Google i la ubicació

Google i la ubicació

per Àlex Pachón -
Nombre de respostes: 16

Volia proposar un tema de debat respecte el control que fa Google sobre la nostra ubicació. Per exemple la secció de "Tu cronología" on pots veure totes les dades d'ubicació que Google Maps registra diàriament, les notificacions que t'envia Google Maps quan visites un restaurant (per exemple) per valorar-lo, les notificacions que reps que et pregunten si t'estàs dirigint cap al treball o a casa, etc. Us sembla bons avenços? Una invasió de privacitat? Patiu per si aquesta informació pot arribar a altres mitjans?...

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Àlex de Sagarra Navarro -

Personalment, i parlo des del poc coneixement que en tinc sobre el tema, penso que Google no en treu suficients diners dels plans d'expansió del Drive, o de les donacions de els inversors... (tot i que segur que no en són pocs) per a mantenir-se. A més ara els hi apujen els impostos a Europa, pel que en treuran menys beneficis. Crec que el veritable negoci està en la venda de dades d'usuaris a altres companyies, que les aprofiten per generar publicitat personalitzada. Perquè, si ens ho parem a pensar, Google què en treu sabent que anem a treballar, o a l'institut, o ens dirigim cap a casa? Si algú que en sap més sobre aquest tema vol aportar alguna cosa més o corregir, endevant.

En resposta a Àlex de Sagarra Navarro

Re: Google i la ubicació

per Marcel Bartrina -

Penso i em baso amb poc coneixement, que, les grans empreses utilitzen les nostres dades com a moneda de canvi respecte a les altres empreses. Els anuncis personalitzats es basen amb les nostres dades prèviament venudes.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Mar Torrent Requena -

Jo considero que el fet de que Google tingui accés a la nostra ubicació i a tots els nostres moviments pot ser un avenç depenent de l'ús que se'n faci d'aquest. Per exemple, no es pot negar que és de gran utilitat una de les seves funcions com saber la localització del nostre mòbil en cas que el perdem, o descobrir noves rutes a partir de la nostra ubicació, o bé conèixer l'opinió pública de qualsevol restaurant, botiga, mercat,... Tot i que també s'ha de dir que si tota aquesta informació cau en mans equivocades podria suposar un gran perill pel propietari del dispositiu mòbil amb Google Maps, ja que qualsevol podria obtenir les nostres dades personals.

I respecte si és o no una invasió de privacitat, jo crec que no ho és, perquè se suposava que tu prèviament ja has acceptat els permisos que requereixen l'esmentat anteriorment. Per tant, podríem dir que no és una invasió, ja que ja dones permís previ a Google per a dur a terme totes aquestes funcions.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per ahlam kadri kerzazi -

El fet que actualment les noves tecnologies com Google puguin tenir dades privades d'on anem, què fem, quan o on... tot això depèn bàsicament del permís que nosaltres mateixos donem. Un exemple molt senzill és la ubicació a temps real; ningú ha de saber on ets en un moment en concret si tu no actives el GPS i la ubicació a temps real (sense comptar el fet del rastreig per radars, wifi o aquests seguiments ja no tan consentits). Penso que actualment les persones cliquen al botó "accepto les condicions d'ús i privacitat" sense pensar-hi massa. Quan enllacem comptes, quan estem en una pàgina amb cookies, quan ens connectem a un wifi públic, quan donem dades, etc. Google és l'eina més gran a l'hora d'obtenir dades privades de qualsevol persona i això resulta de gran profit per a persones secundàries. Tant pels sectors de màrqueting d'altres empreses com per a l'ús que li pot donar algú amb intencions malicioses. I l'últim fet ens preocupa més. Si entrem en debat de com gestiona Google les nostres dades, o millor dit, com les protegeix i a qui permet l'accés a aquestes, potser comencem a tenir una petita inseguretat que ens avisa sobre el fet de la invasió de privacitat. Parlant en termes legals, la paraula invasió no és la més adequada i per això no podem dir que Google va en contra dels nostres criteris perquè sempre serem nosaltres qui donem permís al recull de quina informació, però si volem utilitzar aquestes eines i avenços, el fet que Google sàpiga on anem o no, ens sembla relativament irrellevant.

