Que som?

Que som?

per Umayma Taouil Jiach -
Nombre de respostes: 36

Tenint en compte que des del minut zero de les nostres vides, fins avui en dia depenem de les maquines, aquest fet que us fa pensar?, és a dir, podríem dir que sense donar-nos compte som una espècia d'humans i alhora ''tecnologia''?

Sense la tecnologia no seríem res?

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Jasleen Kaur -

És una mica difícil tenir la resposta d'aquesta pregunta, però des del meu punt de vista diria que els humans sempre han depengut de la tecnologia, sempre la necessiten, sense la tecnologia no seríem res??? mmmm una mica difícil, però també sabem que hi ha hagut persones que quan no existia el mòbil, la tele, la radio, ordinador també vivien i diria que tenia una vida més organitzada, ja que així tenien més temps lliure i amb això puc dir que sense tecnologia podriem viure igualment. En canvi avui dia si tenim alguna hora o dia lliure i no sabem què fer, ens posen a mirar la tele, amb el mòbil.etc, i la causa d'això és que estem acostumats a fer diàriament això. També és veritat que la tecnologia és molt útil pels humans, però sense ella podem fer moltes coses.

En resposta a Jasleen Kaur

Re: Que som?

per HARPREET KAUR -

Respecte a la resposta de la meva companya Jasleen, estic d'acord que trobar una resposta d'aquesta pregunta es una mica dificil.

En la meva opinió diria que és cert que actualment depenem de les màquines, de la nova tecnologia. La tecnologia ens fa una vida molt més fàcil de viure,... Actualment les persones estan acostumades molt a la tecnologia i sense ella no podem ni imaginar la seva vida. Per aixó jo crec que no podrien viure ni un dia sense la tecnologia.

Avui en dia els humans han deixat a la tecnologia que els controli  i domini totalment.

Personalment, em costaria molt imaginar el meu món sense la tecnologia. També diré que la tecnologia sempre és bona, mentre que el seu ús no supera els límits.

 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Anna Ventura i Pericot -

Penso que la tecnologia ha millorat moltissim les nostres condicions de vida, però anys enrrere sense ella també podiem viure. Actualment els éssers humnas hem evolucionat molt tecnologicament, però aquest fet no ens fa perdre la condició humana.

En resposta a Anna Ventura i Pericot

Re: Que som?

per Laia Serra Casellas -

Estic d'acord amb tu Anna, no hem perdut la condició humana, però d'alguna manera, ens hem dividit. Algú jove que no té mòbil ni cap xarxa social, li costarà el doble comunicar-se amb algú, tot i que abans la comunicació era així. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Vicenç Verge -

Jo crec que podríem viure sense tecnologia, tindríem moltes desventatges i inconvenients en el món actual però hi ha molta gent que no depèn en res de la tecnologia.

D'altre banda si eliminèssim la tecnologia de manera global de cop, el món es col·lapsaria i tot s'aniria a norris. Per això crec que hi ha un grau de dependència de la tecnologia.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Àngel Ribas Oliveras -

De la mateixa manera que una tortuga fa servir la closca per protegir-se, nosaltres fem servir el nostre intel·lecte per sobreviure. Els humans hem evolucionat per utilitzar la intel·ligencia, i la tecnologia és la màxima aplicació de les nostres capacitats. Sense tecnologia, no seriem humans, ja que bàsicament estariem extingits. La tecnologia és el reflex de la nostra evolució, per tant, és part de nosaltres. 

 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Marc Ríos Masferrer -

Jo no considero que per l'ús de màquines, els humans puguem passar a ser part de la tecnologia, ja que com molt  a dit l'Àngel Ribas Oliveras, aquesta tecnologia no deixa de ser res més que una invenció humana fruit de l'evolució de la nostra espècie.
Per altra banda, considero que tant la tecnologia com les màquines són simplement eines o recursos dels quals disposem per canviar el nostre entorn, no pas per canviar-nos a nosaltres mateixos.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Ruben Martin -

Responen a la segona pregunta dir-te que sense tecnologia seguiríem sent el que som, tindríem més dificultats, ja que aquestes ens faciliten molt la vida però clarament podem viure sense elles, encara que sembli mentida fa 200 anys no teníem res d'això i la gent no es moria per no tenir smartphones ni electricitat!

