Imatges per canviar el món

Re: Imatges per canviar el món

per ANNA VILARRUBIAS ALBERTI -
Nombre de respostes: 0

Klein en el video diu algunes reflexions molt interessants i que m'han cridat l'atenció, com ara: "si tenemos una imagen poderosa, tenemos dos opciones: podemos desviar la mirada o enfrentarla".
En primer lloc si el tingués al davant m'agradaria preguntar-li què enten ell per imatge poderosa. Perquè poderosa per mi és un adjectiu bastant subjectiu. La meva idea de ser poderós pot ser diferent de qualsevol idea de poderós. Però, si que no li negaré que aquestes dos opcions que ens dóna ell, que són la d'afrontar o desviar la mirada, hi són. I que concretament és quan decidim afrontar la imatge quan aquesta ens crea l'impacte, del qual Klein parla en el video, i fa que els humans decidim reaccionar i canviem el planeta, la manera de pensar, o simplement generem petits canvis.
Ja per acabar vull dir que aquest canvis poden ser possibles. I enllaçaré el tema amb una frase que en Merlí, de la sèrie Merlí de TV3, va dir en l'últim capítol, que parlava del filòsof Nietzsche. En Merlí diu: Excepte la natura, tota la resta de coses les ha creat l'home, i per tant, l'home les pot canviar també. Així que un petit incentiu com pot ser l'impacte d'una fotografia ens pot dur a fer grans o petits canvis.