Amistat per conveniència

Amistat per conveniència

per Celene Arteaga Fuentes -
Nombre de respostes: 13

Avui en dia hi ha diferents tipus d'amistats, no per a totes les persones "amistat" significa el mateix. Per aquesta raó han sorgit tipus d' amistats, algunes de les que hi ha han anat sortint al llarg del debat però també s'ha de tenir en compte l'amistat per conveniència.

Hi ha gent que només comença una per interés en alguna cosa, com per exemple pels diners d'aquella persona, o per la popularitat, o per arribar a una altre persona i fins i tot per malicia.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Aleix Pinsach Bosch -

Estic em d'acord amb tu perquè moltes persones (incluïnt jo) si ens podem beneficiar d'una persona per les coses que té  ens podem fer amics d'ella, però pot ser que a la llarga realment et facis amic/a d'aquesta i ja no ets amic/a pels anteriors interessos. Per experiència, hi ha persones que per qualsevol cosa que tu tinguis o siguis tindria una amistat amb tu i fins i tot fingiria que l'importes però realment no té cap mena d'interés amb tu.

En resposta a Aleix Pinsach Bosch

Re: Amistat per conveniència

per Celene Arteaga Fuentes -

Tens raó amb això, de vegades aquesta acaba tenint un bon resultat però clar començar una amistat per interés no és bo, millor ni començar-la. I si em referia a això mateix que has dit, que en realitat no hi ha cap interés en la persona sino en el que està arreu seu.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Carles Garcia Flores -

No podem negar que moltes (per no dir la majoria) d'amistats han nascut per conveniència. Si és cert que té un significant negatiu, no és tant dolent com es pot arribar a pensar. Si més no, com es creen les amistats dels més menuts? La majoria, comencen perquè un dels dos té interès en un objecte (una joguina generalment) que és possessió de l'altre, i generalment el que fan es començar una nova relació per poder obtenir profit de l'objecte desitjat. Però potser, després aquesta amistat passa a ser una amistat més acord amb els cànons d'una amistat bona: comprteixen emocions, setntiments i apareixen valors positius com la franquesa, la voluntat d'ajudar, etc.

Per tant, que una amistat comenci per convenència no sempre ha de tenir connotacions negatives en els infants, però és cert que com més grans ens fem més perilloses es tornen aquestes relacions i hauriem de saber detectar-les a temps i desempallegar-nos a temps com més abans millor. 

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Arnau Casadevall -

Començar una amistat per interés no es gens bo,pero hi ha molta gent ,i crec que algun cop tots a la vida ho hem fet es aprofitar-se de les coses materials que te la persona i a la llarga t'acabes fent amics per les coses que compartiu.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Pol Santané Serra -

Estic d'acord, jo també crec que hi han tipus d'amistats. Des del meu punt de vista tenim les amistats amb una finalitat d'interés (diners, fama,...) i unes amistats que realment et fan feliç sense saber el motiu. És a dir, unes amistats et fan feliç pel que guanyes o aconsegueixes, i unes altres, les que solen durar i estàs més arrelat, les quals la finalitat d'amistat és pura diversió i convivència. Aquestes amistats d'interés no són pas dolentes, però són temporals i possiblement no del tot verdaderes i sinceres.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Nadia Pera -

L'amistat per conveniència ha existit sempre i crec que seguirà existint, perquè hi ha persones que inicien una amistat o fan tot el possible per conservar-la si veuen que aquella persona els pot aportar alguna cosa de profit. 

Penso que les persones populars i les persones riques tenen més probabilitat de tenir amics per conveniència, i per tant tendeixen a ser molt desconfiades dels seus amics perquè és difícil de distingir un amic verdader d'un per conveniència. 

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Mireia Vila i Pintó -

Estic d'acord en el fet que hi ha diferents tipus d'amistat i que cadascú les interpreta segurament d'una manera diferent.

Ara sí, crec que tots entenem gairebé de la mateixa manera quan parlem d'amistat per conveniència. Aquesta l'interpretem, com has dit tu, per una amistat per interès; aquella que només la vols pel simple fet d'aprofitar-te d'aquella persona (diners, popularitat, sexualitat...).

