Saps què significa ser "ciutadà europeu" o "ciutadana europea"?

Saps què significa ser "ciutadà europeu" o "ciutadana europea"?

per Ariadna Romans i Torrent -
Nombre de respostes: 2

Realment tenim consciència de formar part i tenir un pes dins la Unió Europea?

Quin factor falla si, tot i saber que formem part de la Unió Europea, la majoria dels ciutadans dels seus estats membres no tenen ni idea del que això significa?

Quina deu ser la causa d'aquest fet?

(Editat per Xavier Serra - Missatge original enviat el dijous, 17 abril 2014, 16:00)

En resposta a Ariadna Romans i Torrent

Re: Saps què significa ser "cuitadà europeu" o "cuitadana europea"?

per Sònia Torrent i Ramió -

Saps què significa ser "cuitadà europeu" o "cuitadana europea"?

Ser ciutadà europeu significa formar part d’un conjunt de països que es van agrupar per tal d’aconseguir junts una sèrie d’avantatges que separats no tenien com per exemple tenir una moneda única, la qual cosa significa que tens més facilitat per poder comprar productes, el transport o exportació de mercaderies, per anar d’un país Europeu a un altre no has de pagar cap mena de taxa, i la lliure circulació de ciutadans que permet anar a treballar a qualsevol país europeu sense cap mena de problema relacionat amb la nacionalitat.

Realment tenim consciència de formar part i tenir un pes dins la Unió Europea?

Fins ara la gent no tenia consciència d’Europa, no veia els avantatges que ens aportava ésser europeus, però ara amb algunes de les sentències i actuacions que ha fet Europa a favor o en contra d’Espanya els espanyols es senten cada cop més europeus.  

Quin factor falla si, tot i saber que formem part de la Unió Europea, la majoria dels ciutadans dels seus estats membres no tenen ni idea del que això significa? Quina deu ser la causa d'aquest fet?

El factor que falla és la manca d’interès que té la gent per saber-ne els avantatges, ja que com he dit anteriorment veuen que Europa és una cosa que no els afecta directament. Un exemple molt clar en serien les ajudes que ens facilita el govern espanyol provinents d’Europa, les quals la gent al ser Espanya qui les fa arribar no les relaciona amb Europa.