El dia d'Europa és una festa, oi?

El dia d'Europa és una festa, oi?

per Xavier Serra Besalú -
Nombre de respostes: 5

Què en penseu? Mireu http://europa.eu/about-eu/basic-information/symbols/europe-day/index_en.htm o el nostre vídeo https://vimeo.com/album/2764620/video/93759391

Us agraden les celebracions o les considereu superficials? Espero publicar un article el dia 8... L'enviaré aquí!!

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: El dia d'Europa és una festa, oi?

per Noelia Pariente Garcia -

Personalment, crec que el día d'Europa no és cap celebració superficial si realment et sents ciutadana Europea i saps bastant sobre el tema. 

Pot ser, els joves no ens sentim tant europeus perquè ja és una cosa que neix amb nosaltres. Seria com valorar les teves extremitats, si no en perds cap, realment no te n'adones de la falta que et fan..

Jo, ara que estic coneixent aquesta experiència, m'he adonat que la Unió Europea fa unes coses increíbles per a nosaltres i que pot ser, si hi participéssim una mica, sería encara millor, ja que com he escoltat a les classes de filosofia, a Brusseles s'escolleix el que la gent " demana".

En resposta a Noelia Pariente Garcia

Re: El dia d'Europa és una festa, oi?

per Xavier Serra Besalú -
En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: El dia d'Europa és una festa, oi?

per Marc Reixach -

La gent que desconeix el tema de tota aquesta celebració ho considera superficial, ja que per ells tenir la ciutadania europea és normal perquè el sol fet d'haver nascut a un país de la comunitat europea ja et fa ciutadà europeu. Personalment desconeixia tot aquest tema fins fa poc, però gràcies a aquesta activitat aprens a valorar més el "ser o no ser" europeu. En conclusió, veien els avantatges que té ser ciutadà europeu crec que sí que és una festa i que s'ha de celebrar com cal.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: El dia d'Europa és una festa, oi?

per Afra Boix i Torrà -

Si dic la veritat, he de confessar que fins aquest any no havia sentit mai a parlar del dia d'Europa.

He descobert aquesta commemoració gràcies a les activitats proposades i realitzades aquest curs al nostre institut.

El dia d'Europa, en realitat és una data determinada, en la que es recorda què vol dir ser ciutadà europeu i la importància de ser ciutadà europeu. La intenció d'aquesta celebració és que les persones siguem conscients d'aquest fet i d'aquesta realitat. 

La festa, per mi, és cada dia de l'any en que som i continuem essent ciutadans europeus i gràcies a ser-ho disposem d'uns privilegis i facilitats que poden afavorir les nostres condicions de vida.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: El dia d'Europa és una festa, oi?

per Judit Gálvez Benítez -

A mi m'agraden aquest tipus de celebració i no les trobo superficials, de fet, celebrem el dia en que a poc a poc tots els països d'Europa es convertirien en un grup agermanat, encara hi ha països que es resisteixen a aquesta unió, però de mica en mica pot aconseguir-se.

He investigat una mica i he trobat que aquí a Espanya s'han dut a terme una sèrie d'activitats en les diferents Comunitat Autònomes del territori, fet que m'ha sorprès ja que pensava que no es donava gaire importància a aquest dia.

Link: http://ec.europa.eu/spain/actualidad-y-prensa/dia-de-europa/index_es.htm