsicament defenso que l’amistat entre familiars és possible i crec que en relacions de parelles  la base fonamental perquè la qual la cosa funcioni és l’amistat. 

En resposta a Mireia Gracia Saus

Re: L'amistat entre familiars

per Sergi Blanquera Martin -

Basant-me en la meva expeièncie personal, el concepte de familia i amistat tenen un cert vincle entre si, ja que són les persones més properes a tu, les persones que t'han ajudat i t'han fet superar moments de feblesa, i sobretot tens la garentía de que pots confiar amb ells (fet essencial per un bon vincle entre dues persones).

M'agradaria destecar que aquesta opinió varia segons el vincle que estableixis entre tu i els teus familiars. 

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Alex Cos Romero -

Jo opino que si que hi pot haver una relació d'amistats entre familiars, per exemple en el meu cas, la meva cosina és una de les meves millors amigues perquè m'ha demostrat que hi puc confiar en ella i no per el simple fet de ser la meva cosina hi confi sinó pels fets que m'ho han demostrat. També crec que la teva parella pot ser el teu millor amic ja que serà algú en qui puguis recolzar-te i ella t'ajudarà, et donarà consells, igual que un bon amic o amiga.

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Nadia Pera -

Jo penso que sí que és possible l'amistat entre familiars (com també amb la teva parella).

Amb un familiar que li comparteixes tot el que et passa, els teus pensaments, sentiments, et dóna consells, et dóna suport, t'anima en els moments difícils, t'escolta i amb el que passes moments increïbles, és un amic a part de ser familiar. 

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Eliseo Rivarola -

Jo crec que si que hi pot haver amistad entre els familiars i, ho considero molt important ja que son persones amb les qui passes molt de tempsbde la teva vida, convivint, però en part pot ser dolent ja que es poden confondre les cosesbi que ttot acabi envuna mala experiencia, acabant amb la relació de familia que es tenia.

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Nadine Labrat Gutiérrez -

Hola Teia,
Personalment crec que la base de qualsevol relació és l'amistat. Per tant, crec que és possible l'amistat entre familiars si hi ha confiança, respecte i afecte cap a l'altra persona. Però encara que algú sigui membre de la teva família, no vol dir que t'hagis de portar bé o que et caigui bé aquesta persona.
En el cas de les parelles és una mica diferent, des del meu punt de vista hi ha una amistat molt forta i sentiments molt profunds cap a l'altra persona, que no sents per ningú més.

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Marcel Prunell Vila -

Per mi l'amistat entre familiars directes (pare, mare, germà, germana) no es pot establir ja que la relació ja prèviament extistent la compararia més aviat amb l'amor que pot sentir una parella però aquest cop sense desig sexual. Es voler-se cuidar l'un a l'altre (en la majoria dels casos, clar està), però si parlem de cosins/es la cosa per mi ja canvia. El fet de viure amb la teva família a casa ja te'ls fa posar per sobre de tota la resta però amb els teus cosins nomès hi comparteixes la sang. Us heu conegut per casualitat, per ser fills de qui sou i per força us heu d'assemblar una mica als vostres pares que havíen viscuts junts amb els teus oncles de petit. Aquesta aproximació en la forma de pensar de cadascú, o fins i tot també es pot donar una assemblança física, pot donar lloc a una aistat vertadera.

En resposta a Teia Masó i Climent

Re: L'amistat entre familiars

per Pau Freire Cigliuti -

Sincerament, jo crec que les relacions d'amistat no tenen perquè ser nomès entre persones que no tenen cap lligam de sang. Per posar un exemple, podem tenir una persona (de la nostra edat per exemple), que té un cosí al qual veu 10 cops a l'any. Si la seva relació es bona, i tenen complicitat, perquè no podriem dir que tenen una amistat? En cap relació el fet de ser "família" pot afectar el concepte d'amistat. Ara bé, podriem entendre que la relació amb un familiar no es pot considerar amistat ja què en cap moment tu la tries. Retornant a l'exemple, es pot donar el cas en què la persona no tingui una "connexió" amb aquest cosí, pertant llavors no hi hauria cap amistat, sinó una relació "freda" per dir-ho d'alguna manera. El què vull demostrar amb això, és què tot i ser família, tu saps amb quí et portes bé, amb qui rius, i amb qui tens confiança, pertant, quins són els teus "amics" familiars, i quí no.