L'amistat a "Polseres vermelles"

L'amistat a "Polseres vermelles"

per Berta Coll i Bosch -
Nombre de respostes: 2

La sèrie Polseres vermelles, que segurament molts de vosaltres heu vist, presenta la història d’un grup d’amics que estan ingressats en un hospital. Cadascun d’ells té un rol dins el grup; així, veiem que hi ha el líder, el segon líder, la noia, el guapo, el llest i l’imprescindible.

Penseu que aquests rols són encertats? Creieu que en cada grup d’amics tothom té un paper? Cal que en una colla hi hagi un líder?

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: L'amistat a "Polseres vermelles"

per Mafalda Abellaned -

Crec que és una gran sèrie, que reflecteix molt bé la  pura realitat que és estar malalt i viure en un hospital. A partir d'aquí en el grup que formen els polseres vermelles i com cada un dels personatges juguen amb el rol que se'ls correspon, sembla que vulguin fer un símil com ens els grups d'amics que podem trobar en la societat fora de l'hospital. Penso que en un grup d'amigues o amics cadascú és diferent i té unes inquietuds diferents dels altres, la seva manera de ser i aquest fet és el que els diferencia a cadascun d'ells i se'ls pot "posar" un rol en el grup al qual formen part i on comparteixen les mateixes coses però des de diferents punts de vista, per exemple: la persona més ordenada, més guapa, més llest, detallista, desordenat, espacial, divertit, etc; un clar exemple de que en tots els grups cada persona juga un paper diferent segons la seva personalitat.

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: L'amistat a "Polseres vermelles"

per Roger Feliu Serramitja -

Aquesta sèrie va ser molt famosa durant molt de temps, molta gent la coneix i és un clar exemple d'un grup de gent que mantenen una relació d'amistat. És veritat que cadascun d'ells tenia un rol dins del grup, però no els reflectia tots, ja que de rols, tipus d'amistat, n'hi ha infinits. Tot i això crec que els que es van triar per fer la sèrie van ser bastant encertats, reflecteixen bastant bé els rols que hi sol haver dins d'un grup d'amics i entre tots es complementaven bastant bé. Podria ser que el caràcter de cadascun d'aquests personatges sigui un reflex dels amics que tenia el creador de la sèrie a la seva infància, és un grup bastant realista. 

En un grup d'amics sempre hi solen haver uns rols establerts per la naturalesa de cadascun dels components, encara que podria ser que una persona pertanyi a dos grups d'amics diferents i tingui dos papers diferents en cadascun. Depèn d'amb qui ens relacionem, ens comportem d'una manera o d'una altra, ens deixem influenciar pel caràcter dels altres o per la seva presència física.