Es possible el concepte amistat amb els pares?

Es possible el concepte amistat amb els pares?

per Arnau Casadevall -
Nombre de respostes: 4

Des del meu punt de vista crec que si,ja que són amb les persones amb les que ho donaries tot i amb les que mai et fallaran.

En resposta a Arnau Casadevall

Re: Es possible el concepte amistat amb els pares?

per Nadia Pera -

Jo penso que sí que és possible l'amistat amb els pares, ja que són persones que mai et jutjaran, sempre et donaran consells que et puguin ajudar, mai et trairan, sempre t'escoltaran i et donaran suport en els mals i en els bons moments. 

En resposta a Arnau Casadevall

Re: Es possible el concepte amistat amb els pares?

per Danil Sidorov -

La relació que hi ha entre pare/mare-fill no és la d'amistat. Si que és comparteixen algunes característiques que també té l'amistat però no totes. Aquí les esmento: les amistats les tries, en canvi els teus pares no; A més, els pares tenen una responsabilitat cap als seus fills (alimentar-los, educar-los, etc.) que els amics no.

Per finalitzar, vull citar la definició de la Viquipèdia sobre l'amistat: "L'amistat és una relació afectiva entre dues persones que no són família".

En resposta a Danil Sidorov

Re: Es possible el concepte amistat amb els pares?

per Sàmia Stitou -

Personalment considero que si es pot tenir una relació d'amistat amb els teus pares. A més, per a replicar en Danil Sidorov utilitzaré una altra definició, en aquest cas la del DIEC. 

Una de les entrades a la paraula amistat és ''afecció d’una persona envers una altra nada d’una estimació i benvolença mútues més enllà dels lligams de la sang i de l’amor sexual.''. Així doncs, aquest diccionari oficial, no diu que no puguis tenir una relació d'amistat amb els teus pares, sinó que simplement ha d'anar més enllà del lligam familiar i sexual.

Així doncs, coincideixo amb la Nadia Pera i discrepo totalment amb en Danil Sidorov. Considero que els teus pares no seràn els teus amics pel simple fet de néixer, però si quan s'obté un nivell de complicitat major i altres característiques pròpies de l'amistat. Així doncs, per finalitzar només us deixaré una frase de Ciceró la qual deia ''sigues lent al entrar en una amistat, però quan siguis dins continua ferm i constant'' i personalment afegiria ''sigui qui sigui''. 

 

 

 

En resposta a Arnau Casadevall

Re: Es possible el concepte amistat amb els pares?

per Marc Vidal Feliu -

Penso que es poden tenir molts tipus de relació amb els teus pares. Normalment, sempre hi ha més bona relació amb un dels dos, el pare o bé la mare. Amb el que tenim la millor relació, pot ser el nostre amic ja que si hi tenim bona relació significa que confies en ell i per tant, es compleixen els requisits per poder formar una amistat.