El soldat més jove

El soldat més jove

per Maria Valverde -
Nombre de respostes: 10

Avui estava mirant dades sobre la primera guerra mundial i m'he trobat amb aquesta notícia sobre el soldat més jove de la primera guerra mundial. Miloš Mišović era un nen de vuit anys de Sèrbia que va perdre a tota la seva família, qui va ser assassinada brutalment, i l'exercit se'n va fer càrrec d'ell i el van fer servir per a conduir-los on estaven els soldats enemics i bombardejar-los i a partir d'això va ser acceptat a l'exercit on a pesar de ser tan petit va arribar a càrrecs bastant alts, no obstant això no va ser l'únic nen que va participar en la primera guerra mundial. Crec que aquest nen era massa petit per anar a la guerra i veure tot el que es feia allà que en penseu vosaltres?

Aquí us deixo l'enllaç de la notícia: https://historiadospuntocero.com/momcilo-gavric/

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per anass sakkaki -

Trobo que és una barbaritat. Crec que un nen de 8 anys hauria de gaudir de la seva infància ja que només es viu una vegada a la vida. A més a més, un noi d'aquesta edat no té la força mental per poder veure tots els cossos morts davant seu.

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Susana Espinar Macias -

Que fort ...

Crec que un nen de 8 anys el que hauria de fer és jugar i tenir una bona infància allunyats de les guerres. Pobre nens ...

Jo el que havia llegit és que el soldat britànic més jove tenia 12 anys, ell es deia Sidney Lewis. Va mentir sobre la seva edat per entrar a l’exèrcit. Com ells milers de nens més, alguns ho feien per patriotisme i altres per escapar de les seves tristes vides.

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Xavier Serra Besalú -

És clar que és un disbarat implicar nens en la violència... A vegades, cal atendre a les circumstàncies... No és el mateix el que expliques que els casos dels "nens/nenes soldat" que es fan servir a algunes guerres...
Però una base és que "la guerra mai és la solució", oi?, i que l'ús de la força hauria d'estar limitat a les necessitats puntuals per resoldre agressions (la guerra generalitzada fa embogir tothom).

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per aisatu touray jaiteh -

Sense paraules.... lo pitjor és que sembla que no pensem amb ells, a més Aristótil deia que l' esser humá é un animal racional... allà es va equivocar, ni els animals posen en perill les seves cries...arriba un punt que no pots ni pensar de la vergonya.... 

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Elisabeth Trigueros Bueno -

Em sembla horripilant. Crec que qualsevol nen te dret a gaudir d'una bona infància, i ell se'n va quedar sense. 

Em sembla horrible que es mati gent innocent per causes que no tenen res a veure amb ells (simplement quatre individus d'alt rang els hi ve de gust provocar matances mentre ells ho observen desde els seus palaus), però encara m'ho sembla més que hi fiquin nens pel mig. Nens que no tenen ni idea de què fan ni perquè ho fan, nens que obeeixen ordres perquè creuen que és el que han de fer, nens que han estat adoctrinats i els hi han anul·lat la consciència fent-los creure que fan el correcte.

De debò, l'únic que aconsegueixen és que perdin la seva innocència. 

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Iman Zannouti -

Em sembla horrible, nens tan joves no haurien d'haver experimentat allò, ja que són massa petits per aguantar tanta pressió i veure cosos morts, haurien d'estar gaudint de la seva infància, ja que és un època que no es pot tornar a viure. 

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Núria Fabrellas Espinal -

Està clar que el fet de utilitzar a un nen com a moneda de canvi és una insensatesa. Va ser un menor que no va poder  triar el seu futur, que va haver d’experimentar una de les pitjors situacions que es van donar al segle XX. I jo també considero que qualsevol nen o nena de vuit anys no està capacitat/da per veure i estar envoltat de tantes morts.

 

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Aritz Martínez -

Trobo que és una mica fort que un nen de 8 anyets hagi de conduir un exèrcit de milers de soldats majors d'edat cap a la suposada guerra, jugant amb la vida d'un nen com aquell qui diu. Crec que en coses com aquestes no s'han d'involucrar als menors d'edat o, si més no, a les persones menors de 14 anys. Ho trobo bastant fort i molt surrealista.

En resposta a Maria Valverde

Re: El soldat més jove

per Natàlia Caballé -

Bones a tots!

Com la majoria de vosaltres, crec que un nen de tan sols 8 anys hauria d’estar estudiant i/o jugant i gaudint de la seva infància. Tampoc trobo just que un nen s’hagués de traumatitzar veient cadàvers quasi cada dia i persones ferides i torturades que patien. Això podria suposar un trauma per a tota la seva vida. També s’ha de tenir en compte que les armes no són joguines, i que de vegades els nens no en sabrien fer un bon ús i podrien ferir-se a ell mateixos.