Què ens caracteritza com a humans?

Què ens caracteritza com a humans?

per Naisatou Fofana -
Nombre de respostes: 28

Hola!

Què creieu que ens fa humans? Els robots, avatars, etc.. Podrien arribar a ser com nosaltres? Jo crec que no ja que penso que un robot mai podrà tenir sentiments.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Paula Marsal Mató -

Naisatou, penso el mateix que tu, crec que el tret més destacat que ens fa humans són els sentiments ja que és un fet que cadascú desenvolupa segons la seva personalitat i experiències en la vida, i que no s'ha d'ensenyar, simplement els desenvolupem al llarg de la nostra vida, i això és una cosa que els robots i avatars són incapaços de fer.

En resposta a Paula Marsal Mató

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Xavier Serra Besalú -

Interessant. En la meva opinió els sentiments no són l'essència de l'espècie humana, tot i que són un element diferenciador. Per a mi l'element clau és la llibertat, com a fruit de la combinació intel·ligència abstracta i voluntat.

Els humans decidim què fem (i podem rectificar, etc.), perquè,al cap i a la fi, els sentiments venen i van i sovint no hi tenim un paper gaire actiu en la seva gestió.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Umayma Taouil Jiach -

Bona tarda simpàtica!
Amb la tecnologia d'avui en dia penso que d'aquí res, els robots podran tenir sentiments, però això sí, mai serien igual que els dels humans.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Achraf Aloui -

Crec que com a humans els sentiments ens diferencien molt dels robots. Per moltes hipòtesis que hi hagi sobre un futur amb màquines amb sentiments, no serà possible. Un robot o màquina ha de ser prèviament programat. Nosaltres naixem amb una serie de coneixaments inats, i motes emocions i sentimens els anem descobrint a mesura que passa el temps.

En resum, la inteligència artificial creada per l'home mai arribarà a igualar la naturalesa humana.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Maria Lucas Parra -

En la meva opinió no podrien arribar a ser mai com nosaltres i mai podrien arribar a tenir sentiments. Considero que podriem arribar a aconseguir que un robot imités les nostres conductes i emocions, però no serien reals, en part, perquè la complexitat del cos humà (el seu sistema nerviós, les horomes...) no es podrà copiar mai.

En resposta a Maria Lucas Parra

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Laia Serra Casellas -

De fet, l'episodi de Black Mirror consisteix en això; la duplicació del noi, però que no arriva a ser exactament ell. El robot aprén a mesura que la noia li explica les coses, però no té la capacitat de fer-ho ell sol.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Jasleen Kaur -

Jo també estic d'acord amb la Umayma, ja que també crec que els rebots algun dia tindran sentiments, "ho vaig veure en una pel·lícula també", per tant crec en això, però d'altra banda els robots mai podran arribar a ser humans, ja que no tindran aquelles capacitats que els humans en tenen.

En resposta a Jasleen Kaur

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Andrea Perez Duran -

Estic d'acord amb la Naisetou, jo opinó lo mateix que ella, un robot mai podra fer les coses que fem els humans, ja que primerament dubto que poguin tenir sentiments, i com a dit en Xavier, tampoc crec que els robots poguin decidir que cal fer i que fer com ho fem els humans. 

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Sandra Raset -

Jo estic d'acord amb la Naisetou ja què mai podran tenir els sentiments que tenim nosaltres, però a més a més mai seran capaços de saber el que és correcte i el que no, aprendre dels errors comesos, reaccionar a estímuls i per això no podran ser considerats humans.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Natàlia Puig González -

Respecte a la teva objecció, crec que el que ens fa humans primerament són els sentiments, però també el llenguatge i la capacitat de comunicació verbal. Altres de les característiques podrien venir donades per les particularitats físiques (bipedisme, polze...) i l'autoconsciència i per últim, però no per això menys important, la capacitat d'utilitzar i produir eines (la tecnologia). 