En resum, el que vull dir és que per fer servir aquests avenços s'ha de donar a canvi alguna cosa, i el preu són les nostres dades, però la invasió de dades es podria considerar en el moment que s'hagi emmagatzemat els hàbits i moviments que fa cada persona durant el dia a través de la seva poca consciència en fer servir aquest tipus de serveis, per això mateix un s'ha de parar a pensar què és el que proporcionem a canvi d'acceptar aquestes condicions que sempre se'ns adverteix en un principi.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Ariadna Quer -

Parlant des del meu punt de vista, crec que l'opció de la ubicació és bona cosa en cas que et perdis o que perdis el dispositiu mòbil. Tot i això, un accés pot resultar molest, per exemple, si en cada punt i moment, reps notificacions que pregunten l'opinió de quelcom com un restaurant, una botiga, un supermercat..., acaba semblant que la teva privacitat no existeix. Sé que aquest tipus de notificacions que porten al recapte de dades, sol ser per obtenir informació, la qual s'utilitza per saber moltes coses i millorar-ne d'altres, però també, aquest tipus de dades pot portar-te que si algú aconsegueix la teva ubicació a temps real o on vius i quan estàs a casa o no, et pot seguir i la cosa pot acabar molt malament.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Ruben Salas Reixach -

Per començar vull deixar clar que a Google no li importa la nostra ubicació, sinó que li interessa a qui vendre-la. Però tot i això, el control que fa de la nostra ubicació realment ho considero un gran avenç.


Quan per primer cop ens adonem que les nostres dades poden ser venudes a altres sense ser conscients, instintivament ens estressem i pensem que és una gran injustícia i ens pot posar en perill, però realment és així? El que intento dir és que el que Google fa no és cap secret ara, tots som lliures d'escollir si fer servir els seus serveis o no. En el cas de participar en una activitat que pugui posar-nos en perill hauríem de ser capaços de pensar en una manera d'evitar aquest control.


Considero que aquestes dades poden ser utilitzades per a moltes bones accions. Un exemple és un fet que es va fer viral als Estats Units, quan un home just a l'entrar en un McDonalds va rebre una notificació que suggeria descarregar-se l'aplicació del restaurant. La reacció normal és espantar-se, però jo ho trobo molt útil. No seria pràctic que en un futur Google sabés què és el que volem fins i tot abans que nosaltres?

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Pau Carrasco Arderiu -

Que Google sapiga en tot moment la meva ubicació no em fa sentir gaire cómode però és un preu que ja es sap que s'ha de pagar. Res no és gratis en aquest món i el món digital no serà una excepció. Amb això vull dir que el comerç de dades personals és un els majors negocis que hi ha actualment i Google ha d'obtenir un benefici dels seus negocis, deixant a part les inversions en altres àmbits. Tot i així, encara que cregui que és un preu que hem de pagar per tenir una "eina" tan útil, crec que és una vertadera falta de privacitat. La solució seria no fer servir Internet o no portar el mòbil al sortir de casa però en el món actual no crec que quasi ningú accepti aquesta resposta, jo mateix inclòs. Respecte a on va a parar la informació que recapta Google maps, més que el fet que els governs treuen un profit extraodinari al controlar els seus ciutadans a aquest nivell, em preocupa més un mercat negre d'informació en els baixos fons d'Internet que pot tenir accés a les fonts d'informació de Google i donar un ús més obscur a aquesta.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Marta Fanyanàs -

Jo crec que és una innvasió de la privacitat, però alhora és necessari per que aquesta aplicació funcioni. També és bastant inevitable que avui en dia, tinguent un dispositiu mòbil, no estiguis geolocalitzat. Si volem més comoditats, com el gps,s’ha de sacrificar algo, en aquest cas la privacitat. Un exemple es quan no saps com arribar a un lloc i fas servir google maps, per força hauras de permetre que l’app sàpiga la teva ubicació.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Marc Quer -

Tot el que ens demana Google o ens diu i ens surt de vegades ja sigui a qualsevol aparell electrònic, ens surt per què nosaltres els i donem el permís, però sense aquest permís molts cops no podríem disfrutar de tots els seus serveis. Poden ser bons avenços o pot ser un perill, tot depèn del ús que se'n fa, pot ser un avenç per si perds el mòbil podràs saber on esta gràcies a la ubicació que te el mòbil, però per altre costat també pot ser un perill per si fan servir la teva informació personal per qualsevol cosa, però tambe crec que no ho fagin per fer un mal ús de les teves informacions personals.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Estel Planas -

