Llibres que expliquen la Gran Guerra

Llibres que expliquen la Gran Guerra

per Berta Coll i Bosch -
Nombre de respostes: 7

M'agradaria compartir amb vosaltres dos llibres interessants que s'encabeixen dins el període de la Primera Guerra Mundial. D'una banda, "12000! Els catalans a la Primera Guerra Mundial" de Joan Esculies i David Martínez que, com ja podeu observar a partir del títol, ens és molt proper pel que fa al territori. 

D'altra banda, us recomano el llibre "Les flors salvatges" de Montserrat Canela. No té com a rerefons directe la Gran Guerra, sinó que explica una revolta d'Irlanda contra la Gran Bretanya per intentar d'aconseguir la seva independència el 1916. Així doncs, alguns irlandesos van aprofitar que la Gran Bretanya estava concentrada lluitant contra altres països per provar d'aconseguir el seu objectiu. Crec que és un llibre útil per entendre els valors que envolten una guerra. 

Sabeu algun altre llibre que hi tingui relació?

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: Llibres que expliquen la Gran Guerra

per Amber Tomàs -

Bones Berta, he trobat dos llibres molt interessants sobre la Gran Guerra. El primer que es titula: “Diarios de la Gran Guerra” de Gerald Brenan, tracta del testimoni del mateix escriptor, un noi amb aspiracions literàries que es refugia en els llibres per suportar les misèries de la trinxera.

I el segon llibre titulat: “Vidas rotas” de Bénédicte Des Mazery que tracta del testimoni d’un soldat ferit que és retirat del front i enviat a la rereguarda on l’incorporen a una unitat del servei postal per censurar aquelles cartes que vénen del front i que podrien baixar la moral de la rereguarda.

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: Llibres que expliquen la Gran Guerra

per Mireia Vila i Pintó -

Bon dia Berta,

m'agradaria afegir aquest dos llibres que penso que també poden ser d'interès per entendre la primera guerra mundial: 

- El primer està escrit per Vicente Blasco Ibáñez i es titula Los cuatro jinetes del Apocalipsis.

- El segon es titula El retorno del soldado, que està estrit per Rebecca West

 

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: Llibres que expliquen la Gran Guerra

per Natàlia Caballé -

Bones a tots! Voldria recomenar-vos un parell de llibres que he trobat que podrien ser interessants.

El primer és La Gran Guerra de Marc Ferro. L’autor analitza els aspectes pròpiament militars (estratègies, nous armaments) de la Gran Guerra. L’obra també  presta atenció a la vida a la retaguàrdia.

La segona s’anomena Sin novedad en el frente d’Enrich Maria Remarque. L’obra mostra els horrors de la guerra des del punt de vista d’un jove soldat.

 

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: Llibres que expliquen la Gran Guerra

per hiriti hiriti -

Historia naval de gran guerra (1914-1918) de Mille Mateo

En aquesta pàgina n'hi ha més: https://www.casadellibro.com/libros/historia/historia-universal/i-guerra-mundial-y-entreguerras/115007012

En resposta a Berta Coll i Bosch

Re: Llibres que expliquen la Gran Guerra

per Alba Estrada Meléndez -

Jo us recomano el llibre "La primera Guerra Mundial contada per escèptics" d'en Joan Eslava Galan. En aquest llibre es relata la gran guerra d'una manera més amena i des d'un punt de vista diferent del relatat en els llibres d'història.

 

https://www.casadellibro.com/libro-la-primera-guerra-mundial-contada-para-escepticos/9788408124535/2243634