L'origen de l'amistat és una "necessitat", o no?

L'origen de l'amistat és una "necessitat", o no?

per Xavier Serra Besalú -
Nombre de respostes: 3

Penso que no voler tenir amics és un defecte enorme, perquè, com explica en Del Pozo, inspirat en Plató, busquem en l'altre/a la perfecció ideal, hi expressem el desig de completar-nos a nosaltres mateixos. Qui no té amics o és tan orgullós i prepotent que es creu perfecte, o és tan ignorant que no s'adona del que li manca.

Volem amics perquè enriqueixen a tothom!, però l'amic no el fabriques, te'l trobes... penso jo. I amb les noies passa el mateix... (si instrumentalitzes la relació amb una altre NO ets pas amic/ga de debó)

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: L'origen de l'amistat és una "necessitat", o no?

per Carla Cano Redondo -

Estic totalment d'acord amb tu, ja que qui no vol tindre una amistat és perquè mai n'ha tingut i no sap el que s'està perdent, és ser molt ignorant. Tanmateix, l'ésser humà té com a instint ser estimat i no estar sol, per tant, crec que tothom l'acaba trobant.

Sí que crec que l'amistat és vital per a la nostra vida. Un millor amic fa de tu i de la teva vida la millor versió.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: L'origen de l'amistat és una "necessitat", o no?

per Eloi Momotar Salvat Alcazar -

Segons el meu punt de vista, la teva afirmació de que qui no te amics, o és orgullós i prepotent, o és un ignorant, xoca molt amb el que dius posteriorment de que l'amic no el fabriques si no que te'l trobes.

Tal i com jo ho veig, tenir una persona amb qui pots compartir moments i emocions, o amb qui pots estar còmode sent com ets, no necessàriament se'l denomina amic, potser difereixes amb mi en aquest sentit però jo tinc una percepció força idíl·lica de l'amistat. Crec que el concepte d'amistat és tansols un concepte. És semblant al món intel·ligible de Plató, mai arribaràs a ell com a tal però el veuràs reflectit en diversos objectes o persones (en el cas de l'amistat), però sempre amb les tares que provoquen que no sigui perfecte o igual al que esperem trobar.

En conclusió, opino que avui dia, s'atribueix molt poc pes a les paraules. La gent diu les coses sense cap mena de sentiment i molts cops aquesta infravaloració dels mots porten a determinar a algú com a amic quan només és un company de classe, o a denominar a algú igualment com a amic quan realment només el consideres una persona més de la teva vida.

En resposta a Xavier Serra Besalú

Re: L'origen de l'amistat és una "necessitat", o no?

per Sara Prieto Salarichs -

En relació al títol, jo crec que pels éssers humans l'amistat sí és una necessitat, ja que instintivament necessitem formar part d'un grup social, i sentir-nos acceptats per aquelles persones.

Per una persona seria molt difícil viure sense amics, ja que hi ha molts pensaments i vivències que ens veiem obligats a compartir. Jo crec que per fer-ho necessitem un amic que ens escolti i ens doni la seva opinió.

Per tant, per a mi l'amistat sí és una necessitat, ja que sense ella deixaríem de fer moltes de les coses que ens defineixen com a tal.