Privatització de llibertat o invasió de la privacitat?

Privatització de llibertat o invasió de la privacitat?

per ahlam kadri kerzazi -
Nombre de respostes: 3

Quan ens priven d'un dret, llavors la injustícia és notòria i ningú vol deixar les coses com estan, però quan es parla d'invasió de privacitat, què entenem exactament? No es pot dir invasió de privacitat (en tremes legals) des del moment que permetem el recull de les nostres dades quan acceptem les condicions d'ús, però el fet de no tenir el més mínim control sobre què es fa amb aquestes dades, creieu que es pugui plantejar com una falta de drets?

En resposta a ahlam kadri kerzazi

Re: Privatització de llibertat o invasió de la privacitat?

per Pau Carrasco Arderiu -

Estic d'acord amb tu amb el fet que quan acceptes les condicions d'ús abans d'utilizar una pàgina o aplicació com ara Facebook estàs acceptant que et puguin controlar, per tant, no és exactament una invasió de la privacitat. Tot i així, aquestes empreses es podria dir que "no jueguen net" ja que t'arriben a obligar a donar el teu consentiment perquè puguis utilizar gairebé qualsevol servei disponible a la xarxa i si no ho fas a vegades et poden agafar la teva informació sense que tu ho arribis a saber. Per exemple, jo sempre intento tenir l'ubicació del meu mòbil desactivada però per més que l'apagui sempre s'acaba encenent sola. És quan s'arriba a aquests casos, que són molt nombrosos, que jo crec que la línia d'invasió de la privacitat es creua. Després està la qüestió de quina utilitat li donen a la informació que recapten. Sincerament encara que un mateix ho accepti, no veig just que es sapiga on estàs en cada moment així que trobo el que fan aquestes entitats com una invasió de la privacitat igualment. Finalment, sí, crec que falten encara drets i lleis que impedeixin que hagis de renunciar a la teva intimitat per poder tenir alguns serveis d'Internet.

En resposta a ahlam kadri kerzazi

Re: Privatització de llibertat o invasió de la privacitat?

per Judit Marés Ramos -

Estic totalment d'acord que falten uns certs drets per mantenir la privacitat que ja escasseja en molts casos, el que entenem per privacitat és un concepte poc aplicat per les persones que l'han creat perquè, són els primers de recollir dades personals. 

Lògicament si acceptem les condicions d'ús, és més fàcil que ens agafin les dades, ja que, dones el teu consentiment perquè ho puguin fer tot i que no està molt bé perquè, això fa que si ho acceptem les condicions d'ús per tal que no ens robin les dades fàcilment, no ens deixen veure el contingut d'una pàgina web i per tant ja t'obliguen a acceptar.

Realment considero que hi ha una falta de drets però, com qui diu aquestes empreses que et fan això és la forma que fan servir per guanyar diners i per molt que ens hi imposem seguiran fent-ho i  per tant, per molt que hi hagués aquests drets (encara que ja n'hi hagi) per evitar que robessin les dades personals, ho seguirien fent igual, sense importar les conseqüències.

En resposta a Judit Marés Ramos

Re: Privatització de llibertat o invasió de la privacitat?

per Ferran Gimenez -

Si bé la gent que accepta aquest tipus de permisos ho consenteix que li mirin les dades siguin personals o no, no es pot estar segur de que no ens mirin les nostres dades personals si bé és considera que tu ho has permès s'ha d'anar amb compte.

I també considero que es treuen drets al fer això i que s'hauria de respectar els drets de les persones.