Què en sabem d'Intel·ligència Artifical (AI)?

Què en sabem d'Intel·ligència Artifical (AI)?

per Xavier Serra Besalú -
Nombre de respostes: 5

Potser aquesta celebració ens doni bones pistes, idees, enllaços: https://www.acia.cat/ca/ia-reptes-i-realitats/ !

Amb motiu del 60è aniversari.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Què en sabem d'Intel·ligència Artifical (AI)?

per Vicenç Verge -

Un experiment molt interessant que va fer Google amb la AI va ser que en va crear una amb un perfil de twitter (Tay), això ho van fer per veure com evolucionava a partir de les conversacions casuals amb altres persones. La cosa és que  amb només un dia aquesta va tenir pensaments racistes, homòfobs, i  fins i tot nazistes. La van haver de desactivar.

http://www.elmundo.es/tecnologia/2016/03/28/56f95c2146163fdd268b45d2.html 

En resposta a Vicenç Verge

Re: Què en sabem d'Intel·ligència Artifical (AI)?

per Alicia Gala Aldana -

Jo crec que aquests experiments són una bona forma de conèixer fins a quin punt els humans om capaços de transformar una idea que en principi té com a finalitat investigar com pot una màquina raonar i aprendre segons el que nosaltres li diem, en un monstre, una intel·ligència tacada per culpa dels defectes de l'ésser humà. Amb això demostrem, que les persones cerquem la destrucció, nosaltres mateixos ocasionem que les coses surtin malament, perquè el que per nosaltres pot semblar divertit en un moment, al final pot acabar causant un gran problema.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Què en sabem d'Intel·ligència Artifical (AI)?

per Vicenç Verge -

Hi ha una pel·lícula d'Steven Spielberg de l'any 2001 anomenada AI Intel·ligència artificial que tracta d'un món on es fan robots amb intel·ligència artificial per fer qualsevol cosa des de un gigolo ,que surt com a protagonista secundari en la trama, fins a nens fent la funció de fills de pares que han patit una pèrdua. La pel·lícula es centra en un robot que fa la funció de fill, el qual per circumstàncies és abandonat però el nen vol tornar amb la seva "mare" i fa el que sigui. 

Aquesta pel·lícula dóna molt a pensar en fins a quin punt les ganes del robot en tornar amb la seva mare són guiades perquè ha sigut programat així o perquè ha acabat pensant com un fill que s'estima la seva mare. Crec que és bastant recomanable de veure abans de la Jornada de Filosofia.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Què en sabem d'Intel·ligència Artifical (AI)?

per Sergi Angelats Lobo -

A internet hi ha diversos robots que a mesura de parlar amb la gent, adquireixen respostes per a les preguntes més comunes que els hi pregunten. Encara així hi ha moltes vegades que contesten coses sense cap mena de sentit. També a la xarxa social Twitter hi ha certs perfils que han estat creats per respondre automàticament un missatge a la gent que publiqui un twit a la seva pàgina amb una frase determinada, és realment interessant.