La vertadera amistat amb el pas del temps

La vertadera amistat amb el pas del temps

per Sandra Díez -
Nombre de respostes: 11

Amb el pas del temps anem coneguent persones, en les diferents etapes de la vida. Però sempre les millors es queden al llarg dels anys, i encara que sigui un cercle molt petit són les millors persones que podem tenir a la nostra vida.

Jo em pregunto, si és així; els vertaders amics són aquells amb els que portem més anys? I no pot ser un amic vertader una persona que t'ha demostrat més que els altres en menys temps?

M'interessaria molt saber la vostra opinió.

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Eric Müller -

Hola Sandra,

degut a la meva edat, no puc parlar des de l'experiència, però crec que una amistat pot ser intensa i vertadera independenment dels anys que es sigui amic. Així doncs, una amistat recent pot ser més forta i vertadera que una altra que porta molts anys.

Crec això perquè les amistats de molts anys, suposo que duren per por o llàstima a perdre-les, no per amistat "real". A més, una persona, al llarg de la seva vida, canvia. Conseqüentment, també es busca un altre tipus d'amistat. Això no treu que hi pugui haver casos d'amistats molt duraderes. 

 

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Nadia Pera -

Jo penso que hi poden haver amics verdaders amb els quals portes tota la vida i amb els quals hi ha una relació molt estreta i molt forta.

Però també penso que hi poden haver amics que has conegut fa poc i es poden convertir en verdaders amics perquè en poc temps t'han demostrat molt, la relació ha sigut molt intensa i s'ha creat un vincle molt fort. 

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Eloi Casellas Ayala -

Trobo molt interessant la reflexió ja que no hi trobo una resposta. Personalment, penso que un amic es va coent amb el pas del temps. Tot i això, les circumstàncies, són el tot. El moment en què coneixes algú ho determina tot. És difícil de saber quin dels dos és millor amic o amiga. Potser un porta 15 anys fen-te costat però un altre amb 2 mesos haurà fet alguna cosa molt rellevant per tu. 

És per això que no sóc partidari de triar millors amics ni posar categories.

Amics ho seran tots dos.

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Teia Masó i Climent -

No crec que una amistat es pugui qualificar o valorar segons el temps que fa que sou amics.

Com tu dius, Sandra, l'amistat que tens amb una persona que fa poc que la coneixes es pot comparar qualitativament amb una que fa anys que us coneixeu.

Així doncs, per exemple una cosa fantàstica de l'amistat és que a vegades amb només quatre paraules intercanviades amb una altra persona, sents aquell sentiment que no sé com descriure però t'indica que amb aquella persona encaixes hi ha un no sé què que t'atrau i fa que vulguis saber més d'aquella persona. Pot ser, estant junts un parell de dies n'hi ha per canviar la relació de 'coneguts' a 'amics'.

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Tomas Dilmé Caro -

En primer lloc crecimiento que els anys que portes amb una persona no por definir el nivell d'amistat que tens, ja que els amics com tota cosa existen està en constante canvi. Les amistats van canviant i a mi personalment no m'agrada l'expresió amic de veritat, ja que quan dius aquesta expresio estas donant per compres que tens o tenim amics que realment no ho son, moment en el que ja no els pots anomenar amics. Per altre banda crec que els amics son aquells que en el presnet o en un passat molt proper així que et diría que si a la segona pregunta

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Carla Cano Redondo -

Això és una cosa que no es pot saber sense haver tingut molts més anys d'experiència amb amistats, igual què jo crec que algú no pot saber d'amistat si mai ha tingut un millor amic.

Jo tinc la sort d'haver trobat el que és la verdadera amistat, i no tinc cap dubte de que es tracte d'una relació de per sempre. Està clar que coneixeràs a moltes altres persones, unes t'aportaran unes coses, d'altres unes altres, algunes persones seran de pas, altres es quedaran. Però per moltes persones que entrin i surtin de la teva vida, el lloc que ocupa el/la teu/va millor amic/ga no podrà ser reemplaçat per ningú, i això ho sabràs de segur el dia en què trobis un millor amic, i si ja l'has trobat, estic segura de què entendràs el que estic explicant ara.

És així com el temps tampoc marca la consolidació d'una relació d'amistat, per a mi no té res a veure que faci molts anys que coneixes a aquella persona perquè una altra no et pugui demostrar el mateix en poc temps. Però és així com el fet de trobar a una nova amistat no significa que substitueix a l'anterior, no faria servir la comparació, simplement és una nova amistat que t'aporta coses noves, però no té perquè ser millor o pitjor que l'anterior, sinó diferent.

 

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Lidia Ainoa Martínez Bèjar -

Hola Sandra, 

Crec que és un molt bon tema per reflexionar donat que crec que instintivament considerem que quan una amistat es de fa molt anys és perque realment és bona però jo crec que no té per què ser així. Parlant des de l'experiencia tinc amics força recents que aporten molt més a la meva vida i em fan molt més feliç que d'altres amb els que som amics des de fa molts anys. 

També crec que l'amistat, com totes les relacions tenen pujades i baixades i per tant depen del moment en el que tu personalment et trobis necesites d'un tipus d'amistat o d'altres i opino que això també influencia força.

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Karla Elisabeth Góngora Roque -

¡Hola!

Y respondiendo a tu pregunta, no.

La importancia en una amistad no se basa en el tiempo que estén contigo, puedes tener un amigo con el que has vivido por años y aun así te haga sentir mal contigo mismo (como bajarte el autoestima o hacerse las víctimas de algo que no causaste) a una persona nueva que ves que tiene buenas intenciones y no busca algo a cambio.

Las amistades se suponen que son para pasarla bien y tener una buena comunicación con diferentes personas, y no para hacerte sentir obligada de hacer cosas que no quieres hacer.

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Sandra Gutierrez Segovia -

Hola Sandra,

jo crec que el pas del temps es un concepte que no influeix en la amistat. No perquè coneguis a una persona des de fa més temps és realment més amic que una persona que acabes de conèixer fa alguns mesos. Pel simple fet de que com has dit, potser la persona que acabes de conéixer t'ha aportat més que la persona amb qui portes molts de anys. Així que, jo crec que l'amistat es basa en els fets no en els anys que portes amb X persona. 

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Yousra Charri -

Hola a tothom,

Des del meu punt de vista perquè es pugui forjar una amistat vertadera, no es pot fer ni en un dia ni en una setmana, sinó que es necessita més temps per tal que les persones es coneguin.

Però també una persona que fa poc temps que és el teu amic et pot haver demostrat més i pots tenir-hi més confiança que amb un amic que coneixes des de la infància. Ja que amb una amistat més recent pots haver compartit circumstàncies i moments que t'han marcat més i que han significat més per tu. Tal com diu Aristòtil, no hi ha amistat d’un sol dia ni tampoc amistat sense la superació d’alguna prova conjunta.

En resposta a Sandra Díez

Re: La vertadera amistat amb el pas del temps

per Pau Freire Cigliuti -
La meva opinió sobre aquest tòpic és què l'amistat, tot i estar influida pel temps, no es veu gaire afectada per aquest. Amb aixo vull dir què una persona pot ser que t'aporti més valors, felicitat, etc a la teva vida en menys temps que una altra, i això no la fa menys o més amiga. Una relació d'amistat no es valora pel temps! sinó per la qüalitat de la relació.