Opino que una amistat per conveniència no és dolenta fins a un cert punt; fins i tot crec que tothom la pot haver tingut algun cop o sap d'algú que l'ha tingut.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Salma Halhoul -

Hola Celene,

Em fa molta gràcia, que avui dia es pugui classificar com amistat aquest tipus de relació, ja que com diu Aristòtil "L'amistat perfecta és la dels bons i d'aquells que s'assemblen per virtut. Ells es volen mútuament el bé en el mateix sentit. "Per això si tu només t’uneixes a una altra persona per conveniència, ja deixes de ser dels bons perquè estàs enganyant a l’altra persona i només penses en tu mateix. Si més no s’hauria d’anomenar, enganyar per conveniència mai s’hauria de considerar amistat, és injust i desprestigia el vertader sentit de la paraula amistat.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Yousra Charri -

Hola a tothom!

 L'amistat segons el filòsof, lògic i científic Aristòtil en el seu llibre "Ètica a Nicòmac" la divideix en tres classes; per interès, per plaer i per utilitat. En aquest cas en aquest fòrum de debat s'està debatent l'amistat per utilitat, o sigui per conveniència. En aquest tipus d'amistat les persones estan involucrades no per afecte sinó perquè reben algun benefici.


Des del meu punt de vista i tal com heu dit molts de vosaltres, aquesta amistat no és permanent, ja que sol acabar quan els beneficis s'esgoten. Jo crec que aquest tipus d'amistat tampoc es pot considerar un tipus d'amistat dolenta, sempre que totes les persones involucrades siguin conscients del que volen d'una de l'altre i l'amistat  beneficiï les dues parts.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Nadine Labrat Gutiérrez -

Hola Celene,
Tens molta raó, l'amistat per conveniència és un tema molt interessant que convé parlar-ho. Estic d'acord que hi ha gent que només es fa amiga d'una altra per algun interès o benefici propi. Avui en dia, des del meu punt de vista, cada vegada hi ha més amistats d'aquest tipus que no porten enlloc. L'únic que treus d'aquestes amistats "tòxiques" és mal i experiència personal, que et serveix per créixer com a persona.

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Paula Carpio Magro -

Personalment considero que en tota relacio humana existeix un grau de conveniència, encara que no ho notem, existeix, ja que l'altre persona t'aporta alguna cosa, ja sigui coneixements, diversió, cariño, pasar el temps...

 

 

En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Anna Costa Rodríguez -
Com tu bé dius, les persones entenem l'amistat de diferents maneres. Personalment considero que l'amistat per conveniència no existeix. Per mi l'amistat ha de ser sincera i desinteressada. Contràriament, una relació amb una persona per pur interès no es pot considerar amistat, tot i que en la realitat aquests tipus de relacions sí existeixen.
En resposta a Celene Arteaga Fuentes

Re: Amistat per conveniència

per Arnau Toledo Ausellé -

Bones a tots,

L'amistat tothom la veu com un fet desinteressat, el quan es té una confiança plena, es transmet alegria... És a dir, és te una idea molt perfecte sobre l'amistat, però si ens fixem en tots els tipus d'amistats nombrats al llarg de totes les respostes, quina amistat hi ha que no sigui per conveniència? 

Al tenir un amic, el que busques d'ell és que t'aporti alegria, confiaça, seguretat, no estem parlant de res material. Buscar que una persona t'aporti aquest seguit de fets és el concepte més general d'amistat, quan una persona no t'aporta això ja no la cosideres amiga, veritat? Doncs bé, buscar aquests aspectes d'una altra persona, encara que no ho pugui semblar, és per conveniència, si aquesta persona no t'ho aporta o t'ho deixa d'aportar ja no és la teva amiga, ja no t'interessa res d'aquesta persona. Per tant tots els tipus d'amistat es basen en conveniència, a totes les amistats hi ha un interès al darrere.

Arnau.