Què opines?

Què opines?

per meryem driouich -
Nombre de respostes: 13

Estàs a favor o en contra de mno poder votar fins als 18 anys?

(Editat per Xavier Serra - Missatge original enviat el dimecres, 16 abril 2014, 23:01)

Fitxer adjunt urna.jpg
En resposta a meryem driouich

Re: Què opines?

per Enric Sansalvador i Boadas -

Jo crec que marcar una edat és molt perillós, ja que una cosa és l'edat física i l'altra el grau de maduresa mental. D'acord que en general, els 18 anys comencem a ser un xic més responsables, o ho hauríem de ser, però tot i això som molt influenciables, pel que podríem caure en el parany de votar per por a no ser acceptats per la resta. 

Així doncs, crec que com que si que és veritat que s'ha de posar un límit, crec que els 18 si que és una edat prou bona.

En resposta a meryem driouich

Re: Què opines?

per Anna Clarió -

Jo no hi estic del tot d'acord ja que hi ha gent amb 16 anys que és prou madura com per poder votar. Clar que també s'ha de tenir en compte que moltes persones per molt que tinguin 18 anys o més són incapaces de votar, per falta de maduresa mental. Crec que l'edat ideal seria els 16. 

En resposta a meryem driouich

Re: Què opines?

per yassin el bissis -

Estic en contra, la conciencia no te edat, pot ser major que 18 i encara no pots raonar de manera que puguis prendres decicion i pots ser menor i tenir ja aquesta capacitat!

La nostre edat no en defineix,només es un petit complement!

En resposta a meryem driouich

Re: Què opines?

per Laura Casadevall -

Estic a favor. Com bé diuen alguns dels meus companys, la edat no defineix el grau de maduresa. Resultaria impossible fer un estudi a cada ciutadà per saber si és suficientment apte per votar (amb la responsabilitat que això comporta), per tant, es necessari aplicar un límit per intentar no trobar-nos amb vots fets des de la més pura inconsciència. Penso que els 18 (considerada l’edat en la que s’entra a la majoria d’edat) és un bon mínim.

 

En resposta a Laura Casadevall

Re: Què opines?

per Xavier Serra Besalú -

Em sembla una resposata molt prudent i encertada (justificada): com que seria difícil donar un "certificat de maduresa", es pren una edat cronològica que resulti equilibrada. A alguns llocs del món s'endarrereix fins als 21, com sabeu...

En resposta a meryem driouich

Re: Què opines?

per Laura Moreno Carreras -

Estic a favor del dret a votar a partir dels 18 anys, ja que crec que persones més joves no tenen encara ben format el seu criteri. Per exemple, als 16 anys encara alguns es podrien deixar influir per si el discurs és més bonic o no, o bé per quines promeses es fan. Si, fins i tot, adults es deixen influir per això, els joves de menys 18 anys encara més.
Òbviament, hi poden haver excepcions de persones de menys de 18 anys amb un bon criteri i que sàpiguen diferenciar entre el que convé i el que no, o quan s'està utilitzant la demagògia per convèncer. De totes maneres, cal establir un edat i als 18 anys és quan també s'agafen responsabilitats com les de poder conduir un cotxe o la de poder ser tancat a la presó. 

En resposta a meryem driouich

Re: Què opines?

per Amina Aissati -

Jo estic d'acord que es pugui votar a partir dels 18 anys. És a partir d'aquesta edat en la qual "legalment" tens més responsabilitats i drets (Ets major d'edat): et poden tancar a la presó, pots conduir, pots consumir alcohol (teòricament a partir d'aquesta edat), etc. Crec que s'ha d'establir una edat i aquesta és l'adequada, ja que avui en dia està acceptada, i és quan es pensa que una persona ja té més criteri tot i que hi ha moltíssimes excepcions.