Com has dit Google ens controla constantment i això provoca que les persones no tinguem la privacitat que ens mereixem. Pel que fa als avenços que poden comportar aquest excessiu control, no em semblen del tot correctes, ja que l'únic beneficiat d'aquest control és el mateix Google.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Kiranjot Kaur -

Yo pienso que Google es una de las compañías multinacionales que más se aprovechan del público ya que la mayoría de los dispositivos electrónicos contienen las aplicaciones de Google y son utilizadas por millones de personas haciendo que con los datos que ellos producen con sus dispositivos, la compañía gane billones de dólares. Muchas aplicaciones de Google te piden permiso para acceder a la ubicación antes de utilizarlos y en muchos casos en caso de no haber dado el consentimiento no se puede disfrutar de algunos aspectos de las aplicaciones. Esto es una forma de control, de tal manera que la gente se ve obligada a dar permiso para acceder a la ubicación. 

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Carla Ventura Ponce -
Tinc la sensació que no som conscients del control que te Google sobre on ens trobem a cada moment sense que ho sapiguem. Per una part pot semblar útil si tens algún problema i no saps bén bé on et trobes i o si has d’anar a un lloc sense tenir el coneixement de les direccions. Però arriba un punt que fins i tot quan no necessites fer servir l’aplicació el teu telèfon sap on ets, on vas, si amb un automòbil o si vas caminant i inclús quant temps hauries de tardar si vas d’un punt a un altre. No ho veig necessari, és una eina d’entre les noves tecnològies que s’hauria de fer servir mínimament i que seria millor si no estigues en mans de tothom saber la localització dels demés, o que almenys estigués més en les mans de cadascú el fet de voler deixar-ho saber.
En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per maria Silva Silva -

Personalment considero que no és una invasió a la nostra privacitat, ja que abans t'exposen aquestes condicions. Però el principal problema està que tothom accepta sense llegir-les. Aquest és el conflicte que hauríem de canviar perquè molt sovint estem donant un accés de dades que no hauríem de permetre.

És veritat que estem molt sobre controlats amb "l'excusa" del bé comú. Això no obstant, com ja he dit diverses vegades, no és un problema que hi pensi sovint, ja que no considero que les meves dades siguin prou importants per algú. Si em controlen a mi, que controlin a tots

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Clàudia Solé Negre -

Des del meu punt de vista crec que és un avenç de la tecnologia sempre i quan no sigui en excés, perquè llavors ja estaríem parlant de la invasió de la privadesa. Per tant és positiu quan necessitem una ruta per anar a algun lloc o en altres casos, però no ho és tant quan comences a veure que tot el que fas, tots els llocs on vas queden registrats, perquè perds tota la privacitat.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Júlia Merino -

El fet que Google pugui saber la nostra ubicació fàcilment i ràpidament no és del tot una invasió de la privacitat ja que tu prèviament li has donat permís a l'empresa perquè la sàpiga.

El que passa és que no utilitzen aquesta informació perquè no els hi interessa. El fet que sàpiguen on ets és útil si et perds o si vols anar a algun lloc des de la teva ubicació actual. El que després pot molestar és el fet que t'envii publicitat i informació de llocs del teu voltant i que et puguin interessar.

En resposta a Àlex Pachón

Re: Google i la ubicació

per Lise Schoonman -

Però una part crec que són bons avenços, ja que cada cop està més enfocat a la vida de cadascun. S'ajusta a les nostres necessitats.
Però per l'altra banda ens podríem preguntar si, per culpa d'això, en realitat és Google i altres empreses grans com aquests els que ens formen a nosaltres, i si per culpa d'això acabem tenint una visió molt petita del que realment és el món. Si a Google hi ha una baixa valoració d'un restaurant, ja no hi anem, encara que potser a nosaltres sí que ens podria agradar.
El patiment per si aquesta informació pot arribar a altres mitjans, és poca. Ja que passa constantment. Com ja mencionat a la jornada de filosofia; nosaltres som data. Avui en dia és un fet, i per gran part ja ens hi hem acostumat. Sí que podria patir si jo tindria una posició més important, com al món polític. Llavors no m'agradarà que poguessin veure a on estic a cada moment.