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Cristina Masachs -

Avui en dia depenem força de les màquines, però és un problema que ens hem format nosaltres mateixos. Però no crec que alhora siguem "tecnologia", simplement és un element de les nostres vides, que cada dia necessitem més, per poder formar part de la societat en que vivim. 

Abans la gent vivia perfectament sense la tecnologia, per tant sense tecnologia podríem viure sense cap problema, tot aquest tema ens està perjudicant massa. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Maria Lucas Parra -

Considero que els humans utilitzem la tecnologia per fer la vida més fàcil  i comòde, però no per això deixa d'existir la distinció entre tecnologia i humans. L'espècie humana ha viscut milers d'anys sense la tecnologia i per això crec que sense ella encara seguiriem existint, però la forma de vida seroa molt diferent. En l'únic aspecte on veig que l'ésser humà és molt dependent fisicament és en la tecnologia utilitzada en medicina, és a dir una persona que tingui una part essencial del cos funcionant gràcies a algun component del cos artificial sí que depèn de la tecnologia. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Eva Torrent Mas -

No penso a l'extrem d'opinar que sense tecnologia no seriem res. És cert que des de sempre hem  viscut envoltats de tecnologia i ens hem ajudat d'aquesta per a diversió, taques domèstiques o de treball. Sigui com sigui, podríem viure igualment sense tecnologia i la prova està en els nostres avantpassats.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Ghizlane Sakkaki -

Evidenment podem viure sense la tecnologia. Hi han hagut millions d'humans abans de nosaltres que han pogut viure sense la tecnologia per que nosaltres no ho podriem fer? unaltre cosa es que estem sotmessos a la tecnologia i nosaltres mateixos creiem que no podem viure sense ella.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Oriol Collell -

En la meva opinió els éssers humans han estat vinculats des de un principi a la tecnologia, tot i així no depenem d'ella tot i que és una eina de gran ús pel desenvolupament cultural de la humanitat

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Naisatou Fofana -

La teva pregunta és molt interessant i com he vist en hi ha diferent respostes. Jo crec que avui en dia si que molts aspectes de les nostres vides depenen de la tecnologia i que ens resultaria molt difícil viure sense això ja que mirant-ho bé, ens han facilitat moltes coses en la vida.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Achraf Aloui -

Com a humans depenem moltísim de les màquines. Cada vegada més, ja que la societat en la que vivim ara incita a mantenir-se actualitzat amb les tecnologies que van apareixent. Fins a cert punt les màquines poden ser de gran ajut, però sembla que això s'ens va de les mans.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Sehaam Khorurouch -

Cal dir, que sense tecnologia seriem més humans. Les màquines depenen de nosaltres, no nosaltres d'elles, però tot i així, sense tecnologia,també, la vida seria més complicada.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Sandra Raset -

Jo crec que el problema és que ens hem acomodat molt gràcies a les tecnologies, ja que ens fa una vida més fàcil, però les generacions anteriors van poder sobreviure sense la tecnologia i la vritat es que s'esforcaven més en obtenir les coses ja que no tenien tantes facilitats, per això penso que ara estem també mal acostumats.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Mireia Casas Cat -

La tecnologia ens ha facilitat tant les nostres vides que ens hem tornat totalment dependents d’ella fins a tal punt que sóm incapaços de viure sense tots els recursos tecnològics que tenim avui en dia. Tot i això, la tecnologia no ha estat sempre present al nostre món i ha estat creada a partir d’humans, per la qual cosa considero que els humans sempre la podrem modificar i dominar, ja que sóm lo suficient intel·ligents per no deixar que acabi apoderant-se de nosaltres completament.

