Hitler gairebé mor a la gran guerra

Hitler gairebé mor a la gran guerra

per anass sakkaki -
Nombre de respostes: 5

Hitler no va morir perquè un soldat britànic tinguè pietat amb ell. A més a més, apart d'aquesta noticia, Hitler també casi va quedar ceg per una bomba química. Creieu que la seva mort hagués suposat una història diferent de la transcurrida al segle XX?

https://www.lanacion.com.ar/73782-en-1914-un-ingles-le-salvo-la-vida-a-hitler

 

En resposta a anass sakkaki

Re: Hitler gairabé mor a la gran guerra

per aisatu touray jaiteh -

OSTRESSS!!! jo crec que no som capaços de veure el futur, pot ser que si no hagués sigut ell podia haver sigut un altre.... però les possibilitats són molt altes  de que la seva mort si hagués suposat un canvi a la història... 

En resposta a anass sakkaki

Re: Hitler gairEbé mor a la gran guerra

per Joan Moreno Carreras -

Un tema interessant, Anass. Realment, hi haurà diverses opinions i mai podrem saber que hagués passat. Per una banda, el sentiment d'odi i ressentiment era tan profund a Alemanya que tard o d'hora s'hagués despertat, perquè segurament hi hagués hagut un altre dirigent que se n'encarregaria. Per contra, també és cert que durant bastants anys Hitler es va ocupar "d'encendre" aquest sentiment, tot exaltant la seva nació i provocant odi cap a altres països i persones.

Per tant, jo crec que també hi hauria hagut, tard o d'hora, algun conflicte, però segurament de menys intensitat i conseqüències no tan terribles.

En resposta a anass sakkaki

Re: Hitler gairebé mor a la gran guerra

per Xavier Serra Besalú -

Anass,

interessant, però l'article que esmentes és de diari - no pas un estudi acadèmic - i de fa 20 anys enrere. Cal fer investigacions acurades abans de donar per bones certes idees...: a https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Tandey#Hitler_incident es diu que pot haver estat una manipulació històrica, "Historical research throws serious doubts on whether the incident actually ever occurred. Hitler took his second leave from military service on 10 September 1918 for 18 days. This means that he was in Germany on the presumed date of the facts.Having a great sense for theatrical drama, Hitler may well have created the story upon seeing the painting for propaganda reasons and to contribute to his mythical status."

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: Hitler gairebé mor a la gran guerra

per anass sakkaki -

Xavier,

Realment mai podrem saber si va ser real o no ja que les llegendes urbanes avegades no són tan ficticíes com semblen. Lo de la mort podria ser una llegenda però això de que gairabé queda cec sembla ser veritat ja que hi han arxius i documentals que ho confirmen.