Amic - enemic

Amic - enemic

per Pol Mateo Lao -
Nombre de respostes: 11

Creieu que els nostres amics poden convertir-se fàcilment en els nostres enemics? Creieu que un enemic comu pot formar verdaderes i fortes amistats? Quina és la frontera que separa un amic d'un enemic?

Nietzsche en el seu llibre fa la següent paradoxa: "el meu millor amic és el meu pitjor enemic".

Què n'opineu?

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Alex Cos Romero -

Jo crec que el teu pitjo enemic sempre serà el teu millor amic, ja que és la persona que ho sabrà tot de tu o la persona en la que més hauràs depositat la teva confiança. També serà el teu pitjor enemic no per fer-te mal dient coses que et puguin afectar sinó pel simple fet de ser aquella persona la que t'està causant aquell patiment, una persona en la que confiaves. 

L a frontera que separa un amic d'un enemic és la lleialtat, si el teu amic no traspassa aquesta barrera no serà enemic.

En resposta a Alex Cos Romero

Re: Amic - enemic

per Roger Noguer Martorell -

Àlex Cos, jo crec que les teves reflexions són incorrectes ja que un millor amic amb el que confies i portes molt de temps amb ell no et traicionarà, ni tu a ell, sinó aniràs a l'infern, com diu la película que hem estat mirant aquests dies.

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Àlex Turon Reixach -

en la meva opinió, ha de passar alguna cosa molt forta perquè un amic passi a ser enemic. I les relacions d'amistat creades  per l'odi cap a una tercera persona no duren gaire ja que no estan formades perquè penseu igual o tingueu els mateixos costums, sinó per l'odi

 

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Nadia Pera -

Jo personalment penso que un amic verdader és difícil que es converteixi en enemic, ja que en teoria si és el teu amic, no hauria de fer res que anés en contra teva i pogués ferir-te els sentiments. 


Però quan la persona que suposava ser el teu amic et traeix i traspassa les barreres de la confiança es pot convertir en un enemic, ja que hi ha coses que no es poden perdonar com criticar a les espatlles.

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Mireia Vila i Pintó -

Bona tarda Pol!

Personalment crec que és molt difícil tenir un enemic, si més no, es poden tenir coneguts o persones que "et caiguin malament". Jo entenc com a un enemic aquella persona en què, pel motiu que sigui, vol perjudicar-te per qualsevol cosa.


Interpreto que hi ha tres tipus de persones "catalogades" com a amics; la primera és aquella en la qui pots confiar, explicar-li les teves inquietuds, dubtes, secrets, felicitats... ; la segona seria semblant a la primera, però en aquest cas és aquella persona en la qual pots confiar moltíssim però no li explicaries els teus secrets (tampoc els hi has d'explicar si no vols eh!); i per acabar i ha l'amistat per conveniència, la que tots coneixem com les "interessades".


Responent a la pregunta que si els nostres amics poden ser fàcilment els nostres enemics i fixant-nos en els tipus d'amics que he esmentat al paràgraf anterior, entenc que no, els nostres amics no han de ser (per força) també els nostres enemics, ja que, com he dit anteriorment, no en totes les amistats hi ha els secrets entremig, per tant aquella persona no pot saber el teu punt feble/dèbil.

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Salma Halhoul -

Hola Pol,

Personalment penso que ràpidament o d'un dia per l'altre un bon amic no es pot convertir en el teu enemic, però sí que crec que un amic es pot convertir en el teu enemic si aquest es cansa de la teva actitud i de la teva manera de tractar-lo. També penso que un enemic no pot formar una nova amistat sinó que enforteix les que ja existeixen i sobre quina és la frontera que separa un amic d'un enemic, per mi és la falta de respecte i el fet de només veure les coses dolentes que fa i ressaltar-les.

Sobre la dita de Nietzche crec que ell es refereix al fet que el seu millor amic és el seu pitjor enemic perquè, és l'enemic qui et critica i et fa saber que és el que fas malament i tu pots millor si et sembla que té raó i tu aquell defecte teu no l'havies vist.

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Genís Domingo Mesa -

Gran qüestió. Igual que han dit en algunes de les respostes anteriors a aquesta, opino que el teu millor amic és qui pot convertir-se en el teu pitjor enemic degut al seu coneixement sobre les teves debilitats, mancances i pors. Si per un determinat motiu les tornes es giressin, i ocorregués això, seria qui et podria fer més mal. Tot i això, si era un bon amic, encara que deixéssiu d'avenir-vos, no hauria de utilitzar-ho en la teva contra, sinó respectar-te pel que heu estat.

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Roger Boïgues Prat -

Bones, com heu dit alguns de vosaltres, un amic pot convertir-se en un dels nostres pitjors enemics, i així ho crec jo també, ja que un amic sempre sabrà moltes més coses sobre nosaltres que una altra persona, per aquest motiu, si per alguna cosa t'hi enfades, aquest tindrà molta més informació per fer-nos mal.

Respecte a la segona pregunta, potser si que es pot arribar a establir una relació d'amistat amb un enemic, tot i que, ens serà més difícil perquè ja tindrem una idea de com és. Per això, crec que a un enemic li costarà més demostrar-nos que vol fer-se amic nostre que una altra persona. 

En resposta a Roger Boïgues Prat

Re: Amic - enemic

per Joan Sunyer Puigdevall -

Aquesta es una pregunta molt interassant. Crec que l enemic del teu enemic no es el teu amic perquè per ser amic teu t'ha de caure bé a tu i no dependre dels altres. El que si que es veritat és que si alguna persona et falla, com mes amiga era de tu mes l odiaras perque mes t importarà que t'hagi fallat, o sigui que serà molt facil que es converteixi en el teu enemic

En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Aleix Pinsach Bosch -
Jo opino que sí que un amic es pot esdevenir el teu propi enemic tot i que és difícil. Si passés això el més normal és que no es tornin a parlar durant un termini indeterminat o s'acabin perdonant com uns bons amics/es. Per sort, jo no he experimentat aquesta situació i no puc aprofundir del tot en aquest tema.
En resposta a Pol Mateo Lao

Re: Amic - enemic

per Eliseo Rivarola -

És una pregunta interessant amb moltes respostes possibles, jo crec que al llarg de la nostra vida coneixem a moltes persones, i quan tenim una amistad que creiem que és sincera, d'un moment a un altre podem opinar tot el contrari, ja que per exemple si tens novia, i el teu amic i ella han estat junts, doncs, quan te n'adonis d'aquest fet estaràs molt enfadat i descepcionat, i passaràs d'estimar-los molt a, d'alguna manera odiar-los. Per això, si crec que un amic pot passar a ser el teu "enemic" en un instant. Sí, tothom pot i té dret si s'ho proposa. Per l'exemple que acabo d'exposar, crec que s'enten que hi ha un fil molt prim d'un concepte a l'altre.