Ens podem imaginar una societat homogènia?

Ens podem imaginar una societat homogènia?

per Alfonso Sánchez Cabrero -
Nombre de respostes: 3

M'he estat llegint molts dels comentaris del fòrum i he vist que NINGÚ està en contra de la diversitat cultural. Des de la meva opinió això és un indicador que s'estan fent les coses bé, ja que és necessari que els més joves (les futures generacions, tal com heu dit alguns de vosaltres) valorin l'avantatge que suposa viure en una societat heterogènia. Ens podem imaginar viure amb persones que pensen el mateix, creuen en el mateix Déu (o no creuen en res)...? Això és el que diu la primera part d'aquest vídeo de la UNESCO. Espero que en pugueu extreure moltes idees de cara a la jornada d'aquest divendres. Ens veiem aviat!

 

En resposta a Alfonso Sánchez Cabrero

Re: Ens podem imaginar una societat homogènia?

per Balwinder Singh -

Jo crec que seria molt difícil o quasi impossible tenir una societat homogènia,  que parlés un sol idioma i a més que compartís les mateixen creences,  costums,  maneres de pensar.  Moltes de les societats no voldrien deixar la seva cultura.  Tot i que,  tenir una societat homogènia comportaria que no haguessin conflictes religiosos,  racials...  és molt difícil d'aconseguir. 

Crec que la diversitat és una de les grans riqueses de la humanitat ja que gràcies a ella gaudim de l'enorme diversitat de formes expressives,  artístiques,  lingüístiques...  

En resposta a Alfonso Sánchez Cabrero

Re: Ens podem imaginar una societat homogènia?

per Lena Boix i Torrà -

Personalment opino que una societat és atractiva quan és rica en diversitat cultural, i a Europa tenim la sort de tenir-la. Llavors, imaginar-se una societat totalment homogènia és bastant difícil a part d'improbable, ja que considero que mai es podria donar el cas d'un país, o ciutat fins i tot, on només hi visqués gent partidària d'una tradició, religió, etc. La ment de les persones és molt àmplia i diferent en cadascuna d'elles, seria un error per part de la societat si algun da s'aconseguís homogeneïtzar la visió i sentiments de totes les persones.Ja que justament ens enriquim quan ens obrim a altres opinions i mirades davant els diferents aspectes de la vida. Per tant, arribar a una societat homogènia, a part de ser pràcticament impossible, considero que seria empobrir-la. 

Clars exemples de persones que volien assolir aquesta fita són els dictadors que tan mal van fer a determinats col·lectius: Adolf Hitler, per exemple.

En resposta a Lena Boix i Torrà

Re: Ens podem imaginar una societat homogènia?

per Sandra Plaza Armengol -

Molt bon raonament Lena, la gent que creu en l'homogeneïtat, creu en el fracàs d'una societat rica en coneixements. És trist dir que a Europa, hi ha hagut tendències a l'homogeneïtat, però és una idea bastant complicada. 

Cada persona té una manera de pensar, de fer, de decidir... no ens deixem influenciar tots per el mateix i expressem-nos sense por, ja que amb totes les diferències de la societat podem enriquir-nos com a persones una a una.