Vídeo Txarango a Idomeni

Vídeo Txarango a Idomeni

per Ona Santané -
Nombre de respostes: 5

Vaig ensenyar a la resta de companys de classe aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=6_ocZ_JaeRw

Ens situa a Grècia, on el grup de música Txarango ens va traslladant en diferents camps de refugiats, un d'ells d'Idomeni. El seu objectiu és aportar, per un moment, felicitat a tot el munt de refugiats els quals es troben sota tendes esperant a que Europa obri les fronteres. És per aquest motiu que he trobat molt interessant tot el reportatge i on podem veure perfectament el dia a dia de totes les famílies i per això, l'he volgut compartir amb vosaltres. Per altra banda, es veu ben reflectit el paper de les ONG les quals ens toca treballar a l'Ins Rafael Campalans,

Què en penseu? Us ha agradat? Creieu que ha estat positiu el gest de Txarango?

En resposta a Ona Santané

Re: Vídeo Txarango a Idomeni

per Eva Quer Riera -

Des del meu punt de vista, penso que és molt positiu que un grup de música com Txarango aporti el seu granet de sorra per donar suport als refugiats i que mostrin com viuen i també què han fet ells als camps de refugiats a través d'un vídeo, perquè és una forma de concienciar a les persones.

El vídeo m'ha agradat perquè es veuen reflectits tan "bons moments" com moments més durs. Per una banda es veuen persones de totes les edat passant-s'ho bé amb la música que toca Txarango, però per l'altra, es veuen refugiats esperant que obrin les fronteres, voluntaris treballant amb males condicions i poques eines...

M'ha impactat el fet de que no hi haguessin dentistes als camps de refugiats i que la quantitat de problemes bocals i dentals és bastant gran, tant que fins hi tot un voluntari ha fet una crida demanant que algun dentista intenti anar als camps de refugiats. M'ha impactat perquè jo mai havia pensat amb dentistes quan escoltava la paraula voluntaris.

En resposta a Ona Santané

Re: Vídeo Txarango a Idomeni

per Gina Duran Oliu -

La veritat és que trobo preciós aquest gest que han tingut els de Txarango, de portar felicitat i omplir una mica els seus dies grisos amb música, ja que la situació que estan vivint és molt dura i ningú hauria de passar per això. 

M'ha sobtat, igual que l'Eva, que demanin dentistes, però parant-me a pensar un moment, m'he adonat que realment les dents són una part del cos molt delicada i necessària, ja que sense elles és molt difícil poder menjar bé, i quan fan mal realment es passa malament. Així doncs, encara que un metge els hi calmi el dolor, sense dentistes no poden curar els problemes bucals i això els pot causar greus problemes en endavant.  

El vídeo m'ha agradat molt, i veure tota la gent saltant i cantant m'ha emocionat. M'indigna el paper de la Unió Europea i sobretot d'Espanya, ja que com han dit al vídeo, és qui ha posat les tanques a Ceuta i Melilla i ara la resta de països l'han pres d'exemple, fent el mateix en aquests camps de refugiats.

Realment, penso fermament que la majoria de gent no n'és del tot conscient de la gravetat d'aquesta situació, i m'agradaria viure en un món on aquestes injustícies i moltes d'altres no fossin permeses de cap de les maneres. 

En resposta a Ona Santané

Re: Vídeo Txarango a Idomeni

per Irina Cerrillo Caparrós -
He trobat molt bonica l'iniciativa de Txarango al voler compartir la seva música amb totes les persones que estàn allà. Crec que és una idea molt positiva ja que totes aquetses persones que ho estàn passant malament, el que menys s'esperen és que un grup de música vagi a tocar per ells, i per tant, penso que els hi transmet felicitat i a la vegada suport. Com han dit les altres dos noies, a mi també m'ha sobtat el fet de que necessitessin dentistes ja que era un tema que no havia pensat abans, però trobo que és normal que demanin ajuda a dentistes ja que el dolor bucal pot arribar a provocar molt mal estar. Per altra banda, es pot veure el gran paper que tenen les ONG i la gran ajuda que estàn donant a tots aquets refugiats. Trobo molt injust el paper que està tinguent Europa, i ja seria hora que fes alguna cosa al respecte.
En resposta a Ona Santané

Re: Vídeo Txarango a Idomeni

per Ànnia Gonzàlez -

Em sembla molt bé la idea que un grup musical de Catalunya tan important com Txarango hagi tingut la iniciativa d'anar a fer una ruta per alguns camps de refugiats i que els hi hagi donat una estona de diversió i desconnexió a tota aquesta gent que ho està passant tant malament i que viuen en una situació tan difícil. Penso que aquest gest que ha fet Txarango és molt bonic i pot ajudar molt a toa la gent que està tancada dins els camps de refugiats esperant que els deixin entrar a Europa.

En resposta a Ona Santané

Re: Vídeo Txarango a Idomeni

per Saaid Riaz -

M'ha agradat molt el que ha fet aquest gripde música. 

En el vídeo es pot veure com la gent passa bé amb la música que toca Txarango. Però també estan anciosos que Europa els deixin passar i puguin começar una nova vida.