Així doncs, en quant a la pregunta “sense la tecnologia no seriem res?”, opino que és la tecnologia qui no seria res sense els humans, ja que per molt avançada que estigui, ha estat creada i es troba sota el control de les persones i pot arribar un dia que desaparegui i no per això deixarem de ser humans, ja que encara que en un principi ens pugui costar, seriem capaços de viure sense tecnologia i mantenir una vida normal i corrent.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Anna Cubarsí Miquel -

Des del meu punt de vista, crec que els humans ens costaria viure sense la tecnologia i sense tots els seus recursos, ja que ens faciliten molts aspectes de la vida. També penso que la tecnologia l’hem creada els humans i si hem sigut capaços de crear-la, també la podem modificar. D’altra banda, opinió que la tecnologia tampoc seria res sense els humans, perquè nosaltres som el que la fem servir i sense nosaltres no existiria. Finalment, considero que la tecnologia no és res més que una invenció humana.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Jordi Maqueda Montero -

Som una colla d'addictes a no pensar per què ens estem acostumant a que moltes coses que abans no podíem fer les faci la tecnologia però no ens preocupem per entendre la tècnica que ho permet.
Probablement abans no podíem fer tantes coses ni tan ràpidament, però no ens parem a pensar en el cost ni en les conseqüències i no estic parlant del medi ambient.
http://www.microsiervos.com/archivo/frases-citas/desastre-garantizado.html
Estem arribant al punt on la gent creu que:
"pensar té massa lletres..."

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Pau Campasol Restudis -

Jo estic d'acord amb la reflexió que ha fet l'Àngel Ribas, la tecnologia és el fruit de l'evolució de les nostres capacitats d'intel·ligència, si ara mateix eliminéssim el que hem aconseguit de tecnologia, el més segur és que ens quedaríem col·lapsats.

Quan els primers homínids van descobrir el foc, van inventar la roda, crear armes a partir de pals i pedres, que més tard es convertirien de metall... cada cosa d'aquestes que he esmentat va permetre a l'home evolucionar la seva manera de pensar, actualment nosaltres estem fent el mateix però a partir dels invents creats pels nostres antecessors, però això no vol dir que no augmenti el nostre camp de la intel·ligència. 

En resposta a Pau Campasol Restudis

Re: Que som?

per Jordi Maqueda Montero -

No diré que l'Àngel Ribas no toqui bores, però hi ha molts animals que s'ha demostrat que són capaços de fer usos "intel·ligents" de fenòmens físics i/o químics que no són un artefacte. També hi ha tots els primats, majoritàriament però no exclusivament homínids.
S'ha documentat en diverses ocasions que els bonobos saben fer "eines" amb una branqueta o una branca esberlada per a que funcioni com un pinzell per recollir més formigues. I no només ho fan i ho repeteixen, sinó que també ho ensenyen els uns als altres. Tenir una tècnica rudimentària els apropa a nosaltres?

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Gina Duran Oliu -

Des del meu punt de vista veig clarament que no som humans i alhora tecnologia. El que sí és cert és que la tecnologia ens ha acompanyat des dels nostres inicis i ha anat evolucionant de mica en mica en concordança amb la nostra manera de pensar i les nostres noves necessitats, diferents en cada època de la història. Cal reconèixer que cada cop som més dependents dels nostres propis invents i òbviament no sempre és bo, però aquest fet està produït per moltes causes diferents, sobretot per la política d’avui en dia, el capitalisme i per la societat en general que avança sempre pendent del seu benestar i no del bé comú, ja sigui dels animals com del planeta en sí. Aquest aspecte negatiu de la tecnologia ens ha de fer reflexionar i pensar que fins que no canviïn aquest seguit de causes, la nostra manera d’actuar amb la tecnologia seguirà igual. 

També és cert que gràcies a l’apreciada tecnologia la nostra esperança de vida ha augmentat considerablement, i tot i que no som immortals, podem arribar a viure durant molts més anys dels que antigament es podia.

Així doncs, podríem dir que sense la tecnologia continuaríem essent humans, continuaríem essent nosaltres, però no tindríem les importants millores que hem aconseguit gràcies a ella, que no en són pas poques, i que ens ha fet evolucionar, en alguns aspectes cap allò positiu, i en alguns altres aspectes cap allò negatiu, i que ens ha fet ser el que som ara i el que acabarem essent en un futur. 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Natàlia Puig González -

És cert que avui en dia els humans depenem molt de les tecnologies, però crec que sense elles també podríem viure perfectament, ja que aquestes, només són complementàries en molts casos.

Actualment sí que ens podríem arribar a transformar en tecnologia, però simplement en els casos de persones amb discapacitats o bé, persones que necessiten la tecnologia com una part essencial del seu cos.

