Preguntes sobre videovigilància facila, i investigació ... :)

Preguntes sobre videovigilància facila, i investigació ... :)

per Xavier Serra Besalú -
Nombre de respostes: 3

Avui, dimecres 17 de novembre, he llegit això: https://elpais.com/ccaa/2019/11/26/madrid/1574801864_377093.html
Impactant!

Tinc dues preguntes:

a) penseu que és lícit fer servir la Intel·ligència artificial com extensió de les capacitats humanes de conèixer? I és suficient dir que es per a "cazar a los malos"?
b) algú pot investigar més sobre Herta Security i VisionIPnet, sisplau?

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Preguntes sobre videovigilància facila, i investigació ... :)

per Àlex de Sagarra Navarro -

Pel que fa a la pregunta b), només entrar a la pàgina web de Herta ja podem saber que es tracta d'un software de reconeixement facial. N'hi ha de diverses classes: forense, per seguretat, control d'accés, ... i per a màrqueting. Precisament és en aquest últim en el que em vull centrar. Personalment, desconeixia l'existència de l'ús d'aquesta tecnologia en aquest àmbit i m'ha sorprès. Cito textualment: "Con esta herramienta, es posible segmentar el público objetivo situado frente una pantalla y de esta manera proyectar una publicidad determinada, en función de quién está mirando el contenido en un momento dado.". Inadmisible que aquest projecte estigui recolzat per la Unió Europea i el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

 

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Preguntes sobre videovigilància facila, i investigació ... :)

per Ares Palencia -

He llegit l'article del diari "El Pais" i trobo bé que hagin instal·lat càmeres a molts de lloc de Madrid ja sigui per seguretat o per el que creguin que els pugui ser útil.

Hi ha una part que parla sobre l'ús que tenen aquestes càmeres i un home, Fernando Domínguez, treballador d'Herta Security, afirma que només et tenen "registrat" quan has fet alguna cosa dolenta o et busquen per algun delicte, cito textualment el que diu:"En las bases de datos estan los malos, no estás tu". Amb això m'agradaria dir que pot ser cert que només hi apareguis quan et passis de la ratlla, perque sino no tindria sentit emplenar les bases de dades amb cares i informació que, de primeres, no és rellevant.

Per acabar, conclouré dient que de moment si no has fet res que perjudiqui els altres, no has d'apareixer en cap sistema i tampoc vull saber si hi apareixo perque si no ho saps, vius més feliç, sense cap mena de preocupació.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Preguntes sobre videovigilància facila, i investigació ... :)

per Esther Fanyanàs -
En referència a la primera pregunta, crec que no són lícites les càmeres de reconeixement facial. Ens venen aquesta Intel·ligència Artificial per protegir-nos contra els delinqüents i per la nostra seguretat. Però alhora treu informació personal i la llibertat de les persones. Com assenyalen els crítics, les càmeres en mans de líders autoritaris són una tecnologia perfecta pels abusos de poder. Pel que fa a la segona pregunta, VisionIPnet és una empresa de Madrid que es dedica a la instal·lació de sistemes de vigilància. Dintre de les ofertes que disposa hi ha la videovigilància IP, el reconeixement de matrícules i el reconeixement facial. Aquesta empresa està actuant en el país per tant, ens podem trobar a on sigui aquest sobre control. Pel que informen la web, el reconeixement facial és per realitzar estadístiques sobre el gènere i l’edat, no esmenten la cerca de delinqüents o persones però es podria fer, ja que una persona amb uns certs coneixements informàtics podria programar un software per aconseguir rastrejar persones.