Massa cultures causen embolics?

Massa cultures causen embolics?

per Àlex Valverde -
Nombre de respostes: 5

Jo estic a favor de que hi hagi un gran numero de cultures ja que ajuden a afavorir les relacions, l'entorn... però trobo que al no haver-hi un lloc on s'expliquin totes causa un embolic entre cultures semblans, per exemple amb cultures de Tailàndia o la Índia, que són dos països amb diverses cultures, però que si ens demanessin dir característiques o coses que les diferencïin ens costaria ja que desconeixem una gran part de les cultures que hi ha més enlla del nostre entorn més proper. Aixó causa errors quan pensem que això forma part d'una cultura i en realitat és d'una altra ( amb tradicions passa molt, que ens equivoquem pensant que es fan en tota una zona, o que tothom de la zona ho fa...)

M'agradaria poder saber la vostre opinió, i si algú sap de llibres/webs on es pugui saber més sobre la gran varietat de cultures del món, estaria be que deixes els links. 

Salut.

En resposta a Àlex Valverde

Re: Massa cultures causen embolics?

per Balwinder Singh -

Hola,  Àlex.  Estic una mica d'acord amb tu que al haver moltes cultures en un país,  causa un embolic ja que després et dificulta més saber sobre aquell país.  Com per exemple,  la Índia,  jo que he viscut la meva infància allà,  sé que és  dificil de viatjar ja que a cada estat trobes una cultura diferent amb diferents costums,  llenguatge,  diferent manera de viure i costa una mica.  Però,  al mateix temps crec que això està molt bé perquè així coneixes moltes altres coses que no coneixies,  que són,  a més,  interessants. 

 

 

En resposta a Àlex Valverde

Re: Massa cultures causen embolics?

per Arnau Vilà Soto -

Estic d'acord amb tu Àlex, ja que hi han cultures que per nosaltres ens semblen iguals però realment no és així. Contestant la teva pregunta Balwinder, jo crec que les cultures no causen embòlics, sinó incertesa. Això en part és un aspecte positiu ja que ens permet ampliar el nostre coneixement sobre altres cultures. Les cultures ajuden a comprendre i ajuden a veure coses amb diferents punts de vista. Per això les cultures creen aquesta incertesa, perquè es veuen les coses des de diferents punts de vista. Si nosaltres tenim més coneixement sobre altres cultures, això ens permetrà diferenciar-les i així poder veure els diferents punt de vista que tenen. Per això és important que hi hagin moltes cultures diferents, per comprendre el món de diferent manera.

En resposta a Àlex Valverde

Re: Massa cultures causen embolics?

per Eudald Bosch Carreiras -

Bones Àlex, estic d'acord amb el que has dit, de que en un mateix territori, moltes cultures barrejades poden crear embolics ja que pot provocar diferents conflictes entre les diferents cultures i per persones que poden anar en aquell territori de viatge per exemple els hi pot semblar difícil d'entendre de quina cultura es tracta en cada cas. Per tant opino que si que moltes cultures en un sol mateix lloc poden causar embolics. 

En resposta a Àlex Valverde

Re: Massa cultures causen embolics?

per Joel Cooke Verdaguer -

Bones Àlex, crec que tens raó respecte al fet de que moltes vegades generalitzem a causa principalment d'una falta de coneixament respecte un tema en concret com esmentes en el text, és comu esteriotipar a les persones segons el seu gènere, edat o orientació sexual i crec que no és diferent respecte a les diferents cultures que ens envolten. Penso que un estudi aprofundit de les cultures que s'alcen arreu del globus des de la infàncioa, ens ajudaria no només a entendre-es i així solucionar els problemes de generalització que esmentes sinó que a més ens oferiria un altre punt de vista envers el món que ens envolta. Tot i això, no crec que l'excés de cultures sigui un problema ja que la responsebilitat de conèixer i així no confondre aquestes cultures recau sobre nostre i és culpa de nosaltres també que parlar d'un tema que no dominem dugui a la divulgació d'informació errònia que pugui conduïr a aquest malentesos.

Us animo, i de la mateixa manera m'animo a mi mateix, a dur a terme una recerca per tal de conèixer millor cultures que geogràficament no es troben tan aprop nostre però que resulten igual d'interessant que les altres per tal d'evadir aquests maldecaps.

En resposta a Àlex Valverde

Re: Massa cultures causen embolics?

per Manpreet Kaur -

Estic completament d'acord amb l'Arnau, ja que les cultures ens ajuden a veure el món des d'una perspectiva diferents. També ens ajuden a comprendre el món, el nostre entorn, i tot el que ens envolta, i a més a més, ens ensenyen moltes coses noves, que ajuden a veure com som nosaltres i desenvolupar nous coneixements.

El problema que diu tu Àlex, que és que en un territori hi hagin més d’una cultura i provoquin embolics, és pel fet que tu desconeixes un territori, ja que per la gent natiu d’aquell territori serà el més normal del món.

Així que penso que les cultures provoquin emboliquis, sinó són una de les coses que enriqueix el territori són la seva cultura, els seus costums...