Per últim, penso que si no existís la tecnologia, el món no s'acabaria, sinó que continuaria endavant, ja que en el passat quan encara no existia la tecnologia les persones trobaven mètodes per sobreviure sense estar depenent d'ella tota l'estona i feien el possible per sobreviure.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Carla Pagès -

Des del meu punt de vista, crec que amb l'aparició de la tecnologia s'ha millorat molt les nostres condicions de vida i actualment ens resultaria complicat viure sense elles ja que ens faciliten moltes coses i ens ha acompanyat des dels nostres inicis aportant-nos aspectes positius però alhora de negatius.

Crec també que la tecnologia no seria res sense els humans, ja que som nosaltres els qui la fem servir, i per tant som capaços de poder-la modificar o fer desaparèixer; tot i així, nosaltres no deixaríem de ser qui som.

Les nostres generacions anteriors varen sobreviure perfectament sense tecnologia, perquè nosaltres no seriem capaços de fer-ho?

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Neus M -

Jo considero que els humans depenem molt, per no dir massa, de la tecnologia. Probablement, el motiu pel qual això passa és perquè considerem que la tecnologia ens fa la vida molt més fàcil, fet que és cert.

Des del meu punt de vista, això és un problema, ja que probablement, si algun dia la tecnologia ens falla, no sabrem com continuar vivint sense ella. Un dels problemes que presenta el fet de ser tan dependents de la tecnologia és que, per exemple, els mòbils han substituït la nostra memòria, fet que és molt lamentable.

Ha arribat un punt en el que depenem massa de la tecnologia, ens n'adonem o no.

Respecte a l'última pregunta, considero que no necessàriament no seriem res sense la tecnologia. Simplement, i degut a que estem acostumats a tenir-la present en tots els àmbits de la nostra vida, tindríem moltes dificultats per a viure sense ella.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per manel gallart -

Penso que som humans a seques. La tecnologia ens ha anat aportant un nombre cada cop més gran de millores i comoditats, i és precisament per aquest últim punt que ens plantegem la qüestió de si viuríem igual sense la tecnologia. Algunes persones han agafat una dependència a la tecnologia degut a les comoditats i les facilitats que ens proveeix, i l'han interioritzat fins al punt de no imaginar una vida sense aquesta tecnologia.

No obstant, les funcions bàsiques de l'humà es poden fer sense cap mena de tecnologia actual. Bé que fa milers d'anys vivíem, no? D'acord que no amb les mateixes facilitats, però també vivíem.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Rosa Maria Bohórquez Ángel -

Tal com molts de vosaltres ja heu afirmat, coincideixo amb l'opinió que avui dia depenem massa de la tecnologia, ja que aquesta ens facilita moltíssimes tasques del nostre dia a dia i millora les nostres condicions de vida. A més, si bé és cert que ens proporciona fets positius també té una certa connotació negativa com a conseqüència de l'addicció que crea. Per aquest motiu, com qualsevol altra addicció, viure sense tecnologia ens resultaría extremadament difícil, si més no al principi, però, tot i així, és perfectament plausible la vida sense tecnologia. Un exemple clar són els nostres avantpassats, fins fa no gaire no hi havia mòbils, només telèfon fixe i per qui s'ho podia permetre, i la televisió era en blanc i negre. I una mica més enllà, no hi havia ni tan sols electricitat i bé que els humans sobrevivíem. Per aquestes raopns crec que sí, podríem viure sense tecnologia.

Respecte a la última pregunta no trobo que ens haguem de considerar una espècie d'humans i alhora tecnologia perquè la tecnologia ens necessita a nosaltres per existit, però nosaltres a ella no.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per ariadna puig -

Els humans no som tecnologia, pero si que depenem d'ella en tot moment. Sense aquesta tecnologia moltes coses ens serien més difícils; però també s'ha de dir que hi ha persones que no depenen tant de la tecnologia i poden viure perfectament.

Penso que s'ha de saber controlar com fem servir aquestes tecnologies perquè és molt fàcil que ens portin a ser addictes i per això, hauriem de vigilar de no utilitzar-les en excés.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Marina Camps Gironès -

En el meu punt de vista, avui en dia, la tecnologia no forma part del nostre cos però si que depenem d'ella totalment. L'utilitzem per a cada cosa que hem de fer, des de la més simple com escalfar alguna cosa, fins a buscar la cosa més difícil per internet.