En gran part, la tecnologia evoluciona a causa de la nostra existència, per tant, això és el que ens diferencia de la resta d'animals i ens fa ser humans. 

Els robots mai podrien arribar a ser com nosaltres ni podrien tenir sentiments, ja que només tindrien uns sentiments estereotipats, però ells en realitat no ho sentirien, simplement actuarien així per la manera en què han estat programats.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Mireia Casas Cat -

Des del meu punt de vista,  crec que el que més ens caracteritza com a humans és la capacitat de raonar, la qual ens permet resoldre dubtes ,prendre decisions, inventar, crear coses noves i saber distingir el que està bé respecte del que no.  És cert que els sentiments també juguen una part important, però no és exclusiu dels humans ja que els animals també els poden experimentar, així doncs el que ens caracteritza seria la manera que tenim d’expressar aquests sentiments. També el fet de ser capaços de manipular amb les nostres mans i dominar el foc. Malauradament, actualment en els humans també se’ns atribueixen característiques no tan bones, com per exemple la falta de repecte, els prejudicis, enveja, egoisme, etc…

Així doncs, opino que un robot mai arribarà a suplantar un humà per molt intel·ligent que pugui arribar a ser, ja que aquest com a molt posseiria les bones característiques i no són només aquestes les que ens caracteritzen als humans. A més a més, no  serà capaç de transmetre sentiments i expressar-se de la mateixa manera que ens expressem els humans i  únicament farà el que estigui determinat a fer.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Anna Ventura i Pericot -

Jo penso que el que ens fa humans són els sentiments com alguns han dit anteriorment. Però també crec que en un futur els robots simularan els sentimentents, en canvi, no ho sentirant realment serà unicament una programació.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Anna Cubarsí Miquel -

En la meva opinió, crec que el que ens fa humans és la capacitat que tenim d'argumentar, ja que això ens ajuda al llarg de la vida a prendre decisions. D'altra banda penso que els sentiments també són importants, però no imprescindibles.


Finalment, penso que un robot mai podrà ser un ésser humà, perquè a causa de la rapidesa amb què avança la tecnologia faran els robots perfectes i al final acabaran sent irreals. Els humans no som perfectes i per això crec que els robots encara que els facin molt semblants a nosaltres mai podran sentir de veritat el que són els sentiments.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Jordi Maqueda Montero -

Llibertat? Sentiments? Raonament?
En moltes pel·lícules de ciència ficció amb invasions, plagues o infeccions aterridores que ens converteixen en essers sense ment es plantegen situacions que posen a prova aquests tres pilars de la humanitat que en major o menor grau apareixen a les respostes. Però per què les màquines no han de tenir sentiments? Les formigues no tenen sentiments? La ràbia és un sentiment?

L'Achraf parlava de la programació neuronal que ja portem al néixer, comportaments atàvics programats en configuracions neuronals en les parts més "primitives" del nostre cervell que controlen les funcions més bàsiques i primàries del nostre cos/cervell i que inclouen els sentiments més primerencs i apassionats.
Quan som més petits som menys humans per què no pensem? El "nen salvatge " era menys humà?
https://ca.wikipedia.org/wiki/L'infant_salvatge

El Senyor Salvatge del "Mon feliç" d'Aldous Huxley era menys humà que en Bernard amb el "soma" i tots els avantatges que Ford havia proveit?

https://ca.wikipedia.org/wiki/Un_m%C3%B3n_feli%C3%A7

Jo diria que som humans com la resta d'essers conscients que hi ha en aquest planeta. Però per tot un seguit de circumstàncies històriques i culturals (i la cultura és el nostre més gran artefacte antropocèntric) ens hem construït un castell i encimbellat al cim de la creació per què pensem diferent sense capacitat per veure que poden haver-hi altres formes de pensament/ coneixment/ consciència...
No n'hi ha per tant... ;P

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Rosa Maria Bohórquez Ángel -

Estic totalment d'acord amb en Xavier Serra, perquè si bé és veritat que, tal com diu, el sentiments són un element diferenciador, que són realment? Qui diu que els animals no en tinguin també? Ningú no ens assegura que un gos, per exemple, al veure al seu amo sent alegría, i aquesta és la parula clau, sent.

