La igualtat de races

La igualtat de races

per Angie Jiménez -
Nombre de respostes: 4

Al llarg de la història s'ha vist com diferent persones han lluitat per la igualtat de races: la raça blanca i la negra. Cal destacar a Nelson Mandela ja que ha sigut un dels més important en busca d'aquest objectiu però és aquest una utopia? A dia d'avui s'ha avançat molt respecte aquest tema en diferents situacions com la presidencia de Obama però personalment crec que encara que hem avançat en lleis i constitucions, la igualtat de races és una utopia perquè encara a dia d'avui se'ls tracta com una raça inferior. En conclusió, podem veure que tot i que s'han fet avenços no arribem a l'objectiu però en el camí cap a aquesta utopia s'han aconseguit diferents drets a favor de la raça negra.

 

Fitxer adjunt negrooo.jpg
En resposta a Angie Jiménez

Re: La igualtat de races

per Jordi Pla Rodriguez -

Jo estic d'acord i en part en desacord amb aquesta reflexió. Opino que és cert que , encara que no hauria de ser així, existeix una desigualtat de races. Per sort, com molt be expliques, aquesta desigualtat està disminuint. I ara comentare la part en la que estic en desacord que és que la igualtat entre races és una utopia. Jo crec que aquesta igualtat és possible aconseguir-la encara que pot ser molt dificil. Crec que en un futur, espero que proper, aquesta desigualtat desapareixerà, tothom respectara les demes races i tota persona sera igual en la societat sense discriminació de raça.

En resposta a Jordi Pla Rodriguez

Re: La igualtat de races

per Paula Carnicer Puigventós -

Jo estic d'acord amb tu, Jordi. Sí que és cert que avui en dia hi ha força desigualtat entre les races i, crec que això es deu, bàsicament, als prejudicis. No sé si ens aferrem a aquests conscient o inconscientment, però el cas és que penso que serà molt difícil desfer-nos-en. No obstant, no hauria de ser una utopia a dia d'avui. Una persona no hauria d'estar condicionada des del dia que neix, i molt menys, pel seu color de pell, la forma dels ulls o la seva religió. A més, la diversitat ens aporta moltíssimes coses i podem aprendre de tothom, sigui qui sigui, vingui d'on vingui, 

Per tant, sí que crec que avui en dia la igualtat de races encara no ha estat assolida, però no descarto que s'aconsegueixi en un futur!! 

En resposta a Angie Jiménez

Re: La igualtat de races

per Marcos Olivera Renilla -
Jo crec que les persones tendim a valorar molt negativament les diferències. És evident que entre una persona blanca i una negra hi ha diferències físiques, ara bé, això no ens hauria de fer pensar en que una és millor que l'altra, sobretot perquè aquestes diferències són tan poc substancials que no haurien de tenir significat en la nostra vida. Com es diu en una de les pel·lícules de la saga SAW: "per fora som de diferent color, però per dins som tots vermells".
Així que crec que el problema del racisme com molts altres temes (masclisme, homofòbia, etc) ve donat per una mala predisposició cap a les diferències.

Per altra banda, no vol dir que no hi hagi coses que no haguem d'acceptar, però no crec que aquestes tinguin a veure amb el color de la pell, etc, sinó més aviat amb el comportament de cada persona.
En resposta a Angie Jiménez

Re: La igualtat de races

per Mar Sagué Guillén -

Estic d'acord amb tu Angie, en el sentit que queda encara molt per a aconseguir una real igualtat entre races. No se sap per què les persones tendim a fer, a vegades, discriminació a una persona tan sols per la seva raça. Un argument a favor del motiu pel qual la distinció humana en races és absurd és que les diferències físiques són més grans entre un home i una dona blancs, que entre un home blanc i un de negre, com s'ha pogut demostrar científicament. 

Entenc que si fem aquesta diferenciació és per l'ambició humana de voler-nos sentir superior a algú altre, i la raó de color de pell és el recurs més fàcil a l'hora de posar-nos amb alguna persona. 

Respecte el tema de si aconseguir la igualtat és una utopia o no, crec que, tot i que no ho hauria de ser, de moment ho és per una bona colla d'anys més, ja que és difícil canviar un pensament bastant estès en la societat com és el fet de voler-nos distingir per color de pell i no pas per gustos, aficions, personalitat...