És vergonyosa l'actitud d'Europa amb els refuguiats?

És vergonyosa l'actitud d'Europa amb els refuguiats?

per Coordinació Filosofia Girona -
Nombre de respostes: 5

A mi no m'ho sembla tant, tot i que he llegit amb molt d'interès aquest reportatge: http://www.xserra.net/moodle/mod/url/view.php?id=172?

Què en penses?

En resposta a Coordinació Filosofia Girona

Re: És vergonyosa l'actitud d'Europa amb els refuguiats?

per Umayma Taouil Jiach -

Jo penso que realment és una actitud molt vergonyosa, milers de persones travessen terra i mar per poder tenir una bona vida i, quan ja estàs a punt de tenir-la, no els deixen. Jo penso que en tota la història de la humanitat, després de la bestiada que va fer Hitler, aquesta és la segona vegada que, nosaltres, els éssers humans, ''la caguem''. Per molts voluntaris que puguin participar-hi, per moltes persones que vulguin ajudar i ho intenti, no poden fer gran cosa. ''Milers de nens morin cada setmana i Europa només mira.''

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: És vergonyosa l'actitud d'Europa amb els refuguiats?

per Alicia Gala Aldana -

Jo també considero que la seva manera d'actuar no està sent la més correcta. Europa hauria d'aportar el màxim nombre d'ajudes per tal d'intentar que aquesta gent pugui sentir-se per fi, segurs. Trobo molt malament que Europa, a més d'escassejar amb ajudes, tanqui les fronteres per impedir que entrin els refugiats, que el que pretenen únicament és sobreviure.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: És vergonyosa l'actitud d'Europa amb els refuguiats?

per Viorel David -

Personalment crec que no es pas vergonyosa. Europa intnta fer tot lo possible per ajudar. És evident que no tots els estats dónen la mateixa ajuda. Si una quants fallen, no podem dir que l'actitud d'Europa és vergonyosa. Convé pensar que ets el cap de l'estat i que tot et va bé. De sobte Europa vol fica-te 30000 refugiats, ho intentes però, de ben segur que seràn molts menys els què acolliràs, els primers i potser els últims.

En resposta a Coordinació Filosofia Girona

Re: És vergonyosa l'actitud d'Europa amb els refuguiats?

per Anna Mir Serra -

Efectivament els Europeus adopten una actitud una mica vergonyosa ja que interpreten el fet de l'arribada dels refugiats amb la idea de que venen a robar-nos els recursos sense els quals la nostre vida canviaria dràsticament com ara els llocs de feina, les matèries primeres, la  sanitat publica, els impostos... Efectivament els refugiats arriben a Europa sense recursos econòmics, però per llei han de tenir els mateixos drets, i això crea en nosaltres un rebuig que s’enfronta a la idea d’empatia que tenim a dins.

Actualment estan entrant milions de refugiats, i per això grans dirigents d’Europa s’han reunit per decidir la quantitat de persones que cada país pot acollir, i amb l’exemple següent es veu molt clar el que he comentat anteriorment sobre la societat vergonyosa i egoista; Barcelona es va presentar voluntària per acollir a uns sis-cents refugiats Sirians, però Espanya ho va prohibir. Actualment, tot son interessos econòmics i polítics amb idees que xoquen entre elles juntament amb grans pors.