Postveritat en la situació de Catalunya?

Postveritat en la situació de Catalunya?

per Arnau Vilà Soto -
Nombre de respostes: 4

M'agradaria que em diguéssiu la vostra opinió sobre si els mitjans de comunicació i els polítics espanyols que utilitzen la postveritat per donar una visió distorsionada de la realitat actual. Hi han molts exemples de diaris espanyols els quals utilitzen la seva influència per intentar fer veure coses que no són. Un altre exemple de postveritat en aquest conflicte són els discursos en el congrés dels diputats, creieu que els diferents blocs que s'han anat formant diuen postsveritats? Creieu que els diaris utilitzen la postveritat?

En resposta a Arnau Vilà Soto

Re: Postveritat en la situació de Catalunya?

per Marc Trias Garolera -

Bones Arnau,

Estic totalment d'acord amb tu i sí penso que molts diaris estan utilitzant la postveritat cada dia més i més. Per ells, és un mètode efectiu en la recerca de nous lectors. Recolzo els exemples que has esmentat; un altre dia on vaig percebre exemples de postveritat fou precisament durant l'1-O. Molts mitjans de comunicació (sobretot estatals) van manipular les informacions reals que els arribaven amb la intenció de distorsionar una realitat inhumana repleta de fets denigrants. Per tan, sí, la postveritat és un mètode vigent i cal documentar-nos correctament i contrastar les diverses informacions que ens arriben!

En resposta a Arnau Vilà Soto

Re: Postveritat en la situació de Catalunya?

per Pau Boix Tura -

Bones Arnau,

Efectivament, cada dia els mitjans de comunicació i els polítics utilitzen la postveritat per assolir els seus objectius, has d'estar atent i utilitzar els mitjans que hem estudiat a classe com el fact checking per poder viure ben informats en una situació on s'utilitza la postveritat en temes que ens afecten ben a prop.

Fes la teva propia recerca sinó vols caure en els paranys de la postveritat.

En resposta a Arnau Vilà Soto

Re: Postveritat en la situació de Catalunya?

per Laia Droch Canals -

Bones Arnau, 

Sense dubte que sí !!!! 

És un exemple claríssim quan diem que trobem post-veritat entre els discursos polítics. Actualment els ciutadans de Catalunya ens trobem en una situació complicada i els governants, alguns, el que fan és complicar-ho encara més jugant amb les emocions, principalment amb la por. 

Amb les campanyes electorals es veuen milers de frases de mentida per tal de vendre el seu partit polític com el millor i correcte. Per tant, com a ciutadans, grans i petits, ens hem de mostrar crítics i no deixar-nos influir ja que ells el fan servir és la demagògia, és a dir, tal i com s'ha dit anteriorment, la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats. 

I centrant-me més en la teva opinió esmentada, considero que molts mitjans de comunicació, principalment espanyols, utilitzen la mentida per tal de ficar al seu favor a ciutadans. 

Per tant, CERQUEM INFORMACIÓ, INFORMEM-NOS I QUE NO ENS ENGANYIN !!!! 

En resposta a Arnau Vilà Soto

Re: Postveritat en la situació de Catalunya?

per Alba Planella Blanch -

Bones Arnau,

Em sembla molt encertada la teva opinió ja que els mitjans de comunicació espanyols respecte la situació que s'està vivint a Catalunya l'únic que han fet és manipular els fets i deixar els catalans com a radicals i violents quan hem sigut nosaltres els que hem patit una violència desmesurada...  

En conclusió, no només els mitjans de comunicació espanyols sino tots, expliquen el que succeeix en el món des d'un punt de vista subjectiu amagant realitats i inventant mentides.