A més, aquest fet de dependre totalment de la tecnologia ha passat en les últimes dècades ja que quan els nostres pares o avis eren petits no la utilitzaven. També és d'uns béns dels que depenem els països més desenvolupats ja que els més pobres no tenen els recursos.

Però, jo crec que en un futur si que ens podran crear amb accessoris tecnològics per millorar alguns dels nostres defectes.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Mar Capdevila Mayola -

Des del meu punt de vista, els humans sí que podríem viure sense tecnologia, i la comprovació d'això és que els nostres avantpassats hi van viure durant molt temps.

És cert, però, que la tecnologia, a mesura que es va perfeccionant, també fa que els nostres estils de vida millorin, ja que permeten millorar la nostra educació, la nostra salut, i ens obre les portes a possibilitats que, si no existís, no podríem imaginar.

Pel que fa a la teva pregunta, "podríem dir que sense donar-nos compte som una espècie d'humans i alhora ''tecnologia''?", jo diria que l'existència de la tecnologia no ens treu el fet que siguem humans. És a dir, la tecnologia depèn d'una ment racional que la creï, i aquesta ment racional és la humana. Dit d'una altra manera, la tecnologia mateixa no existiria si no hi hagués hagut éssers humans que creessin. Tot i això, el contacte de l'espècie humana amb la tecnologia sí que ha fet que a vegades passem a dependre'n, però crec que també podem aprendre a no dependre'n, encara que sigui una tasca difícil.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Ouidad Haidour -

Estic d'acord amb el que dius, però penso que encara no som una tecnologia, però si que depenem molt de la tecnologia.

Som humans amb certes necessitats que la tecnologia que avui dia tenim ens fa la vida més fàcil, ja que els nostres pares i avis mai han tingut tanta com avui dia, inclòs podria dir gens, i bé que diuen que eren més feliços que nosaltres, perquè tenim "tot allò" que desitgem i, tot i així no ens sentim satisfets.

 

 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Amina El Habri -
Jo crec que podríem viure sense la tecnologia, encara que al principi costaria molt, ja que aquesta està introduïda dins de la vida de moltes persones. A més hi ha llocs on la tecnologia no és imprescindible per els seus ciutadans. Si ells poden viure sense la tecnologia, perquè nosaltres no? A més crec que no som una "tecnologia", tot i que ens ha acompanyat des de fa molt de temps i va avançant amb nosaltres.
En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Carla Luz Felip -

Avui dia, la tecnologia és una eina que la fem servir per qualsevol cosa i si ens manca la trobem a faltar, gràcies a ella la ciència ha millorat moltíssim. 

Des del meu punt de vista, podríem dir que actualment potser si que comencem a ser una espècia d'humans i alhora "tecnologia", ja que, aquesta ens envolta i per qualsevol circumstància la utilitzem, ja sigui per comunicar-nos, buscar informació de manera ràpida, etc...

Si no hi hagués tecnologia, hauriem aprés a viure igual, però si ens la treuen de cop i volta, no sabríem com viure, ja que, actualment funciona tot amb la tecnologia. 

 

 

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Pau Bou Llobet -

Crec que actualment estem vivint una època en la qual les màquines formen part de la nostra vida, fins a tal punt que, sense elles no sabem que fer, però nosaltres ens hem adaptat a aquests canvis, ja que quan vam néixer tots aquests avenços no existien. Actualment als nens petits ja es veuen immersos en el món de la tecnologia i crec que això sí que està fent que des de ben petits incorporin aquests aparells fins a tal punt que formen part d'una extensió del cos. Per tant crec que la gent que neix actualment ja forma part d'una nova "classe" de persones.

En resposta a Umayma Taouil Jiach

Re: Que som?

per Rachida Zerouali -

És veritat que avui dia la tecnologia forma part de les nostres vides, quasi bé no hi ha res que utilitzem sense la tecnologia. Però en la meva opinió, crec que encara que això sigui així nosaltres sense la tecnologia si que podem viure. Som humans i pensem amb el cervell, no amb la tecnologia. No tenim cap botó al cervell que ens doni una resposta a tot allò sobre el que pensem o investiguem, per tant, ho fem sols. A més, els primers humans sobre la terra vivien perfectament i pensaven sense la tecnologia. Si ells podien, nosaltres també.