Curiositats

Curiositats

per Sephora Mayoko -
Nombre de respostes: 19

Hola nois, l'altre em vaig parar a pensar en els principals problemes que te el món i  jo crec que es l'educació de les persones, que en penseu vosaltres? quin creieu que és el principal problema de l'humanitat?

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Awa Diarra -

jo tambe crec que es l'educació perque si a les persones no les eduques amb bons principis de grans no seran honestos i nomes veuran per el seu bé, aixi es destrueix el mon poc a poc...

En resposta a Awa Diarra

Re: Curiositats

per Xavier Serra Besalú -

Comenteu coses que són importants, però ... en concret!!!, què més podem fer nosaltres o què més hauria de fer algú?

Un tema molt operatiu és que el projecte vital que tinguem condiciona les nostres decisions diàries... D'això parla l'ètica: de passar dels principis, als fets... Per exemple, estudio prou, ajudo altres a millorar?, a ser "més educats"? Apadrino algun nen o institució de països o ambients menys afavorits?

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Alejandra Fernández Paz -

Estic d'acord amb la teva opinió. El primer problema que hauriem de solucionar tots, està dins de cada persona. Tots hauriem de fer la nostra pròpia recerca del bé, llavors actuar de la millor manera possible.Seguidament, vindria l'educació acadèmica, acompanyada de l'economia i política de cada país, com a problema. Espero que algun dia tots ens eduquem i actuem fent el millor per a nosaltres i per els altres! Cal recordar que tot èxit comença amb un primer pas!

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Mireia Rovira -

Bona tarda, nois!

Potser l'educació no és el major problema del món ja que n'hi ha de molt més importants però si que és un factor molt important i és molt necessari per a tothom, perquè sense educació res seria el mateix. La gent ha de ser educada per integrar-se i poder conviure en una societat.

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Enric Busquets Méndez -

Jo crec que el principal problema del món és el canvi climàtic, un problema que se'n sent a parlar però que la gent (en general) no fa gran cosa per intentar arreglar. És un dels típics temes que només surt als mitjants de comunicació quan sembla que no hi ha res més important a parlar, quan s'han d'omplir portades d'alguna cosa. Però hem de tenir en compte que quan nosaltres passem del problema o fem veure que no existeix aquest es va fent cada vegada més gran. I pensem que estem destruïnt l'ecosistema més gran que és coneix, la terra i si no es vol veure així es pot veure com que estem destruïnt el lloc on vivim.

En resposta a Enric Busquets Méndez

Re: Curiositats

per Júlia Esparraguera Reus -

Estic totalment d'acord amb l'Enric, no parem de pensar constanment en nosaltres i no ens fixem que al nostre voltant hi ha un món on vivim, si destruim aquest món com estem fent actualment, de que ens servirà preocupar-nos per l'educació, per la política o per l'economia? Si no tractem bé el lloc on vivim, com podrem tractar-nos bé entre nosaltres? Per aixó trobo que és molt important que ens conscienciem, que el món com el tenim ara al pas que anem, no serà el mateix que el demà, i els nostres fills se'l trobaran molt pitjor, aixó es el que volem?

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Judit Basanta Camos -
Jo penso que el principal problema de la humanitat són els diners. Per aconseguir-los es deixa de respectar, es passa a davant de tot i tothom provocant guerres, discriminacions, problemes mediambientals, entre d'altres. Només per obtenir un benefici propi ja sigui poder, interès... o bé per obtenir felicitat. Tot i que, el concepte diners igual a felicitat és erroni.
En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Raquel Martín Ortega -

Hola nois!

Jo crec que el problemes principals són la pobresa i les desigualtats. El repartiment de la riquesa mundial és totalment injust.

En el gràfic següent (http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Figure_1_Shares_in_world_GDP,_2011.jpg&oldid=180047) podem veure el repartiment de la riquesa mundial l'any 2011.

No pot ser que 20 països concentrin al voltant del 80% de la riquesa i que el 20% restant s'hagi de repartir entre 180 països.

Pel que fa a les desigualtats, no només em refereixo a tot el que té a veure amb els diners; sinó a la discriminació de gènere, a l'exclusió social per motius de raça, religió, ideologies ... Crec que la igualtat és un element bàsic pel desenvolupament humà.

En resposta a Raquel Martín Ortega

Re: Curiositats

per Isaac Gultresa Boada -

Jo opino que els principals problemes que ha d'afrontar la humanitat són les desigualtats, les injustícies, la violència, les restriccions a la llibertat, etc...

Dissortadament, no cal anar gaire lluny per veure de primera mà algunes desigualtats flagrants entre persones, un exemple que m'enerva especialment és la monarquia.

Al final, per molt moderns que ens creiem, no deixem de ser els súbdits d'un rei provinent d'una dinastia posada a dit per un dictador.

Jo crec que mentre el poder es transmeti de forma dinàstica (pels gens) i no mitjançant el mètode democràtic, qualsevol intent que vulguem fer per canviar el món i millorar-lo està condemnat al fracàs.

En tot cas, jo crec que en un futur hi haurà una espècie de revolució social a nivell global que farà que els pobles es rebel·lin contra qui els oprimeix, i d'aquesta manera aconsegueixin més llibertat i una vida més digna.

En resposta a Isaac Gultresa Boada

Re: Curiositats

per Maria Serra -

Isaac, estic totalment d'acord amb tu, penso que s'hauria de saber enfrontar les desigualtats i que ès un dels greus problemes que tenim. Prerò d'altre banda tambè trobu que l'economia és un dels fets a debatre, perquè numès cal que ens ens parem a pensar amb els governs, el fet que no distribueixen com cal l'economia els països del tercer món.

Podria ser possible que hi hagues una revolució social a nivell global, però numès en alguna pel·licula, perquè crec que per molt que els pobres es rebel·lin, no crec que s'aconsegueixi gran cosa.

 

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Júlia Toledo Ausellé -

Jo crec que els problemes més importants i que s'haurien de solucionar abans que qualsevol altre són la fam i la salut. Penso que no hi ha res a arreglar si abans tothom no té una salut mínima o una alimentació mínima.

De què servirà tenir educació si el nen/nena no té salut i no pot anar a l'escola?

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Nicolai Maniucov -

Jo crec que si tothom respectés la regla d'or no hi hauria tants problemes.

"No fagis als altres el que no t'agradaria que et fessin".

En resposta a Nicolai Maniucov

Re: Curiositats

per Ayoub Guenfoudi -

L'educació és un dels factors més importants ja que influeix en el comportament de les persones. Per tant, amb una bona educació, els humans creixen com a persones,arriben a ser capaços d'aconseguir els seus objectius marcats i es comporten d'una bona actitut que no perjudiqui als altres davant de la societat.

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Wilber Bermeo Quito -

Jo crec que el egoisme i la falta d'empatia es el major problema de l'humanitat, tothom veu els seus problemes molt mes grosos que cap que sigui d'una altre persona. I no veiem cap a altre costat a menys que necesitem ajuda.

En resposta a Sephora Mayoko

Re: Curiositats

per Laura Montoya -

Jo crec entre els principals problemes estan el fanatisme religiós i el radicalisme polític.
La religió no és la culpable; jo respecto el pensament i les creences de cada persona, i cada persona té dret a triar en què vol creure. Però els veritables culpables són les persones que arriben a tal extrem d'intolerància religiosa que es converteixen en terroristes i assassins.
Això mateix passa amb la política; està bé tenir ideologies pròpies, però també cal respectar les d'altres persones.
L'individu hauria d'aprendre a ser més tolerant, ja que la diversitat és el que fa del nostre món un lloc interessant i atractiu.