Havíeu mai sentit a parlar del Dia d'Europa?

Havíeu mai sentit a parlar del Dia d'Europa?

per Coordinació Filosofia Girona -
Nombre de respostes: 3

És la festa comuna a 28 països de la Unió eurpepa. Hi ha algunes dades a aquest enllaç.

Som tots conscients que potser no desperta grans emocions i passions, però de ben cert ara ja serà part de la nostra vida, oi que sí?

Què en penseu? Què més podríem fer a Girona o a les nostres poblacions per fer-la conèixer i, sobretot, reflexionar sobre "el fet de ser Europa"?

En resposta a Coordinació Filosofia Girona

Re: Havíeu mai sentit a parlar del Dia d'Europa?

per Ariadna Romans i Torrent -

Sincerament, opino que el Dia d'Europa no és que no desperti emocions ni passions, simplement és un fet que, a la majoria de ciutadans, els és desconegut.

Alguna cosa grinyola si en una entitat internacional com és la Unió Europea el coneixement que en tenen els seus integrants (amb això em refereixo a tot individu que té algun tipus de relació amb la UE) sigui quasi nul.

Crec que per promocionar el Dia d'Europa primer s'hauria de proporcionar a la seva ciutadania el coneixement de les seves accions, així com de la importància i sentit que té tenir una organització supranacional que englobi la majoria dels Estats d'Europa per col·laborar conjuntament.

En resposta a Coordinació Filosofia Girona

Re: Havíeu mai sentit a parlar del Dia d'Europa?

per Sònia Torrent i Ramió -

Sóc conscient que no és un dia que tothom celebri ja que no és gaire conegut i la gent no el considera important, però penso que és un dia que s’ha de conèixer. Tal i com en som conscients del dia 11 de Setembre que és el dia de Catalunya o del dia 12 d’Octubre que és el dia Nacional d’Espanya, el dia d’Europa és un dia que s’ha de celebrar perquè és el dia en què una sèrie de països es van unir per compartir opinions i idees que milloressin el món en què vivim.

Penso que per tal de que fer conèixer el dia d’Europa es podrien organitzar activitats relacionades amb el fet de ser Europeus i penjar cartells per anunciar-les, igual que es fa amb la pista de gel o amb l’exposició de flors. En aquestes activitats també es podrien mostrar tots els avantatges que ens permet ser ciutadans europeus per informar a la gent que no en té coneixement.

En resposta a Coordinació Filosofia Girona

Re: Havíeu mai sentit a parlar del Dia d'Europa?

per Laura Casadevall -

Quan ens parlen del dia d’Europa es generen molts interrogants i qüestions que confirmen el poc coneixement que tenim sobre el dia nou de maig. Tot i formar part de la Unió Europea i compartir una festa comuna amb 28 països, celebrar aquest dia no genera una gran emoció ni passió, a diferencia, per exemple, del dia 11 de Setembre.

Aquest fet demostra que alguna cosa falla, ja que la Unió Europea, hauria de estar fonamentada, com el seu nom indica (Unió) per la cooperació dels països i per tant dels seus habitants. Si els seus propis habitants no tenen constància del que significa ser europeu, s’ha d’intentar fer reflexionar a la població. Una bona manera d’intentar fer conèixer Europa als habitants de cada país i de pensar sobre “el fet de ser europeu” seria fer arribar informació a través dels mitjans de comunicació. També seria interessant promoure activitats i xerrades entre els centres escolars, ja que és important crear consciència entre els joves. Quan ens parlen del dia d’Europa es generen molts interrogants i qüestions que confirmen el poc coneixement que tenim sobre el dia nou de maig. Tot i formar part de la Unió Europea i compartir una festa comuna amb 28 països, celebrar aquest dia no genera una gran emoció ni passió, a diferencia, per exemple, del dia 11 de Setembre. Aquest fet demostra que alguna cosa falla, ja que la Unió Europea, hauria de estar fonamentada, com el seu nom indica (Unió) per la cooperació dels països i per tant dels seus habitants.

Si els seus propis habitants no tenen constància del que significa ser europeu, s’ha d’intentar fer reflexionar a la població. Una bona manera d’intentar fer conèixer Europa als habitants de cada país i de pensar sobre “el fet de ser europeu” seria fer arribar informació a través dels mitjans de comunicació. També seria interessant promoure activitats i xerrades entre els centres escolars, ja que és important crear consciència entre els joves.