Però, a part dels sentiments trobo que el més important és la capacitat de raonar, argumentar, aquesta llibertat que tenim de prendre decisions. Les altres espècies, en canvi, es mouen per instints, i, en el cas dels robots, se'ls hi ha de dir què fer mitjançant programes, no ho trien ells, sinó que ho escollim nosaltres per ells, aquí radica la diferència.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Marina Camps Gironès -

En la meva opinió, el que ens fa humans és la capacitat de raonar i actuar respecte a les diferents adversitats que se'ns presenten al llarg de la vida. També és cert que els éssers humans tenim la capacitat de tenir sentiments i això també ens fa diferents.

Respecte a la pregunta de si els robots podrien arribar a ser com nosaltres, jo crec que no tot perquè no poden arribar a tenir les capacitats esmentades anteriorment.

Però tot i no poder arribar a ser com nosaltres, ja s'està veient que estem sent substituïts per les màquines ja que poden fer la mateixa funció que nosaltres.

En resposta a Marina Camps Gironès

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Paula Puig Prieto -

La principal característica dels humans és la capacitat de reflexionar.

Responent a la meva companya Marina, els humans tenim sentiments però no crec que ens diferenciï tant dels altres éssers ja que els animals també en posseeixen..

Penso que un robot ens podrà ajudar molt, es podrà assemblar molt a nosaltres però mai arribarà a ser un humà.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Mar Capdevila Mayola -

Des del meu punt de vista, el que ens fa humans és la capacitat de raonar, i no pas la de tenir sentiments.

Penso això, perquè sentiments en tenen no tan sols els humans, sinó també els animals. Els animals però, crec que no tenen la capacitat de raonar tant desenvolupada com els humans, ja que segueixen, bàsicament, "l'instint animal" basat en la supervivència i perpetuació de l'espècie.

D'altra banda, crec que els robots i avatars estan formats a partir de la programació que fan els éssers humans quan els creen, per tant, considero que un robot o avatar no té sentiments ni la capacitat de raonar, sinó que té ordres programades que els indiquen com actuar, però en cap cas, crec que tinguin sentiments ni raó, pel sol fet de no posseir un cervell que pugui desenvolupar sentiments, emocions o raonaments.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Ouidad Haidour -

Jo penso que els sentiments són uns dels elements més diferenciadors, ja que una màquina el que fem és integrar-li aquests sentiments tal i com hem pogut veure a la serie Black Mirror, i l'element clau és segons jo, és la llibertat tal i com hem dit avui a la jornada de la filosofia, la llibretat és la que ens distingueix d'un robot, al cap a la fi un robot és una màquina, mentre que nosaltres els humans,no.

 

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Amina El Habri -

Jo crec que la capacitat de raonar és el que ens fa ser humans, ja que som els únics ésser vius que podem decidir què fer o què no fer.

En canvi un robot mai podrà ser com els humans, ja que aquest no podrà prendre les seves pròpies decisions perquè l'han programat prèviament, o sigui que per ell mateix no podrà imposar-se i fer el contrari del que, per dir-ho d'alguna manera, li han dit que fes, en canvi nosaltres podem sense comptar amb les conseqüències. 

A és crec que els sentiments són importants, però no és exclusiu pels humans, ja que els animals, com diverses persones d'aquest debat han dit, també en tenen. I si fos el factor que ens fa ser humans, llavors tots els animals no es diferenciarien de nosaltres. 

