Alemania té el poder?

Alemania té el poder?

per Santiago Curbelo meniuk -
Nombre de respostes: 6

En la meva opinió La unió Europea està molt centralitzada per Alemania és veritat que en un equip el millor jugador pren les decisions pero no creieu que no es bo que en un grup de 28 estats tingui tant de poder un estat en general?

En resposta a Santiago Curbelo meniuk

Re: Alemania té el poder?

per Virginia Semino -

La veritat és que és un tema del que no en sé molt.. Tot i així, si per ara la UE va bé tenint a Alemanya "com a cap" (ja que ells també sembla que facin bé les coses), per què s'ha de canviar quelcom que ja va bé, excepte que sigui per millorar?

En resposta a Santiago Curbelo meniuk

Re: Alemania té el poder?

per Sara Moreno -

Una pregunta molt interessant, a la qual contesto que crec que el poder s'hauria de repartir una mica, per així obtenir diferents decisions i veure les coses des de diferents persones.

En resposta a Santiago Curbelo meniuk

Re: Alemania té el poder?

per Laura Moreno Carreras -

Jo crec que Alemanya té un domini massa gran i que no hauria de ser així. Realment es podria agafar Alemanya com a model, ja que té una economia molt pròspera, però mai hauria de ser el centre de totes les decisions, o gairebé totes. La Unió Europea són 28 països unificats pel benestar de tots on hi ha d'haver acords entre tots, i no acords que vagin bé a uns pocs.
També crec que cada país fa el que pot i que no perquè un sigui el model pels altres, els altres estan obligats a ser com ell. No tot ha de ser màxima prosperitat, però sí màxima cooperació. 

En resposta a Santiago Curbelo meniuk

Re: Alemania té el poder?

per Marta Bartolí -

Jo penso com la Laura, Alemanya té un paper molt important en la Unió Europea i que realment no hauria de ser així, tots els països que en formen part han d'actuar per igual i de la mateixa manera. 

En resposta a Santiago Curbelo meniuk

Re: Alemania té el poder?

per Amina Aissati -

Jo també crec que Alemanya juga un gran paper en la Unió Europea. Crec que fins i tot podríem dir que és l'estat que té més veu i més poder ( i només dins de la UE, sinó també internacionalment).  Alemanya té una gran economia i és una gran nació, i si ha obtingut tan bons resultats serà perquè  ha sapigut fer les coses. No obstant, crec que l'inconvenient serà que mirarà més cap als seus interesos (com tohtom) i més avui en dia que hi ha una crisi econòmica tan greu. A més a més, que sigui tan poderosa també significa que influeix molt més sobre els altres paÏssos que li donaran els seu suport quan s'hagin de prendre segons quines decisions. 

En resposta a Santiago Curbelo meniuk

Re: Alemania té el poder?

per Afra Boix i Torrà -

Realment, segons la situació actual, el que es veu és una Alemanya que lidera i gestiona l'economia de l'euro i la resta de països han de passar comptes amb Alemanya. Si es tractava de crear la Unió Europea, potser em manca que es puguin veure tots els països col·laborant i consensuant decisions i projectes i no tant obeint les ordres de la cancellera. En aquest sentit, fa la sensació que la resta de nacions han perdut part de la seva capacitat de decisió i de gestió de les qüestions pròpies del seu país i que han d'assumir les decisions que provenen de l'exterior.

Sembla que el sacrifici l'hagin de fer la resta de països, malgrat que les darreres informacions ens descobreixen que la mateixa Alemanya no està complint els criteris econòmics. 

Potser sí que calia posar ordre en l'economia de les diferents nacions, però no es pot passar a ofegar als ciutadans com s'està fent ara.