Realment ens escolten les grans multinacionals?

Realment ens escolten les grans multinacionals?

per Alex Coronel Núñez -
Nombre de respostes: 2

M'agradaria que provéssiu de deixar els telèfons, amb totes les apps tancades així com el mateix dispositiu, sobre una taula i converseu durant un parell de minuts, amb algun company o familiar, sobre un tema específic.

Parleu sobre pianos, sobre rellotges o sobre un viatge a Tailàndia, per exemple, i entreu a diferents llocs webs i aplicacions mòbils. 
Llavors reviseu la publicitat emergent així com el contingut d'aquesta, i comenteu els resultats.

Gràcies.

En resposta a Alex Coronel Núñez

Re: Realment ens escolten les grans multinacionals?

per Carla Martin -

No he fet aquesta situació proposada, però si que et podria comentar exemples sobre si aquestes grans multinacionals ens escolten.

El meu pare ha agafat una obssesió amb l'Alexa ara en tenim una al pis de dalt i l'altre a la cuina, també en va regalar una a la meva àvia i sempre quan no està "conversant" amb ella o be demanant-li musica que és el principal ús que en fa diu: vale ara l'apaguem perquè no ens escolti, però com tu has preguntat abans realment tots aquests dispusitius ens escolten. 

I personalment et puc assegurar que si, perquè fa poc estava a casa la meva àvia que s'ha comprat una tele bastant moderna. Estavem dinant i la tele estava apagada i de cop s'encen i diu: para comprar ordenadores cerca de ti... Ens vam quedar tots flipant que una TELEVISIÓ ens escoltes. I a sobre no era pas la mateixa àvia que li haviem regalat l'alexa per tant només podia ser la tele. 

I això em va fer reflexionar molt ja que ara mateix ens precupem pels mobils, Alexas, Siris.. però ha arribat al punt que les televisions també escolten.

En resposta a Alex Coronel Núñez

Re: Realment ens escolten les grans multinacionals?

per Andrea González -

Hola Alex, no he realitzat la petita activitat que has proposat, però si et podria dir que les grans multinacionals ens escolten.

Molts cops quan ens apareixen les cookies o altres drets d'apps i pàgines webs, els acceptem sense llegir-los. Molts cops en acceptar-lo donem permís a l'app d'utilitzar el micròfon o una eina específica que requereixi àudio. La qual cosa comporta que ens escoltin i després utilitzin aquesta informació per enviar propaganda i anuncis.

L'altre dia eren a un dinar familiar i la meva tieta em va preguntar que volia per nadal. Al costat meu hi havia la meva germana utilitzant el telèfon mòbil. Vam estra parlant de possibles regals i vaig comentar-li que m'agradaria un rellotge lotus rosa que vaig veure al centre comercial la setmana passada. Al cap d'una estona la meva germana em diu, mira teta que m'ha sortit en un anunci!. I efectivament, eren rellotges.

Coses com aquestes fan que reflexionem i pensem que està passant.