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Irina Cerrillo Caparrós -

La capacitat de raonar, els sentiments, les emocions... Son trets característics en els humans. Tot i això, crec que en un futur la creació de robots per ser iguals com nosaltres hi serà present, però dubto en què puguin ser igual que nosaltres.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Eva Quer Riera -

Des del meu punt de vista, penso que una de les característiques que ens fa humans és la capacitat de raonar, en canvi, els sentiments segurament no són exclusius nostres, perquè els animals potser en tenen tot i que no podem estar-ne del tot segurs, com han dit altres persones anteriorment. 

Penso que un robot o un avatar mai podrà tenir la capacitat de plantejar-se dubtes, d'argumentar i defensar una opinió. A més, els humans tenim la virtut de prendre decisions, d'equivocant-se i de rectificar els nostres errors, perquè aprenem d'aquests. 

També opino que els sentiments d'un robot serien fingits en el cas de que algú els programés perquè aquests sabessin com actuen els humans i quins sentiments tenen en diferents situacions, però aquests no ho sentirien, simplement actuarien segons la manera com han estat programats.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Clàudia Hidalgo Rabionet -

En la meva opinió els sentiments són un element caracterísitc dels éssers humans però, tot i aixi, no és l'únic que ens caracteritza. De fet, de la mateixa manera que crec que una màquina, robot o el es doni en cada cas no pot tenir sentiments, també crec que aquests aparells nombrats anteriorment són incapaços de controlar-se per ells mateixos, és a dir, de decidir què és el que volen fer en cada moment i perquè. I és que això és un tret caracterísitc dels humans, com també les capacitats de reflexionar i argumentar.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Ànnia Gonzàlez -

Crec que els sentiments i les emocions són un dels trets que ens caracteritza als humans tot i això, no és l'únic.

Per començar, en la meva opinió els robots mai podran arribar a ser com nosaltres ja que, encara, no tenen la capacitat de decidir, reflexionar, argumentar... Així doncs, no són res més que màquines, les quals són dirigides, i creades, per nosaltres mateixos, els humans. Llavors, penso que seria absurd que un dia poguessin arribar  a ser iguals que nosaltres.

A més, considero que un dels trets que ens fa més humans, és experimentar coses dolentes, que ens fan patir, enutjar, decebre... Tot això ens fa madurar i créixer com a persones. Tanmateix, els robots no tenen la possibilitat d'experimentar-ho. 

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Tània Matas Mas -

Jo penso que ens fa humans la nostra manera de ser, la nostra personalitat, evidentment els sentiments també ens fan humans, però si cada persona no fos com és in no tingués coses úniques ja no seria el mateix. 

Els robots potser algun dia poden arribar a tenir sentiments, podrien estar programats per això, segurament no sentirien de la mateixa manera que nosaltres. Penso però que un robot no pot arribar mai a substituir un humà perquè com he dit abans hi ha alguna cosa que ens fa únics. 

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Pau Bou Llobet -

Crec que el que ens fa humans és la capacitat que tenim per raonar, els sentiments, la personalitat, ... Un robot podrà realitzar qualsevol acció física que pugui fer un humà però mai serà capaç de prendre decisions perquè manca d'aquesta capacitat de raonar o de sentir.

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per Rachida Zerouali -

En la meva opinió, penso que el que més ens carecteritza com a humans són els nostres sentiments, emocions i la nostra personalitat( ja que cadascú té la seva propia personalitat i això es el que ens fa ser diferents).

En resposta a Naisatou Fofana

Re: Què ens caracteritza com a humans?

per David Ortiz Carbonés -

Crec que el tret que ens diferencia dels robots, els avatars, etc. és la imperfecció, és a dir, el fet de tenir la capacitat de mentir, de tenir errors, de no tenir unes pautes establertes, etc. Tenim el dret de decidir quin podrà ser el nostre destí. No obstant això, el tret que crec que ens distingeix més és la personalitat i l'experiència. Sense aquests dos trets no tindríem la capacitat de poder-nos distingir dels robots.