Els tancs

Els tancs

per Roger Feliu Serramitja -
Nombre de respostes: 9

Creieu que els tancs van afavorir al primer bàndol que els va fer servir? Les condicions de lluita van provocar que l'Exèrcit Britànic inventés un vehicle autopropulsat que pogués creuar trinxeres, derrocar filats i fos invulnerable davant el foc de les metralladores. Per construir-lo, van analitzar el Rolls Royce blindat i van crear un vehicle de combat amb tracció d'eruga; El Mark I británic. En la meva opinió, crec que aquesta nova arma els hi va donar molt d’avantatge respecte els rivals, ja que era pràcticament indestructible.

 

Les condicions de lluita en el front occidental van provocar que l'Exèrcit Britànic fes proves per inventar un vehicle autopropulsat que pogués creuar trinxeres, derrocar filats i fos invulnerable davant el foc de les metralladores. El 1914, després d'haver analitzat el Rolls Royce blindatque utilitzava la Royal Naval Air Service,[8] ja tenien plànols per crear un vehicle de combat amb tracció d'eruga; el Primer Lord, Winston Churchill, va patrocinar un comitè, el Landships Committee, per supervisar el desenvolupament d'aquesta nova arma.[9]

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: Els tancs

per Santi Cabero -

La meva opinió al respecte és que el primer bàndol que va utilitzar els tancs els hi va donar gran ventatge, ja que destruir un tanc era molt difícil i els hi oferia una gran facilitat de moviment.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: Els tancs

per Didac Pla -

Jo crec que el bàndol que va fer servir primer els tancs els va afavorir, ja que l'enemic no s'esperava amb una cosa com aquesta. També els va afavorir perquè la gent que estava dins el tanc podia matar sense problema i en canvi perquè els matessin a ells costava molt.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: Els tancs

per Stefan Eduard Balinisteanu -

Jo crec que van afavorir en el primer bàndol que els va construir però no durant tota la guerra ja que apart dels britànics amb els seus tancs Mark l també hi van haver els alemanys amb els seus tancs Sturmpanzerwagen A7V  però no es pot compara 20 tancs totals que van construir els alemanys amb els 150 tancs que van construir el Regne Unit, és a dir, que els tancs Mark I van ser un element clau per la victòria de la primera guerra mundial.

 

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: Els tancs

per Berta Coll i Bosch -

Estic d'acord amb totes les vostres opinions, els tancs van enfortir el primer bàndol d'una forma brutal. Voldria compartir un article d'opinió del Diari de Girona que penso que il·lustra bé la fortalesa i el poder destructiu que els tancs atorguen a aquells que els utilitzen (http://www.diaridegirona.cat/opinio/2017/11/02/vida-tancs/876896.html).