L'edat afecta en l'amistat?

L'edat afecta en l'amistat?

per Roger Feliu Serramitja -
Nombre de respostes: 13

Creieu que la diferència d'edat entre dues persones és el que ha d'impedir que aquestes mantinguin una amistat?

Des del meu punt de vista, l'edat sol estar associada a la maduresa mental i física. En el cas de la maduresa física en cap cas pot ser el motiu perquè dues persones siguin amigues, ja que l'amistat no depèn de l'aparença d'una persona sinó de l'interior, de la mentalitat.

En el cas de la maduresa mental, a vegades l'edat no reflecteix la maduresa mental d'una persona. Per exemple, hi ha gent molt jove que és molt madura i gent gran que té la mentalitat jove. Per tant, seria més apropiat parlar és de l'edat mental i, tot i això, crec que encara que té una gran influència, dues persones no han de tenir una edat mental semblant per ser amigues.

En conclusió, en la meva opinió l'edat no és un factor fonamental per a l'amistat.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Ariadna Sunyer -

La concepció que un té sobre l'amistat i els valors que un li dona varien al llarg dels anys, molt probablement pel que has dit de la maduresa mental de les persones. 

No crec que l'edat influeixi en el fet de crear una amistat però potser sí que influeix en la profunditat de l'amistat. Crec que influeix ja que també opino que és més fàcil mantenir una amistat profunda (una amistat en la qual es pot parlar de tot lliurement i en la qual l'altre et compren perfectament) amb una persona amb la qual comparteixes el concepte d'amistat. M'explico, jo opino que la gent adulta busca unes característiques i uns valors en l'amistat que potser un adolescent o un nen no pot donar-li (majoritàriament). Tot i això, és cert que moltes vegades l'edat d'una persona no concorda amb la seva "edat mental". En aquest últim cas podrien arribar a compartir el mateix concepte d'amistat les dues persones i per tant, augmentar les probabilitats de que aquesta amistat perduri.

Per exemple els adolescents passem per un munt d'emocions i experiències que els adults ja han passat i superat. Això podria fer que en una amistat adult-adolescent un dels dos no fos capaç de comprendre la situació de l'altre o  no fos capaç d'explicar certs problemes o d'experimentar certes vivències perquè un dels dos no té suficient edat com per comprendre-les correctament.

En resum, pot ser que per alguns la diferència d'edat no sigui un factor important, i de fet segurament hi ha molts casos, però també es pot donar el fet que l'edat sí que sigui un factor influent en casos de molta diferència d'edat.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Alex Cos Romero -

Jo estic d'acord amb el que opines, ja que és cert que per haver-hi una amistad te més probabilitat de ser més resultant de manera que l'edat mental de les dos persones s'assimili, però dos persones poden compartir una amistad sense importar l'edat mental ja que el que importa en l'amistat és poder gaudir de la companyia d'una persona sense esperar res a canvi d'ella.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Àlex Turon Reixach -

Jo crec que en una amistat no té res a veure l'edat, però si que la majoria dels teus amics tindran la mateixa que tu perquè compartiu molts moments junts i penseu el mateix en molts aspectes.

Però es pot ser perfectament amic d'una altre persona més gran o més petita que tu i amb idees molt diferents a les teves, ja que alhora de parlar, o de jugar a algun joc, us entengueu perfectament.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Roger Noguer Martorell -

Normalment, jo crec que l'edat afecte en l'amistat entre persones, els amics que porten des de petits junts i han compartit molts moments, durarant molt siguent amics, i com que porten des de petits sent-ho com a molt seran 1 any més gran o així. 

Però també pot ser que quan siguis més gran coneixis a gent més gran que pot ser perfectament el teu millor amic o amiga.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Salma Halhoul -

Hola Roger,

Personalment penso que ni influeix ni hauríem de deixar que influeixi la diferència d’edat, però sí que és cert que el tipus d’amistat no serà al mateix i segurament no la gaudeixis al 100%, per exemple si tu tens un amic de 60 anys, clarament aquest no podrà sortir de festa amb tu tots els caps de setmana, ni tampoc podrà pujar amb tu a una “muntanya russa” per l’edat, per això en alguns aspectes de l’amistat podem dir que és certa la cita de Plató que diu: “La veritable amistat només pot existir entre iguals”. Però això, no impedeix que tu puguis gaudir en companyia d'una persona més gran o més petita que tu, perquè potser aquesta t'aporta algun benefici personal que una persona de la teva edat no podria i si tens algun problema, no sabria com ajudar-te, ja que moltes vegades tenim el mateix punt de vista.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Sergi Artigas Carreras -

Jo estic d'acord amb tu quan dius que l'edat no afecta l'amistat, ja que crec que és possible tenir amics més grans o més joves que tu sense cap problema. Tot i això, trobo que és més senzill fer-se amic de persones que tenen una edat més propera a la teva ja que normalment aquesta gent serà amb la que passaràs més estona, i per tant serà més probable que surgeixi una amistat entre voslatres.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Aleix Papió Cos -

Considero que l'edat és un factor que pot dificultar l'amistat entre 2 persones, però no impedir-la. Si que és veritat que la gent gran és més madura... I la gent més jove és diferent, però això no impossibilita l'amistat. 

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Anna Costa Rodríguez -
Estic d'acord amb el que dius. No crec que l'edat influencïi l'amistat. De fet, a vegades la diferència d'anys entre una persona i una altra pot ser el que els uneixi. Això, sovint beneficia ambdues parts: per aprendre de les experiències de l'altre i per tenir una visió de la vida diferent a la teva pròpia. Amb un amic o amiga més gran, pots compartir, discutir, parlar de la mateixa manera que ho faries amb una persona de la teva edat. Cosa que realment demostra que l'amistat no entén d'edats.
En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Berta Coll i Bosch -

Roger, estic d’acord amb tu. L’edat és un número. I, si bé és veritat que generalment —per no dir «sempre», que fa mitja por— aquest número va lligat a la maduresa física, crec que no podem associar-lo a la maduresa mental, que, al meu entendre, tindrà més pes en la configuració d’una relació afectiva. Amb això no vull dir que dues persones que tenen diferents graus de maduresa mental no puguin ser amigues, eh!

L’amistat va més enllà de les estructures rígides que els humans hem fixat per entendre el món i el seu funcionament (com ara l’edat i el calendari).

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Gerard Valencia Padín -

Jo crec que es pot ser perfectament amic d'una persona amb una edat més gran, però si que és veritat que al compartir molts moments amb els de la teva edat, és més probable que tinguis més amics d'una edat semblant a la teva,

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Marc Vidal Feliu -
 

Estic d'acord en que l'edat no afecta en l'amistat, perquè segur que tots nosaltres tenim amics més grans i més petits en quant a l'edat. Penso que segons l'edat, que normalment va lligada amb la maduresa mental de cada persona crec que això afecta en el tipus d'amistat ja que amb una persona de la teva edat segur que tindrà més empatia ja que esta vivint una vida semblant a la teva tot i que, a vegades, una persona de més edat també pot fer-ho. Des del meu punt vista, en funció de l'edat tenim un tipus d'amistat o un altre.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: L'edat afecta en l'amistat?

per Lluc Prat -

Més edat igual a més maduresa mental. Les amistats quan soms petits són diferents perquè tenim una maduresa emocional diferent. Així doncs la resposta és un sí. l'edat afecta l'amistat.