Creus que...?

Creus que...?

per Sandra Martí Alcalà -
Nombre de respostes: 4

Tots els ciutadans Europeus haurien de conèixer els seus drets i deures? 

Quines avantatges creus que comporta ser ciutadà europeu? Són aprofitades? Perquè? 

En resposta a Sandra Martí Alcalà

Re: Creus que...?

per Virginia Semino -

Jo crec que és súper importantíssim perquè cal complir-los!! Tant els deures com el drets ja que així faríem les coses bé i evitaríem les dolentes! Bé, preguntant entre les amigues d'aquí els hi vaig preguntar que significa per elles ser ciutadanes europees i em van dir que poden viatjar per Europa sens problemes per la moneda o la identificació... Però això no són els únics avantatges, tal com ho hem vist, per això cal saber-les totes per treure'n el màxim profit!!

 

En resposta a Sandra Martí Alcalà

Re: Creus que...?

per Marta Bartolí -

Tothom té dret a coneixèr el què pot fer o què no ha de fer. Com a humans neixem amb una sèrie de llibertats que ningú altre ens pot treure. 

Crec que ser ciutadà europeu comporta una major facilitat en la economia, alhora de viatjar, la comunicació gràcies a estudis estrangers i a moltes altres coses. Si, trobo que són aprofitades si no alhora de viatjar no podríem viatjar simplement amb el DNI o entre d'altres coses. 

En resposta a Sandra Martí Alcalà

Re: Creus que...?

per Xavier Serra Besalú -

La ciutadania no és només tenir avantatges, implica - en toeria política - un compromís. de fet, hi ha un docuemnt molt interessant, que està al Moodle, que és aquest (bé, em refereixo a la Carta dels Drets Fonamentals": https://dl.dropboxusercontent.com/u/5691137/Public%20IdR/01-Assignatures/03-ETC-PDF/2013/UE-Tratacts%20consolidats.pdf

S'hi diu, al Preàmbul, que "El disfrute de tales derechos conlleva responsabilidades y deberes tanto respecto de los demás como de la comunidad humana y de las generaciones futuras". Per tant, hi ha drets de ciutadans i DEURES, jeje...