Internet i postveritat

Internet i postveritat

per Alba Fernandez -
Nombre de respostes: 15

L'internet ajuda a la postveritat?

En resposta a Alba Fernandez

Re: POSTVERITAT

per Andreu Otero Pla -

L'internet ajuda a difondre coneixements , idees o sisplement noticies i informació però no tota la informació que es transmet no és certa per això l'internet permet que es transmetin postveritats, el pitjor de tot és que la persones ajudem a difondre-les sense preocupar-nos de la seva vericitat.

En resposta a Alba Fernandez

Re: POSTVERITAT

per Alba Planella Blanch -

L'internet ha contribuït en la globalització de la postveritat ja que es pengen milers de informacions falses a les xarxes socials abans de que es confirmi la noticia, però el problema és que la majoria de gent s'ho creu i les comparteix...

Tot i que, l'internet també és un mitjà útil per evitar la postveritat ja que ens ajuda a contrastar la informació de diferents fonts per tal d'augmentar el nostre nivell de coneixement d'aquell tema. D'aquesta manera podem tenir criteri propi, el qual, segons la meva opinió, és molt important en l'era actual.   

En resposta a Alba Planella Blanch

Re: POSTVERITAT

per Àlex Valverde -

Hola Alba, estic d'acord amb el que dius, excepte per una petita cosa, referent a la premissa: l'internet també és un mitjà per evitar la postveritat ja que ens ajuda a contrastar la informació de diferents fonts... Respecte això, jo penso que ara mateix els medis que es mouen per internet com podrien ser canals de televisió o diaris amb comptes a xarxes socials, la majora segueixen volguent ser més i més coneguts, i per això és necessari "decorar" una mica les noticies per a fer-les més atractives al públic; per tant fins a quin punt són fiables els mitjans que s'utilitzen a internet, en si busquen tots el mateix per tan el més normal és que sempre hi hagi postveritat en tot i, en la meva opinió, resulta díficil al final saber de qui refiar-te a l'hora de contrastar informació.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Stephanie Toloza Almario -

Definitivament l'internet ajuda a difondre la postveritat. Avui dia qualsevol persona pot pujar informació a Internet, i per tant persones no qualificades escriuran els que ells pensen i no pas la veritat. Tot i que no podem evitar rebre informació falsa, si podem buscar diverses fonts per no ser manipulats .

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Alfonso Sánchez Cabrero -

És bastant evident que Internet ajuda a fer que s'escampin fets que no són certs o fiables. Però cal dir que també es podrien difondre altres idees que no són post-veritat. Per això, potser la culpa no la té només Internet, la post-veritat també s'ha estès perquè l'hem "tolerat". Sembla que dir una mentida no és prou penalitzat per la societat, no dir la veritat és gratuït.

En definitiva, Internet ha permès la difusió d'aquest fenomen (a partir sobretot de les xarxes socials), però nosaltres també hauríem de canviar la nostra actitud davant la veritat.

 

 

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Paula Morcillo Soler -

Hola!

Internet és tot un món en el qual tothom pot penjar i dir el que vulgui, això fa que en certa mesura sigui més fàcil estendre una mentida fent-la passar per veritat, tot i que no tot el que trobem sigui mentida, sempre és útil consultar diverses fonts i intentar corroborar la informació que trobem.

Per tant en alguns casos potser sí que gràcies a internet la postveritat agafa més força.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Catarina Oliveira -

Boneees!

Jo trobo que en aquest món tant globalitzat és difícil saber si les diverses informacions que trobem per la xarxa són veritat, per això crec que és de vital importància questionar-nos tot allò que llegim i no deixar-nos guiar per el contingut ni les sensacions que es provoca X notícia. 

A part, és important recordar a la gent que ens envolta -sobretot en els més petits- que no s'han de creure tot allò que està en la xarxa ja que són els més tendents -i més dèbils- en creure i difondre aquests tipus de notícies que creuen certes. 

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Paula Labrador Ruiz -

Internet és el mitjà pel qual l'ús de la postveritat s'escampa més ràpidament. Ajuda a fer arribar notícies a un públic molt ampli, però no només "mentides amb veritat", sinó que també notícies certes. El problema de la postveritat i internet és que nosaltres mateixos creem aquestes mentides, i les escampem entre nosaltres mitjançant aquest canal. A més, un altre aspecte negatiu d'internet és que és més difícil distingir la veritat de la mentida; confiem en que allò sigui cert, i això és un error.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Ivette Martin -

Pel meu criteri sí, ja que a més, Internet juga amb l'avantatge de que arriba a una quantitat enorme de gent i pot inculcar idees falses o fets manipulats de manera eficient i molt fácil. A més, les xarxes socials actualmente disposen de grans plataformes com els algoritmes que els ajuden a mantenir-nos dintre d'aquesta "realitat errónea" permetent-nos veure tant sols allò que saben que volem veure i creure sigui cert o no.

Per tant, efectivament sí, Internet és una gran vía d'expansió de la post veritat.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Eudald Bosch Carreiras -

Estic totalment dacord amb tu jo crec que internet es una de les fons principals de postervitats ja que és molt fàcil crear una mentida i que amb un moment es pugui extendre arreu del món, ja sigui via twitter, facebook. Si t'hi fixes el president Trump es una de les persones que mes utiliza el twitter com a centre comunicacions, publicant twits sobre la seva manera de pensar.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Sandra Plaza Armengol -

Internet efectivament és un dels exemples més acertats en aquets aqüestió sobre la post-veritat. A les xarxes socials, moltes vegades surten mentides alterades per simplement arribar a ser virals arreu del món, i ho aconsegueixen. Una societat crítica podria no arribar a caure en aquest parany, un joc d'informacions alterades.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Marc Trias Garolera -

Estic d'acord i defenso que sí, l'internet és un mitjà de comunicació on crear mentides és realment senzill. Qualsevol es pot inventar una notícia, un fet, publicar-lo a la xarxa i fer-lo visible per milions d'usuaris. Si ho analitzem així sí, podriem catalogar l'internet com un motor de postveritat.

D'altra banda, crec que internet també pot ser un mitjà per combatre la postveritat. M'explico: a internet hi ha moltíssima informació i notícies d'un tema en concret. Al buscar alguna cosa i trobar-nos una notícia, és convenient no quedar-nos sols amb la notícia que hem trobat, sinó buscar a altres fonts la mateixa qüestió per veure si coincideix. Fent aquest procés, podrem contrastar informació i veure quina és la correcta. Per tan, segons el meu parer, internet també pot ajudar a combatre-la.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Eva Huix Culubret -

Evidentment crec que internet ajuda molt amb la postveritat. Ja que les diferents xarxes ajuden a que la informació circuli molt ràpidament i això provoca a que els fets que no són veritables que puguin ser llegits per milers de persones i aquestes persones no siguin critiques i es poden arribar a creure aquell fet. El conflicte que hi ha entre la postveritat i internet és que nosaltres la majoria ens creiem els fets que són moltes vegades mentida i és quan les mentides s’escampen mitjançant nosaltres mateixos.

 

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Cèlia Sureda i Lloret -

Penso que realment si que avui en dia les xarxes socials ajuden a la postveritat, ja que les notícies que més sobresurten es difonen d'una manera rapidíssima. Es podria dir que la postveritat s'alimenta, creix i viu sobretot de les xarxes socials, ja que moltes vegades es publica una notícia que ens sembla impactant o que quasi no ens l'arribem a creure i la compartim perquè tots els nostres contactes tinguin ressó d'aquesta nova notícia, però en el moment que arriba el desmentiment d'aquesta notícia, ningú ho comparteix o directament ja ni es publica per què la gent no sàpiga que era una mentida allò que s'ha cregut anteriorment, per tant no té èxit de cap mena. 

És a dir, que avui en dia és molt difícil saber si les notícies que llegeixes des del Facebook, Instagram, Twitter... són certes o són una farsa, el problema és que, és molt fàcil que la gent es cregui el que lleix¡geix en aquestes xarxes socials, ja que avui en dia les persones semblen no tenir un filtre per avaluar el que estan llegint i arribar a la conclusió que la notícia escrita podria ser mentida, així que ho llegeixen i s'ho creuen directament sense qüestionar-se res.

En resposta a Alba Fernandez

Re: Internet i postveritat

per Anouar Jaatit -

Em sembla bo l'internet per ajudar saber sobre la realitat i està informats sempre, però cal destacar que hem de buscar fons fiables, ja que molts mitjans de comunicació ens diuen mentides, però també hi han pagines que ens resolen aquests problemes, per això hem de recorre a ells.