Entrada d'Estats Units a la Primera Guerra Mundial

Entrada d'Estats Units a la Primera Guerra Mundial

per Roger Feliu Serramitja -
Nombre de respostes: 2

Estats Units es va mantenir neutral durant dos anys i mig a la guerra europea, el president era Woodrow Wilson. Però no va ser fàcil per aquest home mantenir el país neutral. Perquè creieu que li interessava? En la meva opinió, crec que era prou intel·ligent per saber que una guerra no els afavoriria en cap aspecte i que si no era imprescindible no calia. Però llavors tot va canviar amb l’arribada d’un telegrama de Mèxic, anomenat Zimmermann pel cognom del seu autor, on deia el següent: “Fem la guerra junts, fem la pau junts”. Berlín volia finançar a Mèxic perquè entrés en guerra amb Estats Units, i ho van aconseguir. Creieu que era evitable aquest fet?

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: Entrada d'Estats Units a la Primera Guerra Mundial

per Danil Sidorov -

Tal com dius, la guerra no beneficiava en res a Estats Units i per això es van mantenir neutrals. Abans d'enviar el telegrama, cal remarcar que Alemanya havia torpedinat vaixells estadounidencs amb civils a flot i que més tard van acordar amb Estats Units una espècie de tractat de pau on ells no tornarien a enfonsar més vaixells. Però més tard els alemanys van trencar aquest acord i per aquest fet Estats Units es va posicionar amb neutralitat armada. Això, Alemanya s'ho va prendre hostilment i va enviar el telegrama. Realment el fet de que interceptessin el telegrama va perjudicar moltíssim Alemanya ja que si Estats Units no hagués entrat potser la història haguès canviat. És podia haver evitat? Sí, i també es podia haver evitat tota la guerra i la 2na i les milers que hi ha hagut.

En resposta a Roger Feliu Serramitja

Re: Entrada d'Estats Units a la Primera Guerra Mundial

per Arnau Toledo Ausellé -

Crec que el que ha dit Danil Sidorov es totalment cert. Estats units no va entrar a la guerra tant sols per aquest telegrama, sinó que el principal fet va ser que Alemanya va realitzar aquest acte tant maliciós i evitable, va fer explotar, o va disparar flotes que tenien civils a bord. Estats Units va veure això i després de rebre el telegrama no va trobar cap altre opció que no fos afegir-se a la guerra, ja que trobaven aquell acte dels alemanys totalment "antiètic".

Davant la pregunta de si era evitable, coincideixo també amb en Danil, encara que afegeixo que l'entrada d'Estats Units va perjudicar a Alemanya, just els qui podrien haver evitat l'entrada de la potència Estatunidenca, si no haguessin comès aquell acte trencant pactes